Marković: Snažan iskorak Nikšića vidljiv svima
Objavljeno: Srijeda, Septembar 13, 2017 - 14:33

Predsjednik Vlade Duško Marković ocijenio je danas na sastanku sa predsjednicima opštine Nikšić Veselinom Grbovićem i Skupštine opštine Radivojem Lalom Nikčevićem da je zahvaljujući brojnim aktivnostima rukovodstva opštine Nikšić napravljen snažan iskorak koji je vidljiv svim građanima.

Foto : gov.me

Premijer je čestitao rukovodstvu opštine Nikšić i građanima Dan opštine – Dan oslobođenja grada – 18. septembar i istakao spremnost Vlade da nastavi da sa rukovodstvom opštine Nikšić radi na daljem razvoju Opštine sa ciljem privlačenja investicija i podizanja kvaliteta života građana.

Predsjednik Opštine informisao je premijera da je finansijska situacija u javnom sektoru u Nikšiću konsolidovana, da se plate redovno isplaćuju, da Opština ne duguje ni jedan euro poreza i doprinosa kao da se sve finansijske obaveze redovno izvršavaju kako prispijevaju.

Rukovodstvo opštine Nikšić informisalo je predsjednika Vlade i o projektima koji su uspješno izvedeni poput gradskog kolektora i niza lokalnih vodovoda te o razvojnim planovima koji uključuju, između ostalog, valorizaciju zemljišnih vodnih potencijala i plan podizanja nivoa Aerodroma „Kapino polje“ kako bi mogao biti korišćen za komercijalni saobraćaj.

Na sastanku je zajednički zaključeno da posebno dobru vijest predstavlja činjenica o pojačanoj investicionoj aktivnosti u sektoru izgradnje objekata kao i da predloženi Zakon o planiranju prostora i izgradnji objekata pruža nove šanse za razvoj.

Rukovodstvo opštine Nikšić posebno je istaklo da u potpunosti podržava predloženi zakon.

Sastanku su prisustvovali i potpredsjednik Opštine Marko Radojević i sekretarka za finansije Sanija Fatić.

 

Izvor: CdM

Ukupno ocjena: 9

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Četvrtak, Septembar 21, 2017 - 20:37
Koprivica: To što se DPS žali AEM i Savjetu RTCG je odraz nemoći

Demokratska Crna Gora reagovala je na današnje saopštenje DPS-a u kojem se navodi da je nikšićki odbor te partije podnio prigovore Savjetu RTCG i Agenciji za elektronske medije, koji se odnose na prilog prikazan povodom svečanosti obilježavanja Dana Opštine, emitovan 18.09.2017. u informativnoj emisiji Dnevnik 2.

Četvrtak, Septembar 21, 2017 - 15:13
DPS Nikšić podnio prigovore Savjetu RTCG i Agenciji za elektronske medije

Povodom svečanosti obilježavanja Dana Opštine, programski sadržaj na RTCG presijecan je izjavama predstavnika Demokratske Crne Gore, političke partije koja nema predstavnika u lokalnom parlamentu, i tome nisu ispoštovali Pravilnikom o programskom standardima u elektronskim medijima, saopštili su iz OO DPS-a Nikšić.

Utorak, Septembar 19, 2017 - 18:43
Burić: Demokrate da ne bježe od svog identiteta

Funkcioneri Demokrata Velizar Kaluđerović i Neven Gošović teško da su rođeni sredinom devedesetih godina, već su bili čelnici stranke koja je bila Miloševićeva filijala u Crnoj Gori, one iste koja je bila političko krilo zloglasnog Sedmog bataljona i upravo one koja je prizivala bombe i u Crnoj Gori, tvrdeći da "nijesmo ni mi gubavi", kazao je Marko Burić iz nikšićkog odbora Demokratske partije socijalista.

Utorak, Septembar 19, 2017 - 14:39
Vuković Buriću: Znaju građani Nikšića ko je uništio i poharao njihov bogati i ponosni grad

Taman kad se javnost odmorila od nemuštih pisanija DPS potrčka, uslijedilo je novo saopštenje. I zaista je veliko zadovoljstvo dočekati na volej ničim utemeljene Burićeve stavove, saopštio je Nemanja Vuković, potpredsjednik OO Demokrata Nikšić.

Utorak, Septembar 19, 2017 - 13:58
URA: Dan oslobođenja grada slave oni koji su ga zarobili i ojadili

Povodom 18. septembra, Dana oslobođenja Nikšića, odbor pokreta URA u Nikšiću je u obavezi da, pored čestitke svim građanima, kaže ono što je istina a to je da nema Nikšić šta da proslavlja a nema ni čemu da se nada sve dok su na vlasti oni koji su se fotelja domogli na jednopatijskim izborima, ističu u ovom Opštinskom odboru.