Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Tivat: Veliki uspjeh učenika Muzičke škole “Dara Čokorilo”

zoja_koprivica
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 23.05.2018. u 06:01

Drugo Međunarodno pijanističko takmičenje u Tivtu, koje se održavalo od 15. do 18. maja, okupilo je brojne mlade pijaniste iz Crne Gore, regiona, ali i drugih zemalja svijeta. 

Iz Muzičke škole „Dara Čokorilo“ učestvovalo je 12 učenika u različitim uzrastnim kategorijama, od najmlađih osnovaca koji tek drugu godinu sviraju klavir pa do maturanata.

Đorđa Glomazić za sjajno izvođenje takmičarskog programa dobila je prvu nagradu, a Emilija Pejaković drugu. Obje učenice su iz klase prof. Gordane Milatović, a za pijanističko takmičenje i Đorđu i Emiliju pripremala je prof. Milena Kovač.

Iz klase prof. Marijetke Nikčević učestvovalo je šest učenika koji su ostvarili zavidne rezultate.

„Zoja Koprivica dobila je prvu nagradu, Helena Vojvodić i Sara Ivanović drugu, Vladana Šuković treću, a Andrea Banićević i Anastasija Čalak pohvalu. Vladana Ranitović, iz klase prof. Gordane Milatović,  dobitnica je druge nagrade. Za ovo takmičenje pripremala je prof. Marijetka Nikčević“, kazali su iz Muzičke škole.

Jovana Milović i Maša Cupara, koje su u klasi prof. Veselinke Šubarić, dobile su treću nagradu, dok je Miloš Burić, iz klase prof. Milice Joković, dobio drugu nagradu.

„Vizija takmičenja je da unaprijedi crnogorsku pijanističku pedagogiju, stvarajući i unapređujući i obrazovni sistem u kojem je potrebno promovisati nove mlade muzičare. Realizovanju zamišljenog i dostizanju  željenih ciljeva značajan doprinos daju učenici i profesori naše Škole“, istakli su iz te ustanove.

Takmičare su ocjenjivali eminentni pijanisti i profesori: Vladimir Babin (Hrvatska), Vladimir Mlinarić (Slovenija), Dejan Sinadinović (Srbija), Jurij Kot (Ukrajina), Bojan Martinović Crna Gora), Olga Borzenko (Ukrajina – Srbija), Marija Grazio (Hrvatska), Melita Benčić (Srbija) i Nataša Popović (Crna Gora), što, kako dodaju iz škole, daje posebnu vrijednost osvojenim nagradama.

„Mladim pijanistima i njihovim mentorima komentari i savjeti članova žirija su veoma dragocjeni kao potvrda za ostvarena dostignuća, ali i kao putokaz za dalji rad“, zaključili su oni.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

U bioskop Cinema 213 ove sedmice stiže pet novih filmova – animacija “Nojeva barka”, horor “Bezgrešna”, akcija “Građanski rat: Svakom carstvu dođe kraj”, drama “Anatomija pada” i animacija “Nina i ježeva tajna”.