Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Lalatović: Najavljena rekonstrukcija Doma revolucije još jedna obmana

arsenije-lalatovic-pzp-nk
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 19.06.2017. u 09:05

Pokret za promjene (PzP) i Demokratski front (DF) izrazili su bojazan da problem Doma revolucije i ovoga puta neće biti riješen.

”Izražavamo bojazan da će i ovaj pokušaj biti kontinuitet ministra Mićunovića, što naravno da ne bismo voljeli, jer sličan se sličnom raduje, a praksa je pokazala da aktuelni režim, definitivno umije da „obećava“, a zna se kome njihova „obećanja“ obično i služe”, navodi se u saopštenju koje potpisuje funkcioner DF-a i PzP-a Arsenije Lalatović.

Kako dalje kaže, ovaj višedecenijski problem u strogom centru grada predstavlja ogledalo vlasti, a „nažalost i „plavu grobnicu“, koja je ponijela na desetine života“.

”Svjedoci smo u prethodnom periodu da je ovaj problem više puta rješavan od strane aktuelne vlasti. Naravno od izbora do izbora. I naravno da nikada nije riješen. Valja se prisjetiti ne tako davno, zaboravljenog ministra kulture Mićunovića, koji je za 2017. godinu već bio riješio problem Doma revolucije. I naravno, danas kada je 2017. godina uveliko, vidimo, da je bila u pitanju još jedna obmana od strane nelegitimne vlasti”, naveo je Lalatović.

U svemu ovome, dodaje on, danas se došlo od Mistarstva kulture do Ministarstva održivog razvoja i turizma.

”Šta finalno arhitektonsko rješenje podrazumijeva? U krajnjem i sve da se ostvari njihova petofazna metodološka 10+20+70, što se suštinski dobija? Koliko košta i ko će da finansira ovaj make up, ili ti lijepo našminkan „prajmer“  za oči. Suštinski 70 procenata prostora podsjećaće na „faraonsku grobnicu“, koja vjerovatno u dužem vremenskom intervalu neće imati upotrebnu vrijednost. A ovo 10+20 predstavljaće „šansu“ lokalnim „biznismenima“ da „uštinu“ ekskluzivan prostor u strogom centru grada“, smatra Lalatović.

”U svakoj varijanti, kada dođe do promjena u Nikšiću i Crnoj Gori Pokret za promjene, Demokratski front i drugi subjekti u vlasti naći će mehanizme da riješe problem do kraja, ali 100 posto i u korist apsolutno svih građana Nikšića i Crne Gore. Sve u svoje vrijeme”, zaključio je funkcioner DF-a i PzP-a.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci