Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Koprivica: To što se DPS žali AEM i Savjetu RTCG je odraz nemoći

momo
Demokrate
  • Autor onogost.me
  • 21.09.2017. u 18:37

Demokratska Crna Gora reagovala je na današnje saopštenje DPS-a u kojem se navodi da je nikšićki odbor te partije podnio prigovore Savjetu RTCG i Agenciji za elektronske medije, koji se odnose na prilog prikazan povodom svečanosti obilježavanja Dana Opštine, emitovan 18.09.2017. u informativnoj emisiji Dnevnik 2.

„Odraz nemoći DPS-a u odnosu na ono što Demokrate rade, kako na terenu tako i u javnim istupima, ogleda se i u današnjem žaljakanju te partije Agenciji za elektronske medije i Savjetu RTCG-a zbog pres konferencije koju su Demokrate organizovale povodom Dana oslobođenja Nikšića, a sa kojeg je prilog objektivno prenešen na Dnevniku 2 TVCG”, navodi Koprvica uz konstataciju da DPS pokušava izvršiti pritisak u trenutku kada  postaje uočljivo da Javni servis teži tome da postane servis građana, i počinje koliko-toliko objektivno da izvještava, vi pokušavate izvršiti pritisak
” Istinski vjerujem da će vam i ovaj pokušaj da od Javnog servisa napravite partijsko glasilo, propasti. Očekujemo da će od strane savjeta RTCG-a ovakvo postupanje DPS-a biti ocijenjeno kao pritisak, grub i direktan, na medijske slobode”, poručuje Koprivica dodajući da  nije u interesu građana da slušaju laži i obmane, niti je u interesu građana da gledaju kako im neko baca prašinu u lice predstavljajući situaciju u Nikšiću idealnom, dok isti ti građani jedva spajaju kraj s krajem.

“Ako već brinete o tome šta je u interesu građana, onda biste trebali skratiti mandat nelegitimnoj Skupstini opstine, u kojoj sjedi samo vaša partija sa priveskom, i raspisati nove izbore u Nikšiću, na kojima biste od građana Nikšića dobili još jači šamar od onoga koji ste vi i vaš šef dobili u martu”, zaključuje Koprivica. 
 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.