Blažić: Vraćanjem duha narodu, vratićemo sve što je uništavano tri decenije
Objavljeno: Ponedjeljak, Februar 12, 2018 - 13:27
Autor:
onogost.me

Promovišući aktivnosti predsjedničke kampanje, kandidat za predsjednika prof. dr Đorđije Blažić družio se danas sa našim sugrađanima i tom prilikom izrazio zadovoljstvo što je počinje baš u rodnom Nikšiću.

Foto : onogost.me

Ipak, stanjem u našem gradu, koje je, kako je kazao, refleksija onoga u Crnoj Gori, nije mogao izraziti zadovoljstvo.

„Poprilično se tužno osjećam i kad gledam TV i sad kad sam obilazio malo, a poći ću i do Željezare, ovo što je ostalo nakon tzv. tranzicije koja je uništila privredu, radničku klasu, mnogo toga. A ono što je, čini mi se, najlošije, uništila je duh jednog naroda. Iskreno se nadam da ćemo taj duh naroda uspjeti da vratimo, i ako to uspijemo da vratimo, onda sam siguran da ćemo uspjeti da vratimo sve ono što je uništavano ovih gotovo tri decenenije“, kazao je Blažić.

Što se tiče same opozicije, kaže, bio je vrlo jasan rekavši još ranije da samo sa jedinstvenim kandidatom postoji šansa za pobjedu, ali da su izgleda mnogo važniji interesi partikularni, partijski, lični, a i, kako je naglasio, sujete pojedinih lidera, te da isti ne shvataju da tu nijesu radi sebe.

U uvodnom dijelu svoje kampanje je, dodaje, jasno istakao šta je njen cilj - vraćanje suvereniteta, te da građani moraju biti na prvom mjestu, a svi državni organi, institucije i političke partije moraju biti u njihovoj funciji.

„Druga stvar koja je izuzetno važna je da se državne institucije moraju staviti pod zakonodavnu kontrolu. Nažalost, mi imamo samo neligitimne državne instutuicije“, kazao je on ističući da je formalno pravno legitimna samo institucija predsjednika države za koju će se zalagati da bude onakva kakva treba biti.

Osvrnuo se i na brojnost političkih partija, objašnjavajući da njihov broj vrlo jasno govori o partitokratsko-oligarijskom sistemu vladanja. Zbog toga se, dodaje, mora izvršiti redukcija sredstava jer ne vidi nijedan racionalan razlog zašto bi građani, kao poreski obveznici, godišnje odvajajali milione da bi zadovoljavali interese i ego pojedinih političkih lidera.

„Ko god želi da bude lider u političkoj stranci to je njegovo pravo, može slobodno da organizuje političku partiju, ali tu političku partiju će morati sam da finansira. Prema tome, ne vidim ni jedan racionalan razlog zašto bi poreski obveznici trebali to da finansiraju. Pet miliona je, barem kako su mi rekli ljudi koji se razumiju, svake godine makar desetak vrtića. Više treba deset vrtića ovome narodu nego finansiranje društvenih parazita kao što su političke oligarhije“, smatra Blažić.

Razlog ulaska u predsjedničku kampanju je, naglašava, nužno potrebna situacija da pokuša da da sve od sebe što je dužan i kao čovjek i kao profesionalac.  

„Znači borba protiv partitokratije, protiv partijskih institucija, borba za jedinstvo, jednakost, za vladavinu prava i čišćenje kancera koji je zahvatio Crnu Goru i od partijskih oligarhija i od kriminalnih organizacija i od svih onih koji su, nažalost, zloupotrijebili svoje funkcije i doveli Crnu Goru u stanje u kojem se danas nalazi“, jasan je on poručivši da očekuje isključivo podršku slobodnih građana, a ne neke političke partije.

 

Ukupno ocjena: 7

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Srijeda, Februar 14, 2018 - 11:25
Rok za kandidature ističe 26. marta

Politička stranka ili grupa građana može dostaviti Državnoj izbornoj komisiji (DIK) predlog kandidata za predsjednika Crne Gore najkasnije 20 dana prije dana određenog za održavanje izbora, ili 26.marta u ponoć, saopšteno je iz Državne izborne komisije.

Ponedjeljak, Februar 12, 2018 - 10:04
Partijama koje bojkotuju biće isplaćeno 1.164.812 eura

Za finansiranje političkih partija ove godine iz državnog budžeta biće izdvojeno 5.980.000 eura, saopšteno je iz Agencije za sprečavanje korupcije. Prema podacima ASK, Demokratska partija socijalista od države dobiće 2,3 miliona eura za rad partije u svim crnogorskim opštinama, od čega za rad na državnom nivou 1.605.554 eura.

Ponedjeljak, Februar 12, 2018 - 07:41
Blažićev predsjednički karavan kreće iz Nikšića

Kandidat za predsjednika prof. dr Đorđije Blažić posjetiće danas Nikšić.

Subota, Februar 10, 2018 - 10:56
Mladi NSD: Imamo energiju koja će dovesti do sloma režima

Slika i poruka koju šaljemo, najbolji je pokazatelj da nisu uspjeli da nas slome i ućutkaju, a energija koja se osjeća govori nam da smo jači nego ikada, kazao je novoizabrani predsjednik Kluba mladih NSD Nikšić Nikola Goranović na Trećoj redovnoj skupštini Kluba mladih NSD Nikšić. 

Nedjelja, Januar 28, 2018 - 15:26
Mladi pristupaju DPS-u, jer vole Crnu Goru

Znamo da je naše političke protivnike zaboljelja vijest da je pedeset osamnaestogodišnjaka pristupilo DPS-u u Nikšiću, a vidimo da je to posebno teško palo partiji od pola mandata, kazala je Marija Perović predsjednica Savjeta mladih DPS Nikšić nakon izjave potpredsjednika odbora URA u Nikšiću, Goran Šućura da pedesetak mladih iz ovog grada ne krije zadovoljstvo učlanjenjem u stranku koja je najodgovornija za očajan položaj mladih.