Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Lalatović: Podrška DF-a i PzP-a građanima Župe

arsenije-lalatovic-pzp-nk
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 11.07.2017. u 09:36

Pokret za promjene (PzP) i Demokratski front (DF) uputili su punu podršku, kako su rekli, naporima građana Župe u cilju ostvarivanja elementarnih prava i stvaranja boljih uslova za sve građane tog kraja.

”Činjenica da nikšićka „aktuelna“ većina, već u kontinuitetu, nažalost obmanjuje stanovnike Župe i umjesto da konačnu krenu u pravcu rješavanja problema, Grbović i ekipa kupuju vrijeme na način što obećavaju od mjeseca do mjeseca, pri tom nažalost vrijeđajući inteligenciju građana Župe. Mi u Pokretu za promjene i Demokratskom frontu vjerujemo da aktuelna vlast nema želju i namjeru da ispuni preuzete obaveze, jer da imaju odgovornost ne bi već u dužem vremenu obmanjivali građane Župe”, navodi se u saopštenju koje potpisuje funkcioner DF-a i PzP-a Arsenije Lalatović.

On je naveo i da ne čudi to što se kod sve više kgrađana Župe javlja želja i potreba za formiranje opštine, pa makar i gradske, s obzirom na, dodao je, resurse, kao i na neodgovoran i neozbiljan odnos lokalne uprave prema Župi.

”Ovdje se postavlja pitanje uopšte postojanja mjesnih zajednica, jer imamo činjenično stanje da je svrha postojanja mjesnih zajednica u potpunosti obesmišljena. Ako imamo fakat da izuzev Župe, nema reizbora u drugim mjesnim zajednicama i da već nekoliko godina funkcionišu u vd stanju, onda se postavlja pitanje funkcionisanja istih. Priča o Zakonu o lokalnoj upravi je samo paravan za bezakonje i prikrivanje istog od strane vlasti. Nažalost, svjedoci smo da gro vd mjesnih zajednica predstavlja partijske ispostave vladajuće većine i da nije u službi građana, već pojedinaca i grupa, u prvom redu iz redova „vlasti“”, smatra Laltović i poziva nadležne sudske instance da ispitaju rad mjesnih zajednica, kao i da utvrde da li u tim aktivnostima za njih ima materijala.

”Naravno da ima i naravno da sudska vlast neće reagovati, jer „sistem“ se sastoji od spojenih sudova, kao po onoj narodnoj „vrana vrani oči ne vadi“”, naveo je funkcioner DF-a i PzP-a.

Prema njegovim riječima, kakvo je stanje po mjesnim zajednicama, najbolje se može vidjeti po rupama koje od zimskog perioda nijesu zakrpljene.

”O ozbiljnijim investicijama u daljim mjesnim zajednicama izlišno je i razmišljati. I na kraju pozivamo sve strane, da konačno krenu u rješavanje problema, jer umjesto „šarenih laža“  župljanima treba rješavanje nagomilanih problema. Pokret za promjene i Demokratski front vjeruju da samo nova vlast, a to podrazumijeva smjenu aktuelne samozvane vlasti, može donijeti boljitak i Župi i Nikšiću. Vrijeme promjena dolazi”, zaključio je Lalatović.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.