Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Jušković: Vukićević govori neistine i manipuliše

c37b6b3dc207baa863f1b12fec1654f1
Demos
  • Autor onogost.me
  • 15.07.2017. u 13:07

Nastavlja se unutarpartijski obračun u Demosu. Nakon što je poslanica Demosa, Anka Vukićević, kazala da je prekršen Statut partije i da je saznala iz medija o izboru novog opštinskog rukovodstva, stigao je odgovor od novoizabrane predsjednice OO te partije u Nikšiću, Marjane Jušković. 

„Ništa nas zaista ne može iznenaditi od Anke Vukićević, jer su neistine, manipulacije i podmetanja njen način ponašanja i komuniciranja. Da gđa Vukićević ponekad ponešto i pročita, a i da usput joj se omakne da progovori i nešto istinito, onda ne bi ni ovo obraćanje počela lažima, pa je mi ne bismo morali ni demantovati“, ističe Jušković i objašnjava da se prva neizrečena istina tiče upravo tog dijela reagovanja Anke Vukićević.

„Istina je, da su zvanično, odmah nakon održane Vanredne izborne sjednice, obaviješteni predsjednik Demosa i predsjednik Izvršnog odbora Demosa što možemo dokumentovati. Napominjemo da je sjednica Opštinskog odbora zakazana potpuno u skladu sa važećim Poslovnikom o radu Opštinskog odbora Nikšić, član 2, stav 4 koji jasno definiše da 2/3 članova mogu da sazovu sjednicu Opštinskog odbora i odblokiraju njen rad, što smo i uradili“, navodi Jušković.

Druga neistina tiče se samim tim i optužbi da nije bilo kvoruma, dodaje ona.

„Istina je da je bilo prisutno znatno više od potrebnog kvoruma za odlučivanje. Odsutna su bila četiri člana odbora, dva zbog rada na neodređeno vrijeme u inostranstvu, jedan zbog smrti člana porodice, a drugi zbog bolesti člana porodice“, ističe Jušković.

Treća neistina se, kako zaključuje, odnosi na optužbe da na sjednicu nijesu pozvani svi članovi Opštinskog odbora u Nikšiću.

“Istina je da su na sjednicu pozvani svi članovi Opštinskog odbora, svi do jednog i pozivamo g. Vukićević da nam imenom i prezimenom ukaže na člana kojeg smo iz njenog ugla „preskočili“.  Tačno je da na sjednicu nijesu pozvani predsjednik i predsjednik Izvršnog odbora upravo da bi izbjegli sukobljavanje na samoj sjednici i da bi mogli nesmetano i po prvi put samostalno da odlučujemo o izboru organa Demosa u Nikšiću. Napomenućemo da smo na tu odluku imali puno pravo, s obzirom da se ne radi o izboru Opštinskog odbora, već o izboru rukovodstva odbora, ne postoji statutarna obaveza da se poziva predsjednik i predsjednik Izvršnog odbora“, objašnjava Jušković.

Izborom organa Demosa, navodi, u Nikšiću je odblokiran rad tog odbora poslije više od tri mjeseca što je bilo uzrokovano ostavkom Vukićević i odsustvom potpredsjednika Bogdanovića.

„G. Vukićević je u svom posljednjem obraćanju ovom Opštinskom odboru, kad je podnijela neopozive ostavke na sve funkcije u Opštinskom odboru, takođe kazala da joj dostojanstvo ne dozvoljava da bude više u društvu ovog odbora, pa nijesmo htjeli da njeno dostojanstvo dovodimo u pitanje. Jasno je šta žulja g.Vukićević,i teško prihvata da je prvi put u Nikšiću zakazan sastanak OO na statutaran način sa dnevnim redom i zapisnikom koji je uredno vođen. Do sada nije postojao nijedan dokaz da smo se ikada sastajali i o bilo čemu odlučivali“, zaključuje se u saopštenju. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci