Požarevac: 13 nagrada za učenice Muzičke škole „Dara Čokorilo“
Objavljeno: Srijeda, Mart 14, 2018 - 14:37
Autor:
onogost.me

Učenice osnovne i srednje Muzičke škole „Dara Čokorilo“ na XVI eminentnom festivalu „Susreti mladih solfeđista“ u Požarevcu osvojili su ukupno 13 nagrada.

Foto : Privatna arhiva

Pod mentorstvom profesorica Ane Bojić, Milene Popović i Jelice Jošanović, učenice su pokazale svoje znanje takmičeći se u kategorijama solfeđo solo, poznavanje teorije muzike i ekipno takmičenje.

Kada su u pitanju učenice osnovne škole, u klasi prof. Ane Bojić, Maja Mijanović osvojila je prvu nagrada u kategoriji solfeđo solo, a Nađa Radonjić istu u poznavanju teorije muzike.

U klasi prof. Milene Popović prvu nagradu u kategorili solfeđo solo uzele su Tijana Vulanović, Kaća Radulović, Jana Bulajić i Jovana Jaredić, dok su u drugu osvojile Bjanka Minić i Jana Bojić. Pohvala u istoj kategoriji otišla je u ruke Ksenije Perišić.

Učenicama Bjanki Minić, Nataši Ćalasan, Neveni Matić i Tijani Vulanović pripala je prva nagrada u ekipnom takmičenju.

Među srednjoškolkama u klasi prof. Jelica Jošanović, takođe su se istakle pojedine učenice.

Tako su u kategoriji solfeđo solo Ivana Dendić, Sara Stamatović i Sonja Mićanović osvojile prvu nagradu, dok je Katarina Popović uzela drugu.  

“Organizatori susreta su naše profesore i učenike jako lijepo primili, pa su uživali u ugodnoj, prijateljskoj atmosferi u Muzičkoj školi “Stevan Mokranjac”. Na ovom festivalu  učenici Muzičke škole se  tradicionalno pojavljuju kao jedini predstavnici Crne Gore. Iz godine u godinu učenici se vraćaju sa najvišim priznanjima, potvrđujući da talenat i rad učenika obogaćeni znanjem, ljubavlju, radom i predanošću profesora donose vrhunske rezultate“, naveli su iz Muzičke škole „Dara Čokorilo“.

Učenike je ocjenjivao eminentni žiri sastavljen od profesora iz srednjih muzičkih škola i muzičkih akademija Srbije na čelu sa profesoricom Bojanom Matorkić sa Fakulteta muzičkih umetnosti u Beogradu.

“Ozbiljna konkurencija od preko 300 učesnika iz Srbije, BiH i Hrvatske, čini naš uspjeh još značajnijim. Na veliko zadovoljstvo i mentora i učenika, sav uloženi trud i rad se isplatio, pa će naše prof. Ana, Milena i Jelica sa svojim učenicima, sigurno, i u budućnosti nastaviti svom gradu i našoj školi da donose ovako značajna priznanja”, vjeruju oni.

Ukupno ocjena: 33

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Nedjelja, Jun 17, 2018 - 07:59
Evo šta je danas na repertoaru bioskopa Cinema 213

Zadnji dan ove sedmice u bioskop Cinema 213 donosi pet projekcija.

Subota, Jun 16, 2018 - 12:19
“Bileća 2018”: Učešće dječjeg folklornog ansambla “Zahumlje”

Dječiji folklorni ansambl „Zahumlje“ učestvovaće danas na međunarodnom festivalu dječijeg folklora „Bileća 2018“.

Subota, Jun 16, 2018 - 10:00
Cinema 213: Pet projekcija ove subote

Na današnjem programu bioskopa Cinema 213 su četiri filma.

Petak, Jun 15, 2018 - 10:13
U Cinemi 213 danas tri filma

Ovog petka u bioskopu Cinema 213 prikazaće se tri filma.

Petak, Jun 15, 2018 - 07:41
Gradska kuća: Promocija monografije Krsta Andrijaševića

U Gradskoj kući večeras, sa početkom u 20h, biće održana promocija monografije umjetnika Krsta Andrijaševića.