Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Demokrate Nikšić: Podrška mještanima Župe

img_2626
Demokrate
  • Autor onogost.me
  • 23.10.2017. u 15:16

Demokratska Crna Gora i njen opštinski odbor u Nikšiću u potpunosti podržavaju mještane Župe da se blokadom glavne  saobraćajnice i blokadom odvoženja rude izbore za elementarne uslove dostojne života u 21. vijeku, navode iz OO Demokrata. 

Demokrate podsjećaju da su nedavno, na čelu sa predsjednikom partije Aleksom Bečićem, obišli gotovo sva sela u nikšićkoj Župi, razgovarali sa velikim brojem župskih domaćina i bili svjedoci dramatičnog stanja po mnogim pitanjima u toj zajednici.

„Glavni put koji povezuje Župu sa gradskim jezgrom, kao i brojni putevi koji vode u župska sela su u takvom stanju do nivoa da se opasno  rizikuju zivoti građana, naših najmlađih žitelja koji svakodnevo koriste ove puteve kako bi došli do škole. Veliki broj rupa na asfaltu, loša signalizacija, slaba osvijetljenost je prvo na šta smo naišli boraveći u ovom inače jako bogatom kraju. Bogatom brojnim prirodnim resursima koji se ne iskorišćavaju u službi razvoja ove zajednice i boljeg i uslovnijeg života njenih mještana, nego u službi bogaćenja privilegovanih pojedinaca bliskih vrhu Demokrastke partije socijalista“, navodi se u saopštenju Demkrata.

Kako dodaju, tajkuni  DPS-a, žele da ostave sprženu zemlju nakon namirivanja sopstvenih potreba pa su danas primijetni puni kamioni rude boksita koja se odvozi iz Župe mimo bilo kakve kontrole i protiv Zakona o koncesijama,  a Župljanima se, ističu, ostavljaju problemi putne infrastrukture, vodosnabdijevanja, elektrosnabdijevanja.

„To je slika rada lokalne uprave. Ali nas to ne čudi, jer su oni u velikim mukama da iznađu rješenje da vrate ogroman dug koji  je ova vlast napravila u  opštini Nikšić zbog  bahaćenja i ličnih privilegija kroz razne namještene tendere, prodajući  opštinsku imovinu po deset puta manjoj cijeni, a sve na štetu  realizacije  ozbiljnih investicija i projekata u našem gradu, koji bi bili od  koristi svim građanima naše opštine”, navodi se u saopštenju.

Demokrate vjeruju da će na ponovljenim izborima u Nikšiću, zajedno sa drugim opozicionim partijama, formirati vlast i ekspeditivno rješavati  probleme građana Župe i Nikšića. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci