Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Rokumentarni dani od 8. do 11. juna

rokum_dani
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 21.05.2018. u 10:07

Druga revija muzičkog dokumentarnog filma – Rokumentarni dani održaće se od 8. do 11. juna u Nikšiću.

Ova manifestacija je pokrenuta prošle godine, a ima za cilj da rokenrol približi na jedan novi način.

„I ove godine smo, i pored nevelike produkcije, ostali u okviru prostora koji je nekada činio Jugoslaviju. Neminovno mnoge od priča komuniciraju sa znatno širom publikom. Zbog raznolikosti materijala i broja pratećih programa, ove godine će revija filma trajati jedan dan više nego prošle“, kazali su organizatori manifestacije Rokumentarni dani, portal Bučan pas i JU Zahumlje.

Publika će imati prilike da vidi filmove o Buldožeru, Evi Braun, Dubiozi kolektiv, novosadskoj alternativnoj sceni, Nikoli Vranjkoviću…

Projekat je ove godine podržala Ambasada Slovenije, pa će se na repertoaru naći dva njihova ostvarenja, a publika će imati prilike i da popriča sa kultnim slovenačkim rok pregaocem i scenaristom filmova o Pankrtima i Buldožeru Igorom Bašinom. Osim njega, ove godine će se sa publikom družiti i Zoran Marković Zonjo, režiser i član organizacije The Books of Knjige.

„Kao i na prvom izdanju, potrudićemo se da predstavimo i crnogorsko rok stvaralaštvo, kako kroz arhivski materijal, kratke video forme tako i kroz još jedan Live Session iz naše produkcije. Zajedno sa kućom Media Solution smo uradili video priču o dva domaća benda – Parampaščad i Bubnjivi. Oni će i uživo promovisati svoj autorski rad prve večeri festivala“, objasnili su organizatori.

I ove godine filmove će ispratiti zanimljiv prateći program: bazar muzike, umjetničke radionice za mlade, Open Guitar veče…

„Pošto je ove godine okruglo pola vijeka od 1968. – godine koja je promijenila svijet. Jedan dan festivala će biti posvećen hipi kulturi. O kompletnom programu, kao i o satnici manifestacije, biće više riječi uskoro. Zaštitni znak RD-a je djelo ekipe Tandara Mandara Bros“, dodaju.

Sva dešavanja će se odigrati u prostoru KUD Zahumlje i klubu Blues Brothers bar.

Ulaz na sve projekcije filmova i sav prateći program je besplatan.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

U bioskop Cinema 213 ove sedmice stižu tri nova filma – anime “Porodica X špijuna šifra: Bijelo”, akcija “Kaskader” i drama “Rivali”.