Mitrović: Na prozivke opozicije odgovorićemo realizacijom infrastrukturnih projekata
Objavljeno: Srijeda, Januar 10, 2018 - 09:20
Autor:
onogost.me

Demokratska partija socijalista u narednom perodu povećaće podršku u Nikšiću, a na prozivke opozicije odgovoriće građanima realizacijom infrastrukturnih projekata koji imaju za cilj unapređenje uslova života u gradu pod Trebjesom, kazao je predsjednik OO DPS Nikšić Ivan Mitrović.

Foto : Privatna arhiva

Prošlu godinu DPS u Nikšiću pamtiće po najboljem izbornom rezultatu na lokalnima izborima u gradu pod Trebjesom, ali, kako ističe novoizabrani predsjednik OO DPS Ivan Mitrović, po odgovornom vršenju vlasti i brojnim realizovanim infrastrukturnim projektima.

Jedni od najznačajnijih projekata koji će se realizovati tokom 2018. godine biće, napominje Mitrović, rekonstrukcija gradskog trga, dijela Doma revolucije, fudbalskog stadiona,izgradnja vodovoda u ruralnim područjima i poboljšanje putne infrastrukture, kao i Doma za stare.

Opoziciji će odgovoriti rezultatima

Iako su zamjerke opozicije na rad lokalne vlasti svakodnevne, Mitrović tvrdi da nijesu i opravdane.

“Dobro bi došla nekada i pozitivna kritika, ali svjedoci smo da to nedostaje. DPS je partija građanske profilacije i svako drugačije mišljenje uvažavamo i sa odgovornošću se odnosimo prema njemu. Nedostaje konstruktivan doprinos razvoju našeg grada kada je u pitanju opozicija, za koju možemo reći da je nema u Nikšiću. Sa vjerom u sebe i sa vjerom da sve ono što radimo, radimo za dobrobit svakog građanina Nikšića. Mi ćemo nastaviti ovim putem, samouvjereno kao i do sada, bez njih”, naglašava Mitrović.

Prvi čovjek DPS-a u Nikšiću kaže i da ta partija neće davati na značaju opozicionarima koja ne zavređuje nikakav politički značaj. Mitrović naglašava i da su građani svjesni da pojedini opozicioni oponenti nemaju političku težinu, te da bezuspješno pokušavaju podići rejting političkim saopštenjima.

“DPS u Nikšiću neće odgovarati na takva saopštenja već će svoje odgovore slati građanima Nikšića. Odgovaraćemo im rekonstruisanim Trgom, tenderom za Dom revolucije, izgradnjom Doma za stare, bazenom, rekonstrukcijom Fudbalskog stadiona, vodovodom u Dragovoljićima, Scenom 213, sadržajima u Pozorištu, novim investitorima, svim onim projektima koje ćemo realizovati u narednoj godini. Siguran sam da će u narednom trogodišnjem periodu podrška našoj politici biti značajno veća, jer sam ubijeđen da će se otvoriti put da realizujemo vrlo važne projekte važne za život svakog stanovnika u Nikšiću” poručuje Mitrović.

Afirmacija mladih članova DPS

Iako su promjene na političkoj opozicionoj sceni sve prisutnije, Mitrović kaže da DPS čvrsto stoji na stabilnim temeljima. Opštinski odbor DPS-a u Nikšiću nastavlja putem koji je odavno krenuo, uz veću afirmaciju mladih. “DPS ima najviše mladih ljudi u svom članstvu, partija smo koja je bogata kadrom, ali svakako da moramo raditi na njihovoj afirmaciji u političkom i poslovnom smislu. Moramo im otvarati varata, kako bi ono što je nasljeđe DPS, a to je snaga i iskustvo, udružili sa energijom koju nose mladi, kako bi DPS izdigli na još viši nivo. Bez obzira na dužinu trajanja DPS-a mislim da je svaki dobronamjerni građanin svjestan da je ovo politika koja čuva tekovine 21. maja i hiljadugodišnje istorije Crne Gore od svake opasnosti”, ističe Mitrović.

Pobijediće DPS-ov kandidat za predsjednika države

Mitrović nema dilemu da će na predstojećim predsjedničkim izborinma pobijediti kandidat DPS, ko god to bio.

“Siguran sam da je svaki dobronamjerni građanin Crne Gore svjestan da bilo koji kandidat DPS nije potreba naše politike, već je potreba države. Zato sam siguran da će u odnosu na to, ko god da bude naš kandidat za predsjedničke izbore, biti i pobjednik. Šta god se dešavalo na političkoj sceni u narednom četvoromjesečnom periodu, to ne može promijeniti”, zaključio je Mitrović.

 

Izvor: Dnevne novine

Ukupno ocjena: 77

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Utorak, Jul 17, 2018 - 13:04
Ostavka predsjednika OO Crnogorske u Nikšiću

Predsjednik Opštinskog odbora Crnogorske u Nikšiću Dražen Tadić podnio je ostavku zbog saradnje te partije sa vladajućom koalicijom u Budvi.

Nedjelja, Jul 15, 2018 - 18:07
DPS Nikšić: URA predstavlja sve ono protiv čega se Ljubo Čupić borio

Kao po nepisanom pravilu svaki uspjeh naše politike i naše lokalne uprave u Nikšiću, iziritira svu trojicu pripadnika građanskog pokreta URA, koliko ih ima u nikšićkom odboru, saopšteno je iz nikšićkog DPS-a.

Nedjelja, Jul 15, 2018 - 12:44
Mladi URA Nikšić: Lokalna vlast nas poslušala, Čupić tamo đe je uvijek i trebao da bude

Iz Foruma mladih Građanskog pokreta URA Nikšić, pozdravili su poteze nikšićke vlasti koja je, kako su naveli, postavljanjem spomenika Ljubu Čpiću, uvažila njihove prošlogodišnje apele. 

Srijeda, Jul 11, 2018 - 13:16
URA: Nadležni da daju odgovor gdje ide materijal za rekonstrukciju Doma revolucije

Iz nikšićkog odbora URA reagovali su danas na obustavljanje radova na Domu revolucije.

Utorak, Jun 26, 2018 - 08:43
Bajagiću novi mandat na čelu opštine Plužine

Glasovima vladajuće Socijalističke narodne partije (SNP) za predsjednika opštine Plužine izabran je Mijuško Bajagić.