Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Požarevac: 13 nagrada za učenice Muzičke škole „Dara Čokorilo“

prof
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 14.03.2018. u 07:09

Učenice osnovne i srednje Muzičke škole „Dara Čokorilo“ na XVI eminentnom festivalu „Susreti mladih solfeđista“ u Požarevcu osvojili su ukupno 13 nagrada.

Pod mentorstvom profesorica Ane Bojić, Milene Popović i Jelice Jošanović, učenice su pokazale svoje znanje takmičeći se u kategorijama solfeđo solo, poznavanje teorije muzike i ekipno takmičenje.

Kada su u pitanju učenice osnovne škole, u klasi prof. Ane Bojić, Maja Mijanović osvojila je prvu nagrada u kategoriji solfeđo solo, a Nađa Radonjić istu u poznavanju teorije muzike.

U klasi prof. Milene Popović prvu nagradu u kategorili solfeđo solo uzele su Tijana Vulanović, Kaća Radulović, Jana Bulajić i Jovana Jaredić, dok su u drugu osvojile Bjanka Minić i Jana Bojić. Pohvala u istoj kategoriji otišla je u ruke Ksenije Perišić.

Učenicama Bjanki Minić, Nataši Ćalasan, Neveni Matić i Tijani Vulanović pripala je prva nagrada u ekipnom takmičenju.

Među srednjoškolkama u klasi prof. Jelica Jošanović, takođe su se istakle pojedine učenice.

Tako su u kategoriji solfeđo solo Ivana Dendić, Sara Stamatović i Sonja Mićanović osvojile prvu nagradu, dok je Katarina Popović uzela drugu.  

“Organizatori susreta su naše profesore i učenike jako lijepo primili, pa su uživali u ugodnoj, prijateljskoj atmosferi u Muzičkoj školi “Stevan Mokranjac”. Na ovom festivalu  učenici Muzičke škole se  tradicionalno pojavljuju kao jedini predstavnici Crne Gore. Iz godine u godinu učenici se vraćaju sa najvišim priznanjima, potvrđujući da talenat i rad učenika obogaćeni znanjem, ljubavlju, radom i predanošću profesora donose vrhunske rezultate“, naveli su iz Muzičke škole „Dara Čokorilo“.

Učenike je ocjenjivao eminentni žiri sastavljen od profesora iz srednjih muzičkih škola i muzičkih akademija Srbije na čelu sa profesoricom Bojanom Matorkić sa Fakulteta muzičkih umetnosti u Beogradu.

“Ozbiljna konkurencija od preko 300 učesnika iz Srbije, BiH i Hrvatske, čini naš uspjeh još značajnijim. Na veliko zadovoljstvo i mentora i učenika, sav uloženi trud i rad se isplatio, pa će naše prof. Ana, Milena i Jelica sa svojim učenicima, sigurno, i u budućnosti nastaviti svom gradu i našoj školi da donose ovako značajna priznanja”, vjeruju oni.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

U bioskop Cinema 213 ove sedmice stiže pet novih filmova – animacija “Nojeva barka”, horor “Bezgrešna”, akcija “Građanski rat: Svakom carstvu dođe kraj”, drama “Anatomija pada” i animacija “Nina i ježeva tajna”.