Jaredić: DPS spomen obilježjima prikriva ratnu prošlost
Objavljeno: Petak, Oktobar 20, 2017 - 18:21
Autor:
onogost.me

Podizanjem spomenika i davanjem naziva ulicama DPS ne možete sprati ratnu ulogu početkom devedesetih kada se odricao Crne Gore i njene prošlosti, saopštio je član OO SDP Nikšić Radosav Jaredić

Foto : privatna arhiva

Kako je naveo Nikšićani su "dobro" upamtili DPS-u "velikosrpsku nacionalističku ideologiju kojom ste barjačili".

"Jednopartijska farsična vlast u Nikšiću, sjetila se ovih dana crnogorskih dinastija Vojislavljevića, Balšića i Crnojevića. Lokalni parlament u kojem sjednice liče na monologe i vježbe fizičke kulture pukim dizanjem ruke, odredio im je neprimjerene periferne ulice u odnosu na značaj ove tri dinastije za crnogorsku istoriju. Pozdravljamo i dajemo punu podršku afirmaciji crnogorske prošlosti kroz davanje spomen obilježja. Ali to treba učiniti na dostojniji način shodno značaju tih ličnosti i procesa a ne periferno da bi se zadovoljila forma i politikantski interesi", saopštio je Jaredić.

Dodaje da su tadašnji funkcioneri DPS-a "zaneseni kultom tadašnjeg vođe Slobodana Miloševića kao izvođači njegovih prljavih nauma srušili staro rukovodstvo".

"Crnu Goru ubrzo uveli u rat i sankcije. Tada su neki od Vas sa Nikšićkog trga glasno klicali "Ne tražimo ništa novo nego carstvo Dušanovo". Na Duklju i Vojislavljeviće nije Vam padalo na pamet sve do zaokreta 1997. godine. Nakon što ste se vratili iz "Rata za mir" koji je koštao Crnu Goru gubitka brojnih života i nanio sramotu njenoj istoriji i budućnosti odlučili ste da preimenujete sve ulice u Nikšiću koje podsjećaju na komunistički period i bratski suživot . Pošto ovih dana vraćate spomen obilježje Titu koje ste takođe Vi oduzeli 1992. godine, dobro bi bilo da vratite i ostala spomen obilježja iz tog perioda kao i Hrvatsku ulicu koju ste preimenovali u Manastirsku kada je Vaš šef prezirao igru šah zbog šahovnice", naveo je on.

Jaredić je saopštio da je DPS ratnih godina dominantno kreirao "ambijent netrpellivosti koji je doveo do toga da neke usijane glave pokušaju miniranje jedine džamije u Nikšiću".

"Iako se sada hvalite multietničkim skladom kao sopstvenom zaslugom koja nasta iz "naknadne pameti". Srećom većinski Nikšić nikada nije prihvatao takvu politiku pa ste i Vi doduše dosta kasno shvatili njenu pogubnost. Posebno je uočljiva nelogičnost da ste odlučili da spomenik Crnogorskim komitima, među njima i generalu Krstu Popoviću, podiže lokalno Udruženje boraca narodnooslobodilačkog rata (UBNOR) Nikšić. Ideološki naslednici onih koji su ga proglasili narodnim neprijateljem i likvidirali. Umjesto da formirate stručni tim i kao ozbiljna država stanete iza tog projekta, vi po oprobanom receptu udovoljavate zahtjevima Crnogorskih patriota davanjem na kašičicu istorijskog naslijeđa. Prepoznali su građani Nikšića Vašu, prevarnu politiku "dobro jutro na sve četiri strane". Vještački patriotizam kao plašt za prikrivanje svih društvenih deformacija a posebno pohare naših resursa. Šta misle o vašoj politici najbolji odgovor su Vam dali upravo nikšićani brojem nevažećih listića na jednopartijskim izborima koje ste vi sami za sebe organizovali", zaključio je Jaredić.

  vijesti.me

Ukupno ocjena: 20

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Utorak, Novembar 14, 2017 - 19:24
Ivan Mitrović na čelu OO DPS-a

Na večeras održanoj sjednici Opštinskog odbora DPS-a u Nikšiću, Ivan Mitrović, odbornik te partije u lokalnom parlamentu i direktor Centra za socijalni rad za Opštine Nikšić, Šavnik i Plužine, jednoglasno je izabran za predsjednika nikšićkog odbora DPS-a.

Ponedjeljak, Novembar 6, 2017 - 15:47
UCG: Zbog rekonstrukcije Doma revolucije bez posla ostaje 50 Nikšićana

Dom revolucije u Nikšiću pored 16 tragično nastradalih sugrađana u njegovim katakombama, jednog srušenog velelepnog objekta gdje se nalazila osnovna škola i predivan park i sportsko igralište, kao i desetine miliona maraka potrošenih sredstava iz samodoprinosa naših sugrađana za njegovu izgradnju, veoma brzo će uzeti još jedan danak, odnosno žrtvu svoje pogubne izgradnje, navode iz OO Ujedinjene Crne Gore.

Četvrtak, Novembar 2, 2017 - 14:52
Vučurović: Ministarstvo ignoriše uspjehe Ratka Draškovića, jer je Srbin i opozicionar

Progon političkih neistomišljenika u CG odvija se na svim nivoima, u svim branšama, od kulture, prosvete, do zdravstva i sporta, smatra Jovan Vučurović, član predsjedništva NSD i poslanik DF-a.

Četvrtak, Novembar 2, 2017 - 14:38
URA: Nikšićkoj upravi su važnije pumpe od fakulteta

Nedavno obilježavanje jubilarnih 70 godina postojanja Filozofskog fakulteta u Nikšiću je do nevjerovatnih krajnosti objelodanilo svo licemjerje nikšićke opštinske vlasti na čelu sa predsjednikom Opštine Veselinom Grbovićem, kazala je članica nikšićkog odbora Građanskog pokreta URA Jelena Vuletić.

Utorak, Oktobar 31, 2017 - 16:33
Formiran Inicijativni odbor Crnogorske u Nikšiću

Crnogorska je juče konstituisala Inicijativni odbor za opštinu Nikšić za čijeg koordinatora je izabran mladi pravnik Dražen Tadić.