Marković: Snažan iskorak Nikšića vidljiv svima
Objavljeno: Srijeda, Septembar 13, 2017 - 14:33

Predsjednik Vlade Duško Marković ocijenio je danas na sastanku sa predsjednicima opštine Nikšić Veselinom Grbovićem i Skupštine opštine Radivojem Lalom Nikčevićem da je zahvaljujući brojnim aktivnostima rukovodstva opštine Nikšić napravljen snažan iskorak koji je vidljiv svim građanima.

Foto : gov.me

Premijer je čestitao rukovodstvu opštine Nikšić i građanima Dan opštine – Dan oslobođenja grada – 18. septembar i istakao spremnost Vlade da nastavi da sa rukovodstvom opštine Nikšić radi na daljem razvoju Opštine sa ciljem privlačenja investicija i podizanja kvaliteta života građana.

Predsjednik Opštine informisao je premijera da je finansijska situacija u javnom sektoru u Nikšiću konsolidovana, da se plate redovno isplaćuju, da Opština ne duguje ni jedan euro poreza i doprinosa kao da se sve finansijske obaveze redovno izvršavaju kako prispijevaju.

Rukovodstvo opštine Nikšić informisalo je predsjednika Vlade i o projektima koji su uspješno izvedeni poput gradskog kolektora i niza lokalnih vodovoda te o razvojnim planovima koji uključuju, između ostalog, valorizaciju zemljišnih vodnih potencijala i plan podizanja nivoa Aerodroma „Kapino polje“ kako bi mogao biti korišćen za komercijalni saobraćaj.

Na sastanku je zajednički zaključeno da posebno dobru vijest predstavlja činjenica o pojačanoj investicionoj aktivnosti u sektoru izgradnje objekata kao i da predloženi Zakon o planiranju prostora i izgradnji objekata pruža nove šanse za razvoj.

Rukovodstvo opštine Nikšić posebno je istaklo da u potpunosti podržava predloženi zakon.

Sastanku su prisustvovali i potpredsjednik Opštine Marko Radojević i sekretarka za finansije Sanija Fatić.

 

Izvor: CdM

Ukupno ocjena: 24

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Utorak, Novembar 14, 2017 - 19:24
Ivan Mitrović na čelu OO DPS-a

Na večeras održanoj sjednici Opštinskog odbora DPS-a u Nikšiću, Ivan Mitrović, odbornik te partije u lokalnom parlamentu i direktor Centra za socijalni rad za Opštine Nikšić, Šavnik i Plužine, jednoglasno je izabran za predsjednika nikšićkog odbora DPS-a.

Ponedjeljak, Novembar 6, 2017 - 15:47
UCG: Zbog rekonstrukcije Doma revolucije bez posla ostaje 50 Nikšićana

Dom revolucije u Nikšiću pored 16 tragično nastradalih sugrađana u njegovim katakombama, jednog srušenog velelepnog objekta gdje se nalazila osnovna škola i predivan park i sportsko igralište, kao i desetine miliona maraka potrošenih sredstava iz samodoprinosa naših sugrađana za njegovu izgradnju, veoma brzo će uzeti još jedan danak, odnosno žrtvu svoje pogubne izgradnje, navode iz OO Ujedinjene Crne Gore.

Četvrtak, Novembar 2, 2017 - 14:52
Vučurović: Ministarstvo ignoriše uspjehe Ratka Draškovića, jer je Srbin i opozicionar

Progon političkih neistomišljenika u CG odvija se na svim nivoima, u svim branšama, od kulture, prosvete, do zdravstva i sporta, smatra Jovan Vučurović, član predsjedništva NSD i poslanik DF-a.

Četvrtak, Novembar 2, 2017 - 14:38
URA: Nikšićkoj upravi su važnije pumpe od fakulteta

Nedavno obilježavanje jubilarnih 70 godina postojanja Filozofskog fakulteta u Nikšiću je do nevjerovatnih krajnosti objelodanilo svo licemjerje nikšićke opštinske vlasti na čelu sa predsjednikom Opštine Veselinom Grbovićem, kazala je članica nikšićkog odbora Građanskog pokreta URA Jelena Vuletić.

Utorak, Oktobar 31, 2017 - 16:33
Formiran Inicijativni odbor Crnogorske u Nikšiću

Crnogorska je juče konstituisala Inicijativni odbor za opštinu Nikšić za čijeg koordinatora je izabran mladi pravnik Dražen Tadić.