Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Marković: Snažan iskorak Nikšića vidljiv svima

markovic_grbovic
gov.me
  • Autor onogost.me
  • 13.09.2017. u 12:33

Predsjednik Vlade Duško Marković ocijenio je danas na sastanku sa predsjednicima opštine Nikšić Veselinom Grbovićem i Skupštine opštine Radivojem Lalom Nikčevićem da je zahvaljujući brojnim aktivnostima rukovodstva opštine Nikšić napravljen snažan iskorak koji je vidljiv svim građanima.

Premijer je čestitao rukovodstvu opštine Nikšić i građanima Dan opštine – Dan oslobođenja grada – 18. septembar i istakao spremnost Vlade da nastavi da sa rukovodstvom opštine Nikšić radi na daljem razvoju Opštine sa ciljem privlačenja investicija i podizanja kvaliteta života građana.

Predsjednik Opštine informisao je premijera da je finansijska situacija u javnom sektoru u Nikšiću konsolidovana, da se plate redovno isplaćuju, da Opština ne duguje ni jedan euro poreza i doprinosa kao da se sve finansijske obaveze redovno izvršavaju kako prispijevaju.

Rukovodstvo opštine Nikšić informisalo je predsjednika Vlade i o projektima koji su uspješno izvedeni poput gradskog kolektora i niza lokalnih vodovoda te o razvojnim planovima koji uključuju, između ostalog, valorizaciju zemljišnih vodnih potencijala i plan podizanja nivoa Aerodroma „Kapino polje“ kako bi mogao biti korišćen za komercijalni saobraćaj.

Na sastanku je zajednički zaključeno da posebno dobru vijest predstavlja činjenica o pojačanoj investicionoj aktivnosti u sektoru izgradnje objekata kao i da predloženi Zakon o planiranju prostora i izgradnji objekata pruža nove šanse za razvoj.

Rukovodstvo opštine Nikšić posebno je istaklo da u potpunosti podržava predloženi zakon.

Sastanku su prisustvovali i potpredsjednik Opštine Marko Radojević i sekretarka za finansije Sanija Fatić.

 

Izvor: CdM

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Premijer Milojko Spajić odgovaraće sjutra u Skupštini na pitanja predstavnika poslaničkih klubova, na posebnoj sjednici posvećenoj premijerskom satu.
Primjer Dragove Luke, gdje stanovnici revnosno mapiraju probleme, ali odgovor nadležnih uporno izostaje, najbolje svjedoči koliko je lokalna uprava u Nikšiću nesposobna i neznavena, kazao je Rajko Perović, odbornik Evropskog tima za Nikšić.