Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Kandidati dostavili troškove u kampanji

img_7466
rtcg.me
  • Autor onogost.me
  • 19.05.2018. u 06:22

Svi kandidati koji su učestvovali na posljednjim predsjedničkim izborima u Crnoj Gori dostavili su u roku Agenciji za sprječavanje korupcije (ASK) izvještaje o porijeklu, visini i stukturi prikupljenih i utrošenih sredstava u izbornoj kampanji, sa pratećom dokumentacijom.

Iz ASK su kazali da su izvještaji dostavljeni u zakonskom roku od 30 dana od održavanja izbora, odnosno do utorka.

“Agencija je dužna da izvještaje o prikupljenim i utrošenim sredstvima u izbornoj kampanji najkasnije sedam dana od prijema objavi na svojoj internet stranici”, navodi se u saopšenju.

Agencija će, kako su kazali njeni predstavnici, obaviti kontrolu dostavljenih izvještaja i prikupljene prateće dokumentacije, provjeriti potpunost i tačnost prijavljenih podataka, kao i nadzor nad poštovanjem odredbi zakona na osnovu podataka koje su dostavili politički subjekti, odnosno kandidati za predsjednika.

ASK će nalaze kontrole i nadzora objaviti u izvještaju koji je dužna da donese i objavi na internet stranici u roku od 60 dana od proglašenja konačnih rezultata izbora.

“Agencija će pokrenuti zakonom propisane postupke ukoliko u toku kontrole i nadzora dostavljene dokumentacije utvrdi eventualne nepravilnosti i kršenja zakona”, zaključuje se u saopštenju.

  rtcg.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.