Jaredić: DPS spomen obilježjima prikriva ratnu prošlost
Objavljeno: Petak, Oktobar 20, 2017 - 18:21
Autor:
onogost.me

Podizanjem spomenika i davanjem naziva ulicama DPS ne možete sprati ratnu ulogu početkom devedesetih kada se odricao Crne Gore i njene prošlosti, saopštio je član OO SDP Nikšić Radosav Jaredić

Foto : privatna arhiva

Kako je naveo Nikšićani su "dobro" upamtili DPS-u "velikosrpsku nacionalističku ideologiju kojom ste barjačili".

"Jednopartijska farsična vlast u Nikšiću, sjetila se ovih dana crnogorskih dinastija Vojislavljevića, Balšića i Crnojevića. Lokalni parlament u kojem sjednice liče na monologe i vježbe fizičke kulture pukim dizanjem ruke, odredio im je neprimjerene periferne ulice u odnosu na značaj ove tri dinastije za crnogorsku istoriju. Pozdravljamo i dajemo punu podršku afirmaciji crnogorske prošlosti kroz davanje spomen obilježja. Ali to treba učiniti na dostojniji način shodno značaju tih ličnosti i procesa a ne periferno da bi se zadovoljila forma i politikantski interesi", saopštio je Jaredić.

Dodaje da su tadašnji funkcioneri DPS-a "zaneseni kultom tadašnjeg vođe Slobodana Miloševića kao izvođači njegovih prljavih nauma srušili staro rukovodstvo".

"Crnu Goru ubrzo uveli u rat i sankcije. Tada su neki od Vas sa Nikšićkog trga glasno klicali "Ne tražimo ništa novo nego carstvo Dušanovo". Na Duklju i Vojislavljeviće nije Vam padalo na pamet sve do zaokreta 1997. godine. Nakon što ste se vratili iz "Rata za mir" koji je koštao Crnu Goru gubitka brojnih života i nanio sramotu njenoj istoriji i budućnosti odlučili ste da preimenujete sve ulice u Nikšiću koje podsjećaju na komunistički period i bratski suživot . Pošto ovih dana vraćate spomen obilježje Titu koje ste takođe Vi oduzeli 1992. godine, dobro bi bilo da vratite i ostala spomen obilježja iz tog perioda kao i Hrvatsku ulicu koju ste preimenovali u Manastirsku kada je Vaš šef prezirao igru šah zbog šahovnice", naveo je on.

Jaredić je saopštio da je DPS ratnih godina dominantno kreirao "ambijent netrpellivosti koji je doveo do toga da neke usijane glave pokušaju miniranje jedine džamije u Nikšiću".

"Iako se sada hvalite multietničkim skladom kao sopstvenom zaslugom koja nasta iz "naknadne pameti". Srećom većinski Nikšić nikada nije prihvatao takvu politiku pa ste i Vi doduše dosta kasno shvatili njenu pogubnost. Posebno je uočljiva nelogičnost da ste odlučili da spomenik Crnogorskim komitima, među njima i generalu Krstu Popoviću, podiže lokalno Udruženje boraca narodnooslobodilačkog rata (UBNOR) Nikšić. Ideološki naslednici onih koji su ga proglasili narodnim neprijateljem i likvidirali. Umjesto da formirate stručni tim i kao ozbiljna država stanete iza tog projekta, vi po oprobanom receptu udovoljavate zahtjevima Crnogorskih patriota davanjem na kašičicu istorijskog naslijeđa. Prepoznali su građani Nikšića Vašu, prevarnu politiku "dobro jutro na sve četiri strane". Vještački patriotizam kao plašt za prikrivanje svih društvenih deformacija a posebno pohare naših resursa. Šta misle o vašoj politici najbolji odgovor su Vam dali upravo nikšićani brojem nevažećih listića na jednopartijskim izborima koje ste vi sami za sebe organizovali", zaključio je Jaredić.

  vijesti.me

Ukupno ocjena: 61

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Srijeda, April 25, 2018 - 13:05
Radnička partija podržala radnike Željezare

Radnička partija pružila je podršku radnicima Željezare Tosčelik kojima prijeti otkaz, kao i Sindikatu te kompanije, uz napomenu da sadašnja dešavanja za njih ne predstavljaju iznenađenje jer je „sve od samog početka nagovještavalo da je firma Tosjali Holding došla nekim drugim poslom u Crnu Goru, a da im je proizvodnja čelika samo bila uzgredni posao“.

Petak, April 20, 2018 - 11:09
URA Nikšić: Naknade za legalizaciju objekata previsoke, opština da ih koriguje

Naknada za legalizaciju bespravno sagrađenih objekata koju je utvrdila Opština Nikšić je previsoka i odmah treba izmijeniti navedenu odluku i cijene po zonama drastično smanjiti, a za četvrtu, petu i šestu zonu ukinuti, naveli su danas iz Građanskog pokreta URA Nikšić.

Četvrtak, April 19, 2018 - 15:21
DPS: Nikšićki rezultat iznad svih očekivanja

Lider Demokratske partije socijalista, Milo Đukanović, na predsjedničkim izborima održanim 15. aprila pokazao je svoju apsolutnu dominaciju na političkoj sceni Crne Gore. Impozantnoj pobjedi, posebni pečat, dao je rezultat ostvaren u Nikšiću. Iako je pobjeda bila izvjesna, nikšićki izborni rezultat premašio je sva očekivanja, ocijenili su iz OO DPS Nikšić.

Ponedjeljak, April 16, 2018 - 11:16
U Nikšiću za Đukanovića 22.523 građana, Bojanića 13.690

Od 58.334 građana sa pravom glasa, u nikšićkoj opštini, na jučerašnjim predsjedničkim izborima to pravo iskoristio je 41.171 građanin.

Nedjelja, April 15, 2018 - 22:46
Sve gotovo u prvom krugu, Milo Đukanović novi predsjednik Crne Gore

Kandidat Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović proglasio je pobjedu na predsjedničkim izborima, navodeći da je izborni rezultat potvrda riješenosti Crne Gore da nastavi putem evropskog kvaliteta života i članstva u EU.