"A vrijeme ide dalje": Srećan rođendan, legendo!
Objavljeno: Subota, Januar 7, 2017 - 16:15
Autor:
onogost.me

Najveći crnogorski kantautor i jedan do najvećih umjetnika i muzičara na prostorima nekadašnje Jugoslavije, Miladin Šobić, danas puni 61 godinu.

Tokom karijere objavio je dva albuma – ''Ožiljak'' 1981. i ''Umjesto gluposti'' 1983. godine, a snimio je i album ''Barutana ljubavi'' koji nikada nije objavljen.

Šobić se ubrzo povukao iz javnosti.

Njegove pjesme doživjele su veliki uspjeh u tadašnjoj Jugoslaviji, a različite generacije i danas ih jednako slušaju.

 

 

Prošle godine, nakog dugog odsustva iz javnosti , Šobić se pojavio da primi ''Trinaestojulsku nagradu'', najveće državno priznanje.

Trinaestojulska nagrada za životno djelo  dodjeljuje se  istaknutom naučnom radniku ili umjetniku koji je stvojim stavralaštvom obilježio vrijeme u kojem je djelovao, čiji je stvaralaćki put zaokružen i čije djelo predstavlja trajno dobro Crne Gore. Takođe, dodjeljuje se i kao godišnja nagrada, koju je Šobić dobio prošle godine. 

Za to priznanje kandidovala ga je spontana inicijativa ''Od druga do druga'' tokom koje je prikupljeno preko 10.000 potpisa podrške.

Za kratko vrijeme, stigla je ogromna podrška i iz zemalja regiona, ali i širom svijeta.

Miladinu Šobiću uz zahvalnost za sve što je uradio, želimo srećan rođendan!

  Redakcija portala Onogošt

Ukupno ocjena: 56

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Srijeda, Jul 26, 2017 - 07:45
Nikšićko pozorište: Film „Vrhovi Zelengore“

Večeras u sali Nikšićkog pozorišta, sa početkom u 20h, biće prikazan film „Vrhovi Zelengore“, reditelja Zdravka Velimirovića.

Utorak, Jul 25, 2017 - 17:24
Druženje sa Matijom za kraj

Najstarija književna manifestacija u Crnoj Gori, “Pjesnička riječ na izvoru Pive”, koju u kontinuitetu organizuje plužinski Centar za kulturu i lokalna uprava Plužina, proteklog vikenda održana je po 47. put.

Nedjelja, Jul 23, 2017 - 16:16
Nenezić: Mladi umjetnici u ozbiljnim egzistencijalnim problemima

Dio mlađih nezavisnih umjetnika u Crnoj Gori u ozbiljnim je egzistencijalnim problemima, upozorio je crnogorski pisac i dramaturg Obrad Nenezić navodeći da Konkurs Ministarstva kulture za kulturno-umjetničko stvaralaštvo nije dovoljan da se zadovolje potrebe tih stvaralaca.

Nedjelja, Jul 23, 2017 - 13:15
Šundić: Prepoznati smo u čitavom regionu kao nikada do sada

Ni više od pola sata kašnjenja radi isključenja struje nije spriječilo da se sinoć, na maloj sceni ljetnje pozornice gradske tvrđave, u intimnoj i drugarskoj atmosferi, održi promocija osmog Bedem festa.

Subota, Jul 22, 2017 - 10:54
Večeras promocija osmog Bedem festa

Na maloj sceni ljetnje pozornice, na gradskoj tvrđavi, večeras će sa početkom u 21.30h biti održana se promocija osmog Bedem festa.