Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Mitrović: Iz DPS-a pokušavaju da prikriju stvarno stanje u gradu

marko_mitrovic
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 05.01.2017. u 11:38

Marko Mitrović, predsjednik Opštinskog odbora Demokrata, ocijenio je da će kontinuitet propadanja Nikšića u režiji DPS-a biti zaustavljen ove godine na lokalnim izborima, gdje će, kako je rekao, opozicija odnijeti pobjedu.

 

Takođe, on je poručio da rukovodstvu opštine Nikšić nedostaje jedino nada da će i u narednoj godini oni imati priliku da realizuju bilo koji projekat, prave koktele i prikazuju filmove o njihovim takozvanim uspjesima.

”U rukovodstvu opštine Nikšić su samo loši režiseri i scenaristi iz redova DPS-a koji stvaraju filmove o propadanju svoga grada i prikazuju ih svojim istomišljenicima na novogodišnjem koktelu, pokušavajući da prikriju stvarno stanje u gradu . Izjaviti da je “popravljeno stanje” u privredi Nikšića i da su sve firme “stale na noge“  je krajnje neozbiljno i predstavlja karikaturalno-fantastičnu i iskrivljenu sliku stvarnosti koja izaziva osjećaj žaljenja. Građani Nikšića znaju u kakvom su stanju i Željezara i Boksiti i Metalac i nisu im potrebni vaši apsurdni filmovi”, saopštio je potpredsjednik Demokrata u Nikšiću.

Mitrović je kritikovao nedavno predstavljanje završenih projekata tokom četverogodišnjeg mandata lokalne uprave.

”Za četiri godine vladanja isticati bazen kao vrhunski rezultat ove vlasti koji je uzgred postojao i ranije, zatim hotel Onogošt koji je prodat za milion i dvjesta hiljada eura, a njegova vrijednost je preko 15 miliona, izrada kolektora za prečišćavanje otpadnih voda koji se radi duže od deset godina (ni u jednom gradu susjednih zemalja ne radi se duže od tri godine) i još ga niste završili, par puteva i nekoliko česmi je dokaz nesposobnosti i vrlo ograničenih dometa ove vlasti”, dodao je Mitrović.

Mitrović se osvrnuo na nedavnu izjavu predsjednika opštine Veselina Grbovića da će biti realizovano oko 40 manjih i većih projekata nazvavši je vrhuncem apsurdnih izjava.

‘’To je nešto slično kao kada je predsjednik vaše partije nedavno u našem i njegovom rodnom gradu rekao da će otvoriti 40 hiljada radnih mjesta. To govori o ozbiljnosti vašeg rada. Vaša partija je uspjela da zaduži Opštinu za 40 miliona eura. Još nam samo fali da najavite čuvenu fabriku čokolade sa Cetinja i tako upotpunite sliku DPS-ove kampanje za lokalne izbore’’, naveo je Mitrović.

Iz Dmokrata smatraju da se, kako je navedeno, lijepim i nestvarnim planovima, prikriva stvarno stanje u gradu, kao i da trenutna vlast nema odgovore na nekoliko važnih pitanja.

 ”Prvo, zašto je dug Opštine koji su napravile vaše partijske kolege i dalje 40 miliona  eura, a kad ste korupcijom došli na vlast obećali ste građanima da će veći dio duga biti vraćen? Drugo, zašto je sada na kraju vašeg mandata nezaposlenost veća nego prije četiri godine? Treće, zašto omladina napušta Nikšić, sigurno ne zato što im je falio bazen? Četvrto, zašto niste sproveli reformu javne uprave”, upitao je MItrović u saopštenju.

”Demokrate Nikšića će nastaviti javno da razobličuju sliku Nikšića koju ova odnarođena vlast servira pred lokalne izbore želeći da na trikove, njima svojstvene, još jednom otmu vlast i obezbijede sebi privilegije, a narodu još četiri  godine patnje”, zaključio je on.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Opštinski odbor Deokratske partije socijalista (OO DPS) u Nikšiću saopštio je da je Osnovno državno tužilaštvo podnijelo optužni prijedlog protiv načelnika Komunalne policije Veselina Čurovića ''dok u Nikšiću vlada pravi komunalni haos, dok divlje deponije niču na svakom koraku, dok psi lutalice gazduju nikšićkim ulicama, dok je automobila više na trotoarima nego na parking mjestima''.