Sjećanje na Dragana Radulovića
Objavljeno: Utorak, Decembar 12, 2017 - 12:21
Autor:
onogost.me

Dječji segment Nikšićkih književnih susreta, 20.po redu, otvorio je Milan Minja Subota uz pratnju članova malog hora Muzičke škole „Dara Čokorilo“ iz Nikšića.

Foto : vijesti.me

Poetsko-muzički čas sa Minjom bio je posvećen sjećanju na Dragana Radulovića, najznačajnijeg crnogorskog pisca za djecu, a u publici je, zajedno sa nikšićkim osnovcima, sjedjela i Draganova supruga Marija. 

“Decenijama sam se družio sa Draganom Radulovićem i čast mi je što sam dio svega ovoga. To je bila ekipa najboljih pjesnika i stvaralaca, a Dragan je bio dio te ekipe, tog tima velikih pjesnika, Danas su ti pjesnici svi u čitankama”, kazao je Minja.

Prema njegovim riječima, u Crnoj Gori se na pravi način njeguje sjećanje i na Radulovića i na njegovo stvaralaštvo koje je prisutno u čitankama. 

Iako djeca danas manje čitaju,  to ne znači da su manje informisana, kazao je Subota, već su moderne tehnologije krive što najmlađima “oduzimaju” slobodno vrijeme koje su nekada mališani koristili za čitanje. Zato bi škole, ali i sami pisci, morali da se potrude da knjigu približe djeci, a manifestacije poput Sajma knjiga i Nikšićkih književnih susreta na pravi način, kako je rekao, popularišu knjigu i pisce.

“Tokom ove velike tradicionalne manifestacije, koja je bogatstvo grada, pjesnici posjećuju veliki broj škola. Interesantno je da mnoge škole traže da im pjesnici gostuju, što je dobro. Djeca vole da upoznaju uživo pjesnike koje sreću u čitankama, a to im ovi Književni susreti omogućavaju”, kazao je Minja Subota koji je poducent, kompozitor, pjevač, autor i voditelj "Muzičkog tobogana" i jedan od osnivača brojnih festivala za djecu, među kojima je “Beogradsko proleće”.

 

Izvor: vijesti.me

Ukupno ocjena: 49

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Srijeda, Jul 18, 2018 - 09:41
Cinema 213: Danas tri filma

Na repertoaru bioskopa Cinema 213 danas su tri filma.

Srijeda, Jul 18, 2018 - 07:42
Zahumlje: Promocija knjige „Komandiri Pješivačkog bataljona“

U sali „Zahumlja“ večeras u 20h biće održana promocija knjige „Komandiri Pješivačkog bataljona“, autora mr Ilije Mijuškovića.

Utorak, Jul 17, 2018 - 07:44
Danas u Cinemi 213 četiri filma

Na današnjem repertoaru bioskopa Cinema 213 su četiri filma.

Ponedjeljak, Jul 16, 2018 - 07:42
Bedem: Međunarodna kolonija „Sve boje Crne Gore“

Od danas do 20. jula na Bedemu, u terminima od 7h-11h i od 17h-20h, održavaće se Međunarodna kolonija „Sve boje Crne Gore“ - bojenje vune biljnim bojama.

Nedjelja, Jul 15, 2018 - 12:03
Cinema 213: Evo koje filmove danas možete pogledati

Ukoliko odlučite da nedjelju provedete uz dobar film, bioskop Cinema 213 svakako da će biti pravi izbor.