Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Urbana nikšićka priča sa ženskim likovima u fokusu

22657297_10210233444528198_1596301058_n
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 17.11.2017. u 08:03

Pala je posljednja klapa i nakon nešto manje od mjesec dana rada sa glumcima i ekipom na terenu završeno je snimanje serije “Grudi” u režiji Marije Perović, koju u koprodukciji sa Radio televizijom Crne Gore realizuje producentska kuća Meander film.

Slijedi postprodukcija i montaža, a premijerno prikazivanje serije na RTCG-u planirano je u 2018. godini. Takođe, plan je da serija bude emitovana u regionu.

Serija je nastala po ideji i scenariju Marije Perović i Vladislave Vojnović, a za jednu od ključnih tema ima borbu protiv kancera dojke. Glavne uloge tumače Dubravka Drakić, Nada Šargin, Marija Škaričić, Vojin Ćetkovic, Mira Banjac, Peđa Bjelac, Branimir Popović…

Direktor fotografije je Dušan Grubin, scenografkinja je Dragana Baćović, a kostimografkinja Tijana Todorović. Serija je snimana u Nikšiću, a neke scene u Tivtu i Beogradu.

Glumica Dubravka Drakić priznaje da se uželjela rada sa Marijom Perović.

“Vjerovala sam da će nakon filma Opet pakujemo majmune, koji sam snimala sa njom gotovo kao početnica, doći vrijeme kontinuiteta u filmsko-televizijskoj saradnji, koja podrazumijeva urbane priče, tretman ženskih likova kroz pristup žene-rediteljke i izdizanje iz konteksta priča obojenih etničkim ili nacionalnim podjelama. Dosta je godina prošlo, zato sam danas vrlo ponosna što smo uspjeli da u Nikšiću, gradu sa izvanrednim potencijalima, snimimo mini serijal, koji mu i po temi i priči pripada”, kazala je Drakić.

Mini serija “Grudi” u režiji Marije Perović, je podržana kao najbolje ocijenjeni projekat na Konkursu za koprodukciju RTCG-a za 2017. godinu.

 

Izvor: Dnevne novine

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

U bioskop Cinema 213 ove sedmice stiže pet novih filmova – animacija “Nojeva barka”, horor “Bezgrešna”, akcija “Građanski rat: Svakom carstvu dođe kraj”, drama “Anatomija pada” i animacija “Nina i ježeva tajna”.