Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Kriza u Demosu: Teško je čitati i slušati izjave Anke Vukićević

vukicevic1
vijesti.me
  • Autor onogost.me
  • 04.07.2017. u 08:31

Iz Opštinskog odbora Demosa poručili su da funkcionerka Anka Vukićević ''drži slovo'' ko je odgovoran za probleme u toj partiji.

Kako su naveli, za 90 odsto članova Opštinskog odbora mučno je i poprilično teško čitati i slušati izjave Vukićević i na njih ostati ravnodušan.

To stoji u reagovanju na medijske istupe Vukićević, koja je juče navela da postoji tendencija da se ideološka profilacija Nove srpske demkratije implementira u Demos i da neće biti član Demosa ukoliko Miodrag Lekić ne bude predsjednik te stranke.

„Uz sve uvažavanje g. Anke Vukićević kao osobe sa velikim iskustvom iz nekoliko partija, veoma smo iznenađeni da ona uzima za sebe pravo da drži lekcije iz etike i pristojnosti članovima Demosa. Pitali bismo je da li razlog zbog koga je podnijela ostavku na mjesto predsjednice OO Demosa u Nikšiću, a pogotovo način na koji je to uradila, predstavlja model na koji se rješavaju problemi“, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se ocjenjuje i da odbrana principa i procedura u Demosu od strane Vukićević djeluje, kako su rekli, prilično jeftino i izlizano. 

„Pokušaj da ponizi članove OO i predsjednika Izvršnog odbora koji je došao na sjednicu, na način što će iznijeti brojne optužbe ničim argumentovane, a zatim napustiti sjednicu bez mogućnosti da joj iko odgovori, govori dovoljno i o g. Anki Vukićević i njenom shvatanju demokratije. Razumijemo zbog čega se ona osjetila pozvanom da brani g. Lekića, ali se bojimo da će mu to donijeti više štete nego koristi. Pitanje je samo da li je toga svjestan g. Lekić“, navodi se u saopštenju OO Demosa.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.