Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Vojin Ćetković: Upoznat sam sa istorijatom vaših festivala, imate zrelu pozorišnu publiku

19415654_1270281436418088_1104562305_n
Marija Vujović
  • Autor onogost.me
  • 21.06.2017. u 16:54

Na sceni Nikšićkog pozorišta sinoć je izvedena predstava „Noć bogova“ najizvođenijeg hrvatskog pozorišnog pisca Mira Gavrana, a u režiji Marka Manojlovića. To je bio povod da u našem gradu, po prvi put, zaigra popularni glumac Vojin Ćetković.

Ovaj Gavranov dinamičan komad o ljubavi, prijateljstvu i vladanju nije ravnodušnim ostavio ni nikšićku publiku koja ga je sa oduševljenjem gledala, ali i gromoglasnim aplauzom pozdravila glumačku ekipu koju, pored Ćetkovića, čine Dejan Lutkić i Nebojša Ilić.

I Ćetković je osjetio zadovoljstvo i oduševljenje publike, koje je, kako se čini, bilo obostrano.

„Reakcije publike…znam tradiciju nikšićkih amatera i publike, znam koliko je glumaca odavde otišlo, profesionalaca, znam istorijat vaših festivala, i sve to gradi publiku. Reakcije su prosto kao i svuda gde postoji zrela pozorišna publika“, sa osmijehom kaže popularni glumac.

Nista manje nije bio zadovoljan ni scenom.

„Ovo je, kako je planirano, trebalo da se igra u nekom podrumu, ili u nekom hodniku, ili u nekom prostoru gdje je publika jako blizu. Ova vaša scena je toliko akustična da smo mi imali apsolutno utisak da smo negdje intimno sa publikom, u nekom stvarno malom prostoru. Divna je scena, ja sam prvi put večeras igrao ovde“, dodao je on.

Za sinoć izvedeni komad koji je u proteklih četvrt vijeka imao je čak 19 pozorišnih premijera širom svijeta od Sarajeva, Maribora, Podgorice i Mostara do Vašingtona, Melburna, Sofije, Praga kaže da može biti velika zamka za glumca.

„Svaka replika ovog komada je toliko pitka, tako da ovo prosto zahtjeva da se glumac zalijepi za situaciju i za repliku i zato je ovaj komad toliko igran. Sama situacija jako dobra, međutim, tu ima mnogo zamki. U jednostavnosti komada krije se i njegova opasnost“, objašnjava Ćetković.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

U bioskop Cinema 213 ove sedmice stižu tri nova filma – anime “Porodica X špijuna šifra: Bijelo”, akcija “Kaskader” i drama “Rivali”.