Ivan Mitrović na čelu OO DPS-a
Objavljeno: Utorak, Novembar 14, 2017 - 19:24
Autor:
onogost.me

Na večeras održanoj sjednici Opštinskog odbora DPS-a u Nikšiću, Ivan Mitrović, odbornik te partije u lokalnom parlamentu i direktor Centra za socijalni rad za Opštine Nikšić, Šavnik i Plužine, jednoglasno je izabran za predsjednika nikšićkog odbora DPS-a.

Foto : DPS

"Svjedoci smo da  mladi sve više preuzimaju odgovorne dužnosti u Demokratskoj partiji socijalista,   što govori u prilog činjenici da su mlade generacije shvatile da politika i te kako utiče na njihove živote i da se  napredak cjelokupnog društva  oslanja na njih. Večerašnjim jednoglasnim izborom mr Ivana Mitrovića za predsjednika, DPS-a u Nikšiću potvrđuje snagu svoje otvorenosti za nove, mlade i  kreativne  ljude u politici", navodi se u saopštenju te partije. 

Mitorvić je na toj funkciji naslijedio Radivoja Nikčevića, kojem se , kako je  kazao tokom svog obraćanja, zahvalio na dosadašnjem uspješnom vođenju partije. 

Takođe, izrazio je  zahvalnost Predsjedništvu Partije,  kao i Opštinskom odboru na ukazanom povjerenju da vodi opštinsku organizaciju koja važi za stameni oslonac ukupne snage DPS-a u Crnoj Gori,  partije koja je od početka svog političkog djelovanja stožer svih važnih procesa u Crnoj Gori, od obnove nezavisnosti do punopravnog članstva u NATO-u i sigurnog puta ka Evropskoj uniji.

Mitrović je istakao da sa zadovoljstvom stupa na novu dužnost, s obzirom da dolazi na čelo opštinske organizacije koja je dio partije čija su posvećenost i odanost Crnoj Gori i miru u njoj, tolerantnom životu, odanost dijalogu i saradnji sa najbližima, odanost čvrstim integrativnim putevima Crne Gore bili i ostali njeni principi. 

Ivan Mitrović rođen  je 02.08.1981. u Nikšiću,  mr  je političkih nauka. Od 2006. godine, zaposlen je u JU Centar za socijalni rad za opštine Nikšić, Plužine i Šavnik, dok od 2014. godine obavlja dužnost direktora.  Član je Izvršnog  odbora  OO DPS-a Nikšić i član Glavnog odbora DPS-a Crne Gore. 

Sjednici  OO, u ime Predsjedništva Partije, prustovovao je  potpredsjednik Vlade i koordinator DPS-a za Nikšić, Milutin Simović, koordinator ispred IO DPS CG, Milosav Anđelić,  kao i politički direktor Partije, Tarzan Milošević.
 

Ukupno ocjena: 69

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Petak, Januar 19, 2018 - 17:23
Predsjednički izbori 15. aprila

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović raspisao je za 15. april predsjedničke izbore, koji će biti sedmi od uvođenja višepartijskog sistema u Crnoj Gori

Petak, Januar 19, 2018 - 11:27
Lalatović: Radnici Željezare izloženi mobingu, nasilju i prisili

Pokret za promjene i Demokratski front po ko zna koji put ukazuju da je situacija u nikšićkoj Željezari alarmantna, teška i da više posjeća na srednji vijek i robovlasničko doba nego na 2018.godinu. Mobing, nasilje i prisila su konstanta  u odnosu nad radnicima Željezare. Najoštrije osuđujemo politiku kontinuiteta maltretiranja koja se sprovodi nad radnicima i u isto vrijeme pozivamo nadležne organe da shodno svojim ingerencijama konačno počnu primjenjivati zakonske norme kako bi preduprijedili nemile situacije i konačno zaštitili živote i prava radnika, izjavio je funkcioner PzP-a i DF-a Arsenije Lalatović.

Četvrtak, Januar 18, 2018 - 11:08
Za predsjedničku trku 7.932 potpisa

Potencijalni kandidati za predsjednika Crne Gore moraće da prikupe najmanje 7.932 potpisa podrške, što će kandidatima bez partijske podrške značajno otežati učešće na izborima.

Nedjelja, Januar 14, 2018 - 09:01
Poslanici se ne odriču službenih vozila

Šefovi poslaničkih klubova, za korištenje službenih automobila od januara do novembra prošle godine, potrošili su iz skupštinskog budžeta 4.633 eura.

Srijeda, Januar 10, 2018 - 09:20
Mitrović: Na prozivke opozicije odgovorićemo realizacijom infrastrukturnih projekata

Demokratska partija socijalista u narednom perodu povećaće podršku u Nikšiću, a na prozivke opozicije odgovoriće građanima realizacijom infrastrukturnih projekata koji imaju za cilj unapređenje uslova života u gradu pod Trebjesom, kazao je predsjednik OO DPS Nikšić Ivan Mitrović.