Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Demos: Šumama da gazduju javna preduzeća

demos
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 06.07.2017. u 13:00

Opštinski odbor Demosa saopštio je da ogromno prirodno blago Crne Gore nije u funkciji razvoja Crne Gore i dobrobiti njenih građana, već, kako stoji u saopštenju, predstavlja sredstvo za pljačku i enormno bogaćenje povlašćenih tajkuna. 

”Tome se mora hitno stati na put. Prva mjera koju ćemo donijeti je ukidanje Zakona o koncesijama. Našim šumama treba da upravljaju i gazduju javna šumarska preduzeća na odgovoran način i u skladu sa pravilima šumarske struke. Ekonomska i sanitarna sječa mora biti isključivo njihov posao, a prodaja oblovine (sirovine, građe) pilanama i ostalim prerađivačima da se vrši putem licitacija, po principu ”izlicitaraj, plati i vozi”. Koncesionari, pogotovo oni „strateški“ svojim radom napravili su, blago je reći, ekološki zločin u ekološkoj državi, potpuno devastirali prostor, uz to bez plaćanja i te minimalne koncesione naknade”, predlažu i kritikuju iz Demosa.

Kao građanska i patriotska stranka sa odgovornim ljudima, dodaju iz nikšićkog Demosa, svakodnevno prave planove šta mogu uraditi sjutra kada, kako su rekli, dođu na vlast.

”Čini se da nema oblasti u kojoj ova neodgovorna vlast nije napravila haos i devastaciju. Najbolji primjer je ono što se dešava sa našim šumama i rijekama, što je velikim dijelom i posljedica usvajanja Zakona o koncesijama, a pogotovo ovakve njegove primjene”, uvjereni su u toj partiji.

Kao buduće korake, najavljuju osnivanje niza pododbora koji će se baviti različitim oblastima.

”Mi ćemo kao odgovorni ljudi odmah nakon održavanja Vanredne izborne skupštine i izbora novih organa, pristupiti formiranju pododbora za privredu, poljoprivredu, školstvo, zdravstvo i druge oblasti koje će činiti stručnjaci i čiji će zadatak biti da sačine predloge novih zakona, kao i da predlože mjere i aktivnosti koje treba donijeti kako bi se stanje u navedenim oblastima popravilo”, kazali su u saopštenju.

Osvrćući se na stanje u njihovoj partiji, nikšićki Demos je dodao da je njihovo nezadovoljstvo najvećim dijelom uslovljeno neradom i neaktivnošću, što, preciziraju, žele da promijene.

”Zato, pozivamo sve stručne ljude da nam se jave da zajedno radimo na dobrobiti naše države i njenih građana. Obećavamo da će biti uvaženi njihovi predlozi, sa dužnom pažnjom razmatrani i ako se ocijene kvalitetnim, biće uvršteni u naša strateška dokumenta po kojima ćemo ubuduće raditi”, zaključuje se u saopštenju OO Demosa.  

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.