Jaredić: DPS spomen obilježjima prikriva ratnu prošlost
Objavljeno: Petak, Oktobar 20, 2017 - 18:21
Autor:
onogost.me

Podizanjem spomenika i davanjem naziva ulicama DPS ne možete sprati ratnu ulogu početkom devedesetih kada se odricao Crne Gore i njene prošlosti, saopštio je član OO SDP Nikšić Radosav Jaredić

Foto : privatna arhiva

Kako je naveo Nikšićani su "dobro" upamtili DPS-u "velikosrpsku nacionalističku ideologiju kojom ste barjačili".

"Jednopartijska farsična vlast u Nikšiću, sjetila se ovih dana crnogorskih dinastija Vojislavljevića, Balšića i Crnojevića. Lokalni parlament u kojem sjednice liče na monologe i vježbe fizičke kulture pukim dizanjem ruke, odredio im je neprimjerene periferne ulice u odnosu na značaj ove tri dinastije za crnogorsku istoriju. Pozdravljamo i dajemo punu podršku afirmaciji crnogorske prošlosti kroz davanje spomen obilježja. Ali to treba učiniti na dostojniji način shodno značaju tih ličnosti i procesa a ne periferno da bi se zadovoljila forma i politikantski interesi", saopštio je Jaredić.

Dodaje da su tadašnji funkcioneri DPS-a "zaneseni kultom tadašnjeg vođe Slobodana Miloševića kao izvođači njegovih prljavih nauma srušili staro rukovodstvo".

"Crnu Goru ubrzo uveli u rat i sankcije. Tada su neki od Vas sa Nikšićkog trga glasno klicali "Ne tražimo ništa novo nego carstvo Dušanovo". Na Duklju i Vojislavljeviće nije Vam padalo na pamet sve do zaokreta 1997. godine. Nakon što ste se vratili iz "Rata za mir" koji je koštao Crnu Goru gubitka brojnih života i nanio sramotu njenoj istoriji i budućnosti odlučili ste da preimenujete sve ulice u Nikšiću koje podsjećaju na komunistički period i bratski suživot . Pošto ovih dana vraćate spomen obilježje Titu koje ste takođe Vi oduzeli 1992. godine, dobro bi bilo da vratite i ostala spomen obilježja iz tog perioda kao i Hrvatsku ulicu koju ste preimenovali u Manastirsku kada je Vaš šef prezirao igru šah zbog šahovnice", naveo je on.

Jaredić je saopštio da je DPS ratnih godina dominantno kreirao "ambijent netrpellivosti koji je doveo do toga da neke usijane glave pokušaju miniranje jedine džamije u Nikšiću".

"Iako se sada hvalite multietničkim skladom kao sopstvenom zaslugom koja nasta iz "naknadne pameti". Srećom većinski Nikšić nikada nije prihvatao takvu politiku pa ste i Vi doduše dosta kasno shvatili njenu pogubnost. Posebno je uočljiva nelogičnost da ste odlučili da spomenik Crnogorskim komitima, među njima i generalu Krstu Popoviću, podiže lokalno Udruženje boraca narodnooslobodilačkog rata (UBNOR) Nikšić. Ideološki naslednici onih koji su ga proglasili narodnim neprijateljem i likvidirali. Umjesto da formirate stručni tim i kao ozbiljna država stanete iza tog projekta, vi po oprobanom receptu udovoljavate zahtjevima Crnogorskih patriota davanjem na kašičicu istorijskog naslijeđa. Prepoznali su građani Nikšića Vašu, prevarnu politiku "dobro jutro na sve četiri strane". Vještački patriotizam kao plašt za prikrivanje svih društvenih deformacija a posebno pohare naših resursa. Šta misle o vašoj politici najbolji odgovor su Vam dali upravo nikšićani brojem nevažećih listića na jednopartijskim izborima koje ste vi sami za sebe organizovali", zaključio je Jaredić.

  vijesti.me

Ukupno ocjena: 38

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Petak, Januar 19, 2018 - 17:23
Predsjednički izbori 15. aprila

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović raspisao je za 15. april predsjedničke izbore, koji će biti sedmi od uvođenja višepartijskog sistema u Crnoj Gori

Petak, Januar 19, 2018 - 11:27
Lalatović: Radnici Željezare izloženi mobingu, nasilju i prisili

Pokret za promjene i Demokratski front po ko zna koji put ukazuju da je situacija u nikšićkoj Željezari alarmantna, teška i da više posjeća na srednji vijek i robovlasničko doba nego na 2018.godinu. Mobing, nasilje i prisila su konstanta  u odnosu nad radnicima Željezare. Najoštrije osuđujemo politiku kontinuiteta maltretiranja koja se sprovodi nad radnicima i u isto vrijeme pozivamo nadležne organe da shodno svojim ingerencijama konačno počnu primjenjivati zakonske norme kako bi preduprijedili nemile situacije i konačno zaštitili živote i prava radnika, izjavio je funkcioner PzP-a i DF-a Arsenije Lalatović.

Četvrtak, Januar 18, 2018 - 11:08
Za predsjedničku trku 7.932 potpisa

Potencijalni kandidati za predsjednika Crne Gore moraće da prikupe najmanje 7.932 potpisa podrške, što će kandidatima bez partijske podrške značajno otežati učešće na izborima.

Nedjelja, Januar 14, 2018 - 09:01
Poslanici se ne odriču službenih vozila

Šefovi poslaničkih klubova, za korištenje službenih automobila od januara do novembra prošle godine, potrošili su iz skupštinskog budžeta 4.633 eura.

Srijeda, Januar 10, 2018 - 09:20
Mitrović: Na prozivke opozicije odgovorićemo realizacijom infrastrukturnih projekata

Demokratska partija socijalista u narednom perodu povećaće podršku u Nikšiću, a na prozivke opozicije odgovoriće građanima realizacijom infrastrukturnih projekata koji imaju za cilj unapređenje uslova života u gradu pod Trebjesom, kazao je predsjednik OO DPS Nikšić Ivan Mitrović.