Mitrović: Na prozivke opozicije odgovorićemo realizacijom infrastrukturnih projekata
Objavljeno: Srijeda, Januar 10, 2018 - 09:20
Autor:
onogost.me

Demokratska partija socijalista u narednom perodu povećaće podršku u Nikšiću, a na prozivke opozicije odgovoriće građanima realizacijom infrastrukturnih projekata koji imaju za cilj unapređenje uslova života u gradu pod Trebjesom, kazao je predsjednik OO DPS Nikšić Ivan Mitrović.

Foto : Privatna arhiva

Prošlu godinu DPS u Nikšiću pamtiće po najboljem izbornom rezultatu na lokalnima izborima u gradu pod Trebjesom, ali, kako ističe novoizabrani predsjednik OO DPS Ivan Mitrović, po odgovornom vršenju vlasti i brojnim realizovanim infrastrukturnim projektima.

Jedni od najznačajnijih projekata koji će se realizovati tokom 2018. godine biće, napominje Mitrović, rekonstrukcija gradskog trga, dijela Doma revolucije, fudbalskog stadiona,izgradnja vodovoda u ruralnim područjima i poboljšanje putne infrastrukture, kao i Doma za stare.

Opoziciji će odgovoriti rezultatima

Iako su zamjerke opozicije na rad lokalne vlasti svakodnevne, Mitrović tvrdi da nijesu i opravdane.

“Dobro bi došla nekada i pozitivna kritika, ali svjedoci smo da to nedostaje. DPS je partija građanske profilacije i svako drugačije mišljenje uvažavamo i sa odgovornošću se odnosimo prema njemu. Nedostaje konstruktivan doprinos razvoju našeg grada kada je u pitanju opozicija, za koju možemo reći da je nema u Nikšiću. Sa vjerom u sebe i sa vjerom da sve ono što radimo, radimo za dobrobit svakog građanina Nikšića. Mi ćemo nastaviti ovim putem, samouvjereno kao i do sada, bez njih”, naglašava Mitrović.

Prvi čovjek DPS-a u Nikšiću kaže i da ta partija neće davati na značaju opozicionarima koja ne zavređuje nikakav politički značaj. Mitrović naglašava i da su građani svjesni da pojedini opozicioni oponenti nemaju političku težinu, te da bezuspješno pokušavaju podići rejting političkim saopštenjima.

“DPS u Nikšiću neće odgovarati na takva saopštenja već će svoje odgovore slati građanima Nikšića. Odgovaraćemo im rekonstruisanim Trgom, tenderom za Dom revolucije, izgradnjom Doma za stare, bazenom, rekonstrukcijom Fudbalskog stadiona, vodovodom u Dragovoljićima, Scenom 213, sadržajima u Pozorištu, novim investitorima, svim onim projektima koje ćemo realizovati u narednoj godini. Siguran sam da će u narednom trogodišnjem periodu podrška našoj politici biti značajno veća, jer sam ubijeđen da će se otvoriti put da realizujemo vrlo važne projekte važne za život svakog stanovnika u Nikšiću” poručuje Mitrović.

Afirmacija mladih članova DPS

Iako su promjene na političkoj opozicionoj sceni sve prisutnije, Mitrović kaže da DPS čvrsto stoji na stabilnim temeljima. Opštinski odbor DPS-a u Nikšiću nastavlja putem koji je odavno krenuo, uz veću afirmaciju mladih. “DPS ima najviše mladih ljudi u svom članstvu, partija smo koja je bogata kadrom, ali svakako da moramo raditi na njihovoj afirmaciji u političkom i poslovnom smislu. Moramo im otvarati varata, kako bi ono što je nasljeđe DPS, a to je snaga i iskustvo, udružili sa energijom koju nose mladi, kako bi DPS izdigli na još viši nivo. Bez obzira na dužinu trajanja DPS-a mislim da je svaki dobronamjerni građanin svjestan da je ovo politika koja čuva tekovine 21. maja i hiljadugodišnje istorije Crne Gore od svake opasnosti”, ističe Mitrović.

Pobijediće DPS-ov kandidat za predsjednika države

Mitrović nema dilemu da će na predstojećim predsjedničkim izborinma pobijediti kandidat DPS, ko god to bio.

“Siguran sam da je svaki dobronamjerni građanin Crne Gore svjestan da bilo koji kandidat DPS nije potreba naše politike, već je potreba države. Zato sam siguran da će u odnosu na to, ko god da bude naš kandidat za predsjedničke izbore, biti i pobjednik. Šta god se dešavalo na političkoj sceni u narednom četvoromjesečnom periodu, to ne može promijeniti”, zaključio je Mitrović.

 

Izvor: Dnevne novine

Ukupno ocjena: 56

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Srijeda, April 25, 2018 - 13:05
Radnička partija podržala radnike Željezare

Radnička partija pružila je podršku radnicima Željezare Tosčelik kojima prijeti otkaz, kao i Sindikatu te kompanije, uz napomenu da sadašnja dešavanja za njih ne predstavljaju iznenađenje jer je „sve od samog početka nagovještavalo da je firma Tosjali Holding došla nekim drugim poslom u Crnu Goru, a da im je proizvodnja čelika samo bila uzgredni posao“.

Petak, April 20, 2018 - 11:09
URA Nikšić: Naknade za legalizaciju objekata previsoke, opština da ih koriguje

Naknada za legalizaciju bespravno sagrađenih objekata koju je utvrdila Opština Nikšić je previsoka i odmah treba izmijeniti navedenu odluku i cijene po zonama drastično smanjiti, a za četvrtu, petu i šestu zonu ukinuti, naveli su danas iz Građanskog pokreta URA Nikšić.

Četvrtak, April 19, 2018 - 15:21
DPS: Nikšićki rezultat iznad svih očekivanja

Lider Demokratske partije socijalista, Milo Đukanović, na predsjedničkim izborima održanim 15. aprila pokazao je svoju apsolutnu dominaciju na političkoj sceni Crne Gore. Impozantnoj pobjedi, posebni pečat, dao je rezultat ostvaren u Nikšiću. Iako je pobjeda bila izvjesna, nikšićki izborni rezultat premašio je sva očekivanja, ocijenili su iz OO DPS Nikšić.

Ponedjeljak, April 16, 2018 - 11:16
U Nikšiću za Đukanovića 22.523 građana, Bojanića 13.690

Od 58.334 građana sa pravom glasa, u nikšićkoj opštini, na jučerašnjim predsjedničkim izborima to pravo iskoristio je 41.171 građanin.

Nedjelja, April 15, 2018 - 22:46
Sve gotovo u prvom krugu, Milo Đukanović novi predsjednik Crne Gore

Kandidat Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović proglasio je pobjedu na predsjedničkim izborima, navodeći da je izborni rezultat potvrda riješenosti Crne Gore da nastavi putem evropskog kvaliteta života i članstva u EU.