Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Knežević: Optužbe koje sprovode protiv mene i mještana Župe su produkt frustracije

knezevic_foto
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 30.10.2017. u 12:04

Povodom nedavnog događaja na mjestu Krstovače - protesta upozorenja u okviru kojeg je na jedan čas grupa mještana Župe, u organizacji Savjeta MZ, obustavila prolaz kamiona koji prevoze rudu boksita, oglasio se predsjednik DPS-a Župa Nikšićka Tomo Knežević.

Kako je kazao, ne zbog tamošnjih aktera  skupa, već zbog javnosti  ima potrebu da reaguje i zaštiti članstvo DPS-a i sve građane Župe koji, dodaje, iz opravdanih i drugih razloga nijesu prisustvovali aktuelnom skupu. Na njemu se, prema riječima Kneževića, demostrirao indirektan politički marketing određene grupacije i neprimjereno ponašanje učesnika skupa koji su, naglašava, vrijeđali članstvo DPS-a i župske odbornike u lokalnom parlamentu.

„Naime, na događaju, posredstvom medija, svjedoci smo da je  organizator pomenutog skupa zbog slabog odziva mještana,  između ostalog direktno  optužio lokalno rukovodstvio  DPS-a u Župi, kako navode, da smo pozivali građane da ne izađu na blokadu odvoza boksita, što nije istina i nije korektno da na takav način omalovažavaju mještane Župe. Takođe i ovih dana plasiraju takve dezinformacije  u komunikaciji sa mještanima, optužujući i mene lično“, istakao je Knežević dodajući da nijedan pojedinac, kao ni organizacija, ne može uticati na stav 3200 punoljetnih stanovnika.

Dodaje i da mu je drago je što tamošnji akteri misle da on ima takav uticaj u Župi, ali da je to je još jedna bajka u koju samo oni vjeruju kada  im zatreba. Zaista je paradaksalno, prema riječima Kneževića, da razuman i dobronamjeran čovjek može povjerovati u to da je moguće ucijeniti i zabraniti Župljanima da iskažu svoju volju. Distributeri takve priče su, naglašava on, svjesni  da to nije moguće,  ali da su morali naći adekvatan alibi za to što od, kako kaže, 3200 punoljetnjih građana na aktuelnom skupu je prisutvovalo oko  40 mještana Župe  i 20-ak slučajnih prolaznika.

„U iznošenju brojnih neistina izrečenih na tom skupu, i nakon njega vrijeđajući lično mene i druge građane Župe, članstvo DPS-a, optužući  mene kao člana Savjeta MZ,  da sam protivnk realizacije infstrukturnih projekta u Župi,  ipak se neću služiti njihovom retorikom u  odgovoru  na takve provokacije, ali ću javnost podsjetiti da je u predhodom periodu Opština u saradnji  sa partnerima  investirala u niz projekata koji se odnose na vodosnabdijevanje, održavanje putne i druge infrastrukture u Župi“, dodaje on.

Optužbe koje, kako ističe, organizovano sprovode po Župi protiv njega i mještana koji nijesu prisustvali aktuelnom skupu, smatra kao produkt frustracije neostvarenih ambicija onih koji ne biraju sredstva da njega i njegove saradnike diskredituju kod mještana Župe. Za kraj dodaje da je jedan od  pristalica da u Župu treba investirati te da se za to zalagao i zalaže se u skladu sa realnim okolnostima.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.