Lalatović: Najavljena rekonstrukcija Doma revolucije još jedna obmana
Objavljeno: Ponedjeljak, Jun 19, 2017 - 11:05

Pokret za promjene (PzP) i Demokratski front (DF) izrazili su bojazan da problem Doma revolucije i ovoga puta neće biti riješen.

Foto : Privatna arhiva

''Izražavamo bojazan da će i ovaj pokušaj biti kontinuitet ministra Mićunovića, što naravno da ne bismo voljeli, jer sličan se sličnom raduje, a praksa je pokazala da aktuelni režim, definitivno umije da „obećava“, a zna se kome njihova „obećanja“ obično i služe'', navodi se u saopštenju koje potpisuje funkcioner DF-a i PzP-a Arsenije Lalatović.

Kako dalje kaže, ovaj višedecenijski problem u strogom centru grada predstavlja ogledalo vlasti, a „nažalost i „plavu grobnicu“, koja je ponijela na desetine života“.

''Svjedoci smo u prethodnom periodu da je ovaj problem više puta rješavan od strane aktuelne vlasti. Naravno od izbora do izbora. I naravno da nikada nije riješen. Valja se prisjetiti ne tako davno, zaboravljenog ministra kulture Mićunovića, koji je za 2017. godinu već bio riješio problem Doma revolucije. I naravno, danas kada je 2017. godina uveliko, vidimo, da je bila u pitanju još jedna obmana od strane nelegitimne vlasti'', naveo je Lalatović.

U svemu ovome, dodaje on, danas se došlo od Mistarstva kulture do Ministarstva održivog razvoja i turizma.

''Šta finalno arhitektonsko rješenje podrazumijeva? U krajnjem i sve da se ostvari njihova petofazna metodološka 10+20+70, što se suštinski dobija? Koliko košta i ko će da finansira ovaj make up, ili ti lijepo našminkan „prajmer“  za oči. Suštinski 70 procenata prostora podsjećaće na „faraonsku grobnicu“, koja vjerovatno u dužem vremenskom intervalu neće imati upotrebnu vrijednost. A ovo 10+20 predstavljaće „šansu“ lokalnim „biznismenima“ da „uštinu“ ekskluzivan prostor u strogom centru grada“, smatra Lalatović.

''U svakoj varijanti, kada dođe do promjena u Nikšiću i Crnoj Gori Pokret za promjene, Demokratski front i drugi subjekti u vlasti naći će mehanizme da riješe problem do kraja, ali 100 posto i u korist apsolutno svih građana Nikšića i Crne Gore. Sve u svoje vrijeme'', zaključio je funkcioner DF-a i PzP-a.

Ukupno ocjena: 26

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Petak, Oktobar 20, 2017 - 18:21
Jaredić: DPS spomen obilježjima prikriva ratnu prošlost

Podizanjem spomenika i davanjem naziva ulicama DPS ne možete sprati ratnu ulogu početkom devedesetih kada se odricao Crne Gore i njene prošlosti, saopštio je član OO SDP Nikšić Radosav Jaredić

Srijeda, Oktobar 18, 2017 - 13:47
Održana šesta sjednica SO Nikšić

Danas je održana šesta sjednica SO Nikšić na kojoj je prvom tačkom dnevnog reda usvojen izvještaj budžeta za prvih pola godina.

Četvrtak, Oktobar 12, 2017 - 09:10
Alternativa pokreće peticiju: Besplatna hrana za bebe!

Sa ciljem da pomognu ženama koje iz opravdanih razloga nijesu u stanju da doje svoje bebe pa su prinuđene da koriste adaptirano mlijeko čiji iznos mjesečno dostiže do 80 eura, Alternativa Crna Gora pokreće peticiju besplatne hrane za bebe.

Četvrtak, Septembar 28, 2017 - 13:16
Nikolić pristupio Građanskom pokretu URA

Predrag Peđa Nikolić, bivši član Liberalnog saveza Crne Gore i vlasnik kultnog pub-a „Blues Brothers“ pristupio je Građanskom pokretu URA.

Utorak, Septembar 26, 2017 - 14:42
Lalatović: Sudar „titana“ liči na nerazjašnjene račune iz nekih drugih filmova

Povodom tvrdnje dekana Filozofskog falkulteta Gorana Barovića da je Nagrada oslobođenja Nikšića politički motivisana, oglasili su se iz Pokreta za promjene i Demokratskog fronta.