Požarevac: 13 nagrada za učenice Muzičke škole „Dara Čokorilo“
Objavljeno: Srijeda, Mart 14, 2018 - 14:37
Autor:
onogost.me

Učenice osnovne i srednje Muzičke škole „Dara Čokorilo“ na XVI eminentnom festivalu „Susreti mladih solfeđista“ u Požarevcu osvojili su ukupno 13 nagrada.

Foto : Privatna arhiva

Pod mentorstvom profesorica Ane Bojić, Milene Popović i Jelice Jošanović, učenice su pokazale svoje znanje takmičeći se u kategorijama solfeđo solo, poznavanje teorije muzike i ekipno takmičenje.

Kada su u pitanju učenice osnovne škole, u klasi prof. Ane Bojić, Maja Mijanović osvojila je prvu nagrada u kategoriji solfeđo solo, a Nađa Radonjić istu u poznavanju teorije muzike.

U klasi prof. Milene Popović prvu nagradu u kategorili solfeđo solo uzele su Tijana Vulanović, Kaća Radulović, Jana Bulajić i Jovana Jaredić, dok su u drugu osvojile Bjanka Minić i Jana Bojić. Pohvala u istoj kategoriji otišla je u ruke Ksenije Perišić.

Učenicama Bjanki Minić, Nataši Ćalasan, Neveni Matić i Tijani Vulanović pripala je prva nagrada u ekipnom takmičenju.

Među srednjoškolkama u klasi prof. Jelica Jošanović, takođe su se istakle pojedine učenice.

Tako su u kategoriji solfeđo solo Ivana Dendić, Sara Stamatović i Sonja Mićanović osvojile prvu nagradu, dok je Katarina Popović uzela drugu.  

“Organizatori susreta su naše profesore i učenike jako lijepo primili, pa su uživali u ugodnoj, prijateljskoj atmosferi u Muzičkoj školi “Stevan Mokranjac”. Na ovom festivalu  učenici Muzičke škole se  tradicionalno pojavljuju kao jedini predstavnici Crne Gore. Iz godine u godinu učenici se vraćaju sa najvišim priznanjima, potvrđujući da talenat i rad učenika obogaćeni znanjem, ljubavlju, radom i predanošću profesora donose vrhunske rezultate“, naveli su iz Muzičke škole „Dara Čokorilo“.

Učenike je ocjenjivao eminentni žiri sastavljen od profesora iz srednjih muzičkih škola i muzičkih akademija Srbije na čelu sa profesoricom Bojanom Matorkić sa Fakulteta muzičkih umetnosti u Beogradu.

“Ozbiljna konkurencija od preko 300 učesnika iz Srbije, BiH i Hrvatske, čini naš uspjeh još značajnijim. Na veliko zadovoljstvo i mentora i učenika, sav uloženi trud i rad se isplatio, pa će naše prof. Ana, Milena i Jelica sa svojim učenicima, sigurno, i u budućnosti nastaviti svom gradu i našoj školi da donose ovako značajna priznanja”, vjeruju oni.

Ukupno ocjena: 18

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Utorak, Mart 20, 2018 - 12:40
“Slatko spavaj”, nježni dodir prošlosti

Svaki muzej, pa i naš, čuva u depoima predmete iz prošlosti za budućnost. U muzejskim vitrinama u stalnim postavkama se po pravilu nalaze eksponati koji imaju najveći umjetnički, zanatski ili istorijski značaj. Zbog toga posjetioci uglavnom nemaju priliku da vide one, naizgled, obične predmete koji su pravo blago i koji nam približavaju i oslikavaju svakodnevni život i duhovnost jednog naroda, njegove običaje i vjerovanja, kazala je direktorica JU “Muzeji i galerije” Nikšić, Jelena Đukanović.

Utorak, Mart 20, 2018 - 08:05
Otvaranje „Dana Frankofonije“: Džez koncert Veronik Erman Samben

Ovogodišnji „Dani Frankofonije“ biće otvoreni večeras u 20h u Nikšićkom pozorištu, džez koncertom u izvođenju talentovane Veronik Erman Samben.

Utorak, Mart 20, 2018 - 07:43
Evo šta je na današnjem repertoaru bioskopa Cinema 213

U bioskopu Cinema 213 danas će se prikazati četiri filma.

Ponedjeljak, Mart 19, 2018 - 10:16
Nikšićko pozorište: Koncert američke plesne grupe Fly Dance Company

Američka hip-hop i break-dance plesna grupa Fly Dance Company (The Gentlemen of Hip-Hop) održaće koncert u Nikšićkom pozorištu večeras sa početkom u 20h.

Ponedjeljak, Mart 19, 2018 - 09:44
Otkazano predavanje „Helada: neispričane priče“

Predavanje „Helada: neispričane priče“, čije je održavanje bilo zakazano za danas u 18h u IPC Tehnopolis, povodom nacionalnog praznika Republike Grčke, otkazano zbog bolesti predavača atašea Ambasade Grčke u Crnoj Gori Gerasimosa Christatosa.