Đukanović: Opozicija nikad jadnija, posvađanija...
Objavljeno: Ponedjeljak, Maj 14, 2018 - 21:17
Autor:
onogost.me

Lider DPS-a Milo Đukanović kazao je da njegova politička konkurencija nikad nije izgledala “jadnije, bezidejnije, posvađanije, nemoćnije”.

Foto : rtcg.me

„Sjetite se kako su gromoglasno najavljivali kraj politike DPS na predsjedničkim izborima, a na predsjedničkim izborima su pregaženi, u prvom krugu su njih šest su uspjeli da skupe 46 odsto, a ja zahvaljujući politici DPS i drugih partija koje su me podržavale 54 odsto. Danas takođe, sve što mogu da pročitam u njihovoj kampanji je kako će opet zgaziti DPS 27. maja. Jedino što mi je palo na pamet dok sam čitao te njihove izjave i slušao, da je zaista bio u pravu onaj ko je kazao da nada posljednja umire, u ovom slučaju iluzija posljednja umire, jer su u pitanju očigledno nerealne nade naše političke konkurencije, koja apsolutno ništa ne čini da unaprijedi svoje kapacitete da bi nam se mogla ozbiljnije suprotstaviti“, kazao Đukanović na promotivnom skupu u Šavniku.

Kaže i da opozicija podsjeća njega i DPS da bi nakon svih pobjeda koje su ostvarili, trebalo da se povuku sa političke scene.

“Ne pada im na pamet šta bi trebalo oni da urade nakon što su danas opozicija sa najdužom tradicijom poraza u Evropi. U posljednjih 30 godina oni nijesu zabilježili niti jedan politički uspjeh", kazao je Đukanović.

Đukanović je naveo da će sa zadovoljstvom dalje afirmisati i promovisati politiku evropskog razvoja Crne Gore.

“Šavnik ima mnogo bolju platformu za razvoj, nego što je imao prije četiri godine i to znači da je lokalna uprava obavila dobar posao u proteklom periodu”, kazao Đukanović, na tribini liste „Za dobro građana Šavnika – Pobjednički! Koalicija DPS-SD Milo Đukanović“ i dodao da DPS taj grad smatra snažnim uporištem demokratskog razvoja Crne Gore.

Đukanović se zahvalio građanima Šavnika za dosljednu i istrajnu podršku ukupnoj politici DPS, kao i na podršci tokom proteklih predsjedničkih izbora, na kojima je upravo Đukanović pobijedio u prvom krugu sa osvojenih 54 odsto glasova.

„Danas kada govorimo o državnoj politici, možemo kazati da vjerujemo da ćemo u sljedećem petogodištu ostvariti članstvo u Evropskoj uniji, ali želim i pred vama još jednom da ponovim – nikakvi datumi za članstvo u ovoj ili onoj organizaciji nijesu naša opsesija. Naš osnovni cilj je da se ovdje bolje živi. Mi možemo na temelju naših resursa, onoga što su naši do sada neiskorišćeni prirodni resursi, garnirano sa onim što je inteligencija i dobro obrazovanje ljudi koji žive u Crnoj Gori, možemo sebi obezbijediti evropski kvalitet života“, istakao je Đukanović.

On je uvjeren da u Šavniku postoje svi uslovi da DPS potvrdi pobjedu i sa prethodnih lokalnih i sa proteklih predsjedničkih izbora, zato što je u Šavniku do sada urađeno mnogo i da se danas u taj grad dolazi, a ne odlazi se iz njega.

„Danas u Šavniku razmišljamo kako da iskoristimo energetske potencijale, potencijale u proizvodnji hrane, za dalji razvoj biznisa sa vodom, kako je moguće iskoristiti turističke potencijale i kako je moguće sve to dobro uvezati, šta kao politika treba da uradimo da dalje razvijemo ono što su neophodni sadržaji za život u ovom gradu. Iz komunikacije sa vama znam da veoma cijenite ono što je vlast uradila u prethodnom periodu, na čelu sa Mijom Vujačićem i mislim da su to rezultati koji se ne mogu osporavati. Možemo mi različito politički misliti, možemo se sukobljavati, ali ne možemo se samoobmanjivati, ne možemo falsifikovati ono što su neupitne činjenice. Danas je Šavnik mnogo bolji i mnogo razvijeniji nego što je bio u predhodnom periodu“, kazao je Đukanović.

 

Izvor: rtcg.me

Ukupno ocjena: 11

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Nedjelja, Maj 20, 2018 - 23:00
SNP proglasila apsolutnu pobjedu

Socijalistička narodna partija (SNP) proglasila je večeras apsolutnu pobjedu na izborima koji su danas održani u Plužinama, prenosi RTCG. SNP je i do sada vršila vlast u tom gradu. Pravo glasa imalo je 2544 birača, a to pravo ostvarilo je 83 odsto upisanih birača.

Nedjelja, Maj 20, 2018 - 11:14
Danas izbori u Plužinama

U Plužinama se danas održavaju lokalni izbori. Biračka mjesta otvorena su u 7h, a građani će moći da glasaju do 20h.

Subota, Maj 19, 2018 - 08:22
Kandidati dostavili troškove u kampanji

Svi kandidati koji su učestvovali na posljednjim predsjedničkim izborima u Crnoj Gori dostavili su u roku Agenciji za sprječavanje korupcije (ASK) izvještaje o porijeklu, visini i stukturi prikupljenih i utrošenih sredstava u izbornoj kampanji, sa pratećom dokumentacijom.

Utorak, Maj 15, 2018 - 14:02
Crnogorski pokret: Zakonom zabraniti veličanje Podgoričke skupštine

Crnogorski pokret pokrenuo je više inicijativa u kojima, između ostalog, traži da se donese zakon koji će se zabraniti slavljenje i veličanje Podgoričke skupštine, zatim da se što prije izglasa Zakon o vjeroispovjesti, kao i da se izrade dokumenta kojim bi se definisale sve štete koje je Crna Gora pretrpjela nakon 1918. godine.

Ponedjeljak, Maj 14, 2018 - 15:02
Demokrate Plužine žele da stave u funkciju mrestilište na Vrbici

Razvoj jedne opštine morao bi se, pored ostalog, računati u odnosnu na njene prirodne odlike i resurse, kao i na istorijski potvrđene mogućnosti razvoja privrede na njenom području, saopšteno je iz Demokrata Plužine.