Ivan Mitrović na čelu OO DPS-a
Objavljeno: Utorak, Novembar 14, 2017 - 19:24
Autor:
onogost.me

Na večeras održanoj sjednici Opštinskog odbora DPS-a u Nikšiću, Ivan Mitrović, odbornik te partije u lokalnom parlamentu i direktor Centra za socijalni rad za Opštine Nikšić, Šavnik i Plužine, jednoglasno je izabran za predsjednika nikšićkog odbora DPS-a.

Foto : DPS

"Svjedoci smo da  mladi sve više preuzimaju odgovorne dužnosti u Demokratskoj partiji socijalista,   što govori u prilog činjenici da su mlade generacije shvatile da politika i te kako utiče na njihove živote i da se  napredak cjelokupnog društva  oslanja na njih. Večerašnjim jednoglasnim izborom mr Ivana Mitrovića za predsjednika, DPS-a u Nikšiću potvrđuje snagu svoje otvorenosti za nove, mlade i  kreativne  ljude u politici", navodi se u saopštenju te partije. 

Mitorvić je na toj funkciji naslijedio Radivoja Nikčevića, kojem se , kako je  kazao tokom svog obraćanja, zahvalio na dosadašnjem uspješnom vođenju partije. 

Takođe, izrazio je  zahvalnost Predsjedništvu Partije,  kao i Opštinskom odboru na ukazanom povjerenju da vodi opštinsku organizaciju koja važi za stameni oslonac ukupne snage DPS-a u Crnoj Gori,  partije koja je od početka svog političkog djelovanja stožer svih važnih procesa u Crnoj Gori, od obnove nezavisnosti do punopravnog članstva u NATO-u i sigurnog puta ka Evropskoj uniji.

Mitrović je istakao da sa zadovoljstvom stupa na novu dužnost, s obzirom da dolazi na čelo opštinske organizacije koja je dio partije čija su posvećenost i odanost Crnoj Gori i miru u njoj, tolerantnom životu, odanost dijalogu i saradnji sa najbližima, odanost čvrstim integrativnim putevima Crne Gore bili i ostali njeni principi. 

Ivan Mitrović rođen  je 02.08.1981. u Nikšiću,  mr  je političkih nauka. Od 2006. godine, zaposlen je u JU Centar za socijalni rad za opštine Nikšić, Plužine i Šavnik, dok od 2014. godine obavlja dužnost direktora.  Član je Izvršnog  odbora  OO DPS-a Nikšić i član Glavnog odbora DPS-a Crne Gore. 

Sjednici  OO, u ime Predsjedništva Partije, prustovovao je  potpredsjednik Vlade i koordinator DPS-a za Nikšić, Milutin Simović, koordinator ispred IO DPS CG, Milosav Anđelić,  kao i politički direktor Partije, Tarzan Milošević.
 

Ukupno ocjena: 115

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Četvrtak, Avgust 9, 2018 - 11:11
Bojan Mrvošević novi predsjednik Crnogorske u Nikšiću

Novi predsjednik Opštinskog odbora Crnogorske u Nikšiću je Bojan Mrvošević.

Subota, Avgust 4, 2018 - 19:54
Bajagić: Opština Plužine bez neizmirenih obaveza, planovi realni

Opština Plužine nema neizmirenih obaveza, a projekte finansira iz sopstvenog budžeta, saopšteno je na svečanoj sjednici lokalnog parlamenta povodom 4. avgusta, Dana Opštine.

Petak, Jul 27, 2018 - 12:12
Vujačić ponovo na čelu Opštine Šavnik

Podrškom 21 odbornika koalicije DPS-SD, Mijomir Vujačić treći put zaredom izabran je za predsjednika Opštine Šavnik.

Utorak, Jul 24, 2018 - 14:31
Crna Gora za odbranu troši 110 eura po glavi stanovnika

Crna Gora će tokom ove godine potrošiti za odbranu 71 milion eura, što je 1,7 odsto crnogorskog BDP pokazuju podaci iz izvještaja Alijanse o izdvajanjima zemalja članica od 2011. do 2018. godine.

Ponedjeljak, Jul 23, 2018 - 15:06
Mijomir Vujačić kandidat za predsjednika opštine Šavnik

Kandidat za predsjednika Opštine Šavnik je aktuelni predsjednik te opštine, Mijomir Vujačić, jednoglasno je odlučeno na sjednici Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Šavnik.