Đukanović: Opozicija nikad jadnija, posvađanija...
Objavljeno: Ponedjeljak, Maj 14, 2018 - 21:17
Autor:
onogost.me

Lider DPS-a Milo Đukanović kazao je da njegova politička konkurencija nikad nije izgledala “jadnije, bezidejnije, posvađanije, nemoćnije”.

Foto : rtcg.me

„Sjetite se kako su gromoglasno najavljivali kraj politike DPS na predsjedničkim izborima, a na predsjedničkim izborima su pregaženi, u prvom krugu su njih šest su uspjeli da skupe 46 odsto, a ja zahvaljujući politici DPS i drugih partija koje su me podržavale 54 odsto. Danas takođe, sve što mogu da pročitam u njihovoj kampanji je kako će opet zgaziti DPS 27. maja. Jedino što mi je palo na pamet dok sam čitao te njihove izjave i slušao, da je zaista bio u pravu onaj ko je kazao da nada posljednja umire, u ovom slučaju iluzija posljednja umire, jer su u pitanju očigledno nerealne nade naše političke konkurencije, koja apsolutno ništa ne čini da unaprijedi svoje kapacitete da bi nam se mogla ozbiljnije suprotstaviti“, kazao Đukanović na promotivnom skupu u Šavniku.

Kaže i da opozicija podsjeća njega i DPS da bi nakon svih pobjeda koje su ostvarili, trebalo da se povuku sa političke scene.

“Ne pada im na pamet šta bi trebalo oni da urade nakon što su danas opozicija sa najdužom tradicijom poraza u Evropi. U posljednjih 30 godina oni nijesu zabilježili niti jedan politički uspjeh", kazao je Đukanović.

Đukanović je naveo da će sa zadovoljstvom dalje afirmisati i promovisati politiku evropskog razvoja Crne Gore.

“Šavnik ima mnogo bolju platformu za razvoj, nego što je imao prije četiri godine i to znači da je lokalna uprava obavila dobar posao u proteklom periodu”, kazao Đukanović, na tribini liste „Za dobro građana Šavnika – Pobjednički! Koalicija DPS-SD Milo Đukanović“ i dodao da DPS taj grad smatra snažnim uporištem demokratskog razvoja Crne Gore.

Đukanović se zahvalio građanima Šavnika za dosljednu i istrajnu podršku ukupnoj politici DPS, kao i na podršci tokom proteklih predsjedničkih izbora, na kojima je upravo Đukanović pobijedio u prvom krugu sa osvojenih 54 odsto glasova.

„Danas kada govorimo o državnoj politici, možemo kazati da vjerujemo da ćemo u sljedećem petogodištu ostvariti članstvo u Evropskoj uniji, ali želim i pred vama još jednom da ponovim – nikakvi datumi za članstvo u ovoj ili onoj organizaciji nijesu naša opsesija. Naš osnovni cilj je da se ovdje bolje živi. Mi možemo na temelju naših resursa, onoga što su naši do sada neiskorišćeni prirodni resursi, garnirano sa onim što je inteligencija i dobro obrazovanje ljudi koji žive u Crnoj Gori, možemo sebi obezbijediti evropski kvalitet života“, istakao je Đukanović.

On je uvjeren da u Šavniku postoje svi uslovi da DPS potvrdi pobjedu i sa prethodnih lokalnih i sa proteklih predsjedničkih izbora, zato što je u Šavniku do sada urađeno mnogo i da se danas u taj grad dolazi, a ne odlazi se iz njega.

„Danas u Šavniku razmišljamo kako da iskoristimo energetske potencijale, potencijale u proizvodnji hrane, za dalji razvoj biznisa sa vodom, kako je moguće iskoristiti turističke potencijale i kako je moguće sve to dobro uvezati, šta kao politika treba da uradimo da dalje razvijemo ono što su neophodni sadržaji za život u ovom gradu. Iz komunikacije sa vama znam da veoma cijenite ono što je vlast uradila u prethodnom periodu, na čelu sa Mijom Vujačićem i mislim da su to rezultati koji se ne mogu osporavati. Možemo mi različito politički misliti, možemo se sukobljavati, ali ne možemo se samoobmanjivati, ne možemo falsifikovati ono što su neupitne činjenice. Danas je Šavnik mnogo bolji i mnogo razvijeniji nego što je bio u predhodnom periodu“, kazao je Đukanović.

 

Izvor: rtcg.me

Ukupno ocjena: 22

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Četvrtak, Avgust 9, 2018 - 11:11
Bojan Mrvošević novi predsjednik Crnogorske u Nikšiću

Novi predsjednik Opštinskog odbora Crnogorske u Nikšiću je Bojan Mrvošević.

Subota, Avgust 4, 2018 - 19:54
Bajagić: Opština Plužine bez neizmirenih obaveza, planovi realni

Opština Plužine nema neizmirenih obaveza, a projekte finansira iz sopstvenog budžeta, saopšteno je na svečanoj sjednici lokalnog parlamenta povodom 4. avgusta, Dana Opštine.

Petak, Jul 27, 2018 - 12:12
Vujačić ponovo na čelu Opštine Šavnik

Podrškom 21 odbornika koalicije DPS-SD, Mijomir Vujačić treći put zaredom izabran je za predsjednika Opštine Šavnik.

Utorak, Jul 24, 2018 - 14:31
Crna Gora za odbranu troši 110 eura po glavi stanovnika

Crna Gora će tokom ove godine potrošiti za odbranu 71 milion eura, što je 1,7 odsto crnogorskog BDP pokazuju podaci iz izvještaja Alijanse o izdvajanjima zemalja članica od 2011. do 2018. godine.

Ponedjeljak, Jul 23, 2018 - 15:06
Mijomir Vujačić kandidat za predsjednika opštine Šavnik

Kandidat za predsjednika Opštine Šavnik je aktuelni predsjednik te opštine, Mijomir Vujačić, jednoglasno je odlučeno na sjednici Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Šavnik.