“Pometnje pitomca Tarlesa” u petak u Zahumlju
Objavljeno: Srijeda, Decembar 6, 2017 - 16:11
Autor:
onogost.me

U petak, 08. decembra u sali „Zahumlja” u 19h, odigraće se monodrama „Pometnje pitomca Tarlesa” po romanu Roberta Muzila.

Foto : Privatna arhiva

Adaptaciju romana slavnog austrijskog pisca uradio je dramaturg Vasko Raičević, režiju potpisuje Zoran Rakočević, a pitomca Terlesa glumi crnogorski glumac Marko Todorović. Producenti predstave su Dragana Tripković i Slobodan Radović, a predstava je nastala u produkciji Alternativne teatarske aktivne kompanije – ATAK dok je partner na projektu Kulturno informativni centar “Budo Tomović”.

Organizator događaja je KC „Punkt”, a u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću. Ulaz je besplatan.

Predstava „Pometnje pitomca Terlesa” po romanu Roberta Muzila se bavi problemima koje adolescenti homoseksualne orijentacije imaju u svojim životima. Projekat „Pometnje pitomca Terlesa” se realizuje kroz program malih grantova u okviru projekta „Doprinos unapređenju kvaliteta života LGBT osoba” koji sprovode NVO Juventas, Kvir Montenegro i Institut za pravne studije u partnerskoj saradnji sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava, a podržanog od strane Delegacije Evropske Unije u Crnoj Gori.

Ukupno ocjena: 81

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Subota, Jul 21, 2018 - 11:12
Cinema 213: Pogledajte koji filmovi su danas na repertoaru

Na današnjem programu Cineme 213 su četiri filma.

Petak, Jul 20, 2018 - 07:41
Petak u Cinemi 213

Ukoliko danas budete raspoloženi da pogledate film i da se upoznate sa najnovijim filmskim ostvarenjima, bioskop Cinema 213 biće pravo mjesto za to.

Četvrtak, Jul 19, 2018 - 14:34
Sjutra počinje „Pjesnička riječ na izvoru Pive“

Centar za kulturu Plužine, u saradnji sa opštinom Plužine, već 48. godinu zaredom organizuje književnu manifestaciju „Pjesnička riječ na izvoru Pive“ 20. i 21 jula.

Četvrtak, Jul 19, 2018 - 13:39
Počinje realizacija programa Kultura mladih Nikšić

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović i predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović potpisali su na Cetinju Ugovor o saradnji na realizaciji programa Kultura mladih Nikšić u 2018. godini.

Četvrtak, Jul 19, 2018 - 08:11
Gradska kuća: Promocija časopisa „Ženski glas“

U Gradskoj kući večeras u 20h biće održana promocija časopisa „Ženski glas“.