Lalatović: Najavljena rekonstrukcija Doma revolucije još jedna obmana
Objavljeno: Ponedjeljak, Jun 19, 2017 - 11:05
Autor:
onogost.me

Pokret za promjene (PzP) i Demokratski front (DF) izrazili su bojazan da problem Doma revolucije i ovoga puta neće biti riješen.

Foto : Privatna arhiva

''Izražavamo bojazan da će i ovaj pokušaj biti kontinuitet ministra Mićunovića, što naravno da ne bismo voljeli, jer sličan se sličnom raduje, a praksa je pokazala da aktuelni režim, definitivno umije da „obećava“, a zna se kome njihova „obećanja“ obično i služe'', navodi se u saopštenju koje potpisuje funkcioner DF-a i PzP-a Arsenije Lalatović.

Kako dalje kaže, ovaj višedecenijski problem u strogom centru grada predstavlja ogledalo vlasti, a „nažalost i „plavu grobnicu“, koja je ponijela na desetine života“.

''Svjedoci smo u prethodnom periodu da je ovaj problem više puta rješavan od strane aktuelne vlasti. Naravno od izbora do izbora. I naravno da nikada nije riješen. Valja se prisjetiti ne tako davno, zaboravljenog ministra kulture Mićunovića, koji je za 2017. godinu već bio riješio problem Doma revolucije. I naravno, danas kada je 2017. godina uveliko, vidimo, da je bila u pitanju još jedna obmana od strane nelegitimne vlasti'', naveo je Lalatović.

U svemu ovome, dodaje on, danas se došlo od Mistarstva kulture do Ministarstva održivog razvoja i turizma.

''Šta finalno arhitektonsko rješenje podrazumijeva? U krajnjem i sve da se ostvari njihova petofazna metodološka 10+20+70, što se suštinski dobija? Koliko košta i ko će da finansira ovaj make up, ili ti lijepo našminkan „prajmer“  za oči. Suštinski 70 procenata prostora podsjećaće na „faraonsku grobnicu“, koja vjerovatno u dužem vremenskom intervalu neće imati upotrebnu vrijednost. A ovo 10+20 predstavljaće „šansu“ lokalnim „biznismenima“ da „uštinu“ ekskluzivan prostor u strogom centru grada“, smatra Lalatović.

''U svakoj varijanti, kada dođe do promjena u Nikšiću i Crnoj Gori Pokret za promjene, Demokratski front i drugi subjekti u vlasti naći će mehanizme da riješe problem do kraja, ali 100 posto i u korist apsolutno svih građana Nikšića i Crne Gore. Sve u svoje vrijeme'', zaključio je funkcioner DF-a i PzP-a.

Ukupno ocjena: 17

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Utorak, Avgust 22, 2017 - 21:48
DPS Nikšić: Najoštrije osuđujemo napad na studente iz Libije

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista Nikšić najoštrije osuđuje napad na studente iz Libije, koji se juče dogodio u ovom gradu, i pozdravlja brzu reakciju nadležnih državnih institucija na rasvjetljavanju ovog incidenta, kazali su iz ove partije.

Utorak, Avgust 22, 2017 - 10:09
Mlade Demokrate: Vodosnabdijevanje i putna infrastruktura glavni problemi župskih sela

Mlade Demokrate obišle su sela Zagrad, Oblatno, Kuta i Morakovo gdje su imali sadržajne razgovore sa domaćinima, kako o njihovim mnogobrojnim problemima, tako i potencijalima koje ove krajevi imaju.

Četvrtak, Avgust 17, 2017 - 11:34
Nikšićki Demos podržao Danilovića

Na sinoćnoj sjednici nikšićkog Demosa ubjedljiva većina je podržala održavanje Vanredne izborne Skupštine i kandidaturu Gorana Danilovića za predsjednika stranke.

Nedjelja, Avgust 13, 2017 - 20:20
Joković novi predsjednik SNP-a

Novi predsjednik Socijalističke narodne partije je Vladimir Joković, odlučeno je na osmom kongresu te partije. 428 delegata biralo je između Jokovića, Snežane Jonice i Gorana Dašića.

Srijeda, Avgust 9, 2017 - 12:06
Najbrojniji REACT do sada

Regionalni Evroatlantski Kamp (REACT) deseti po redu održaće se od 25. do 29. avgusta na Žabljaku, saopšteno je iz Alfa Centra.