"A vrijeme ide dalje": Srećan rođendan, legendo!
Objavljeno: Subota, Januar 7, 2017 - 16:15

Najveći crnogorski kantautor i jedan do najvećih umjetnika i muzičara na prostorima nekadašnje Jugoslavije, Miladin Šobić, danas puni 61 godinu.

Tokom karijere objavio je dva albuma – ''Ožiljak'' 1981. i ''Umjesto gluposti'' 1983. godine, a snimio je i album ''Barutana ljubavi'' koji nikada nije objavljen.

Šobić se ubrzo povukao iz javnosti.

Njegove pjesme doživjele su veliki uspjeh u tadašnjoj Jugoslaviji, a različite generacije i danas ih jednako slušaju.

 

 

Prošle godine, nakog dugog odsustva iz javnosti , Šobić se pojavio da primi ''Trinaestojulsku nagradu'', najveće državno priznanje.

Trinaestojulska nagrada za životno djelo  dodjeljuje se  istaknutom naučnom radniku ili umjetniku koji je stvojim stavralaštvom obilježio vrijeme u kojem je djelovao, čiji je stvaralaćki put zaokružen i čije djelo predstavlja trajno dobro Crne Gore. Takođe, dodjeljuje se i kao godišnja nagrada, koju je Šobić dobio prošle godine. 

Za to priznanje kandidovala ga je spontana inicijativa ''Od druga do druga'' tokom koje je prikupljeno preko 10.000 potpisa podrške.

Za kratko vrijeme, stigla je ogromna podrška i iz zemalja regiona, ali i širom svijeta.

Miladinu Šobiću uz zahvalnost za sve što je uradio, želimo srećan rođendan!

  Redakcija portala Onogošt

Ukupno ocjena: 65

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Petak, Novembar 24, 2017 - 07:46
Zahumlje: Književno veče „Iz neobjavljenih rukopisa“

JU „Zahumlje“, Književni klub „Poenta poetika“ i JU Narodna biblioteka „Njegoš“ Nikšić večeras u 19h u sali Zahumlja organizuju književno veče pod nazivom „Iz neobjavljenih rukopisa“.

Četvrtak, Novembar 23, 2017 - 11:49
Nikšićko pozorište: Film "Ne pričaj dok se ne udaš“

U sali Nikšićkog pozorišta, večeras, sa početkom u 20h, u okviru manifestacije "Nedjelja turske kulture u Nikšiću", biće prikazan turski film "Ne pričaj dok se ne udaš“, koji je režirao Kıvanç Barıönü.

Četvrtak, Novembar 23, 2017 - 07:45
Gradska kuća: Tribina „Stop nasilju nad ženama“

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, večeras u 19h u Gradskoj kući biće uprličena tribina pod sloganom „Stop nasilju nad ženama“.

Srijeda, Novembar 22, 2017 - 14:31
Nikšićko pozorište: Film „Bilo jednom u Anadoliji“

U sali Nikšićkog pozorišta, večeras u 20h, u okviru manifestacije „Nedjelja turske kulture u Nikšiću“, biće prikazan turski film „Bilo jednom u Anadoliji“, koji je režirao Nuri Bilge Ceylan.

Srijeda, Novembar 22, 2017 - 12:47
Galerija „Nikola I“: Izložba fotografija „Pravoslavne crkve i kapele u Estoniji“

U galeriji „Nikola I“, večeras sa početkom u 19 časova, biće otvorena izložba fotografija „Pravoslavne crkve i kapele u Estoniji“, autora Janusa Plata i Lejle Valja.