“Pometnje pitomca Tarlesa” u petak u Zahumlju
Objavljeno: Srijeda, Decembar 6, 2017 - 16:11
Autor:
onogost.me

U petak, 08. decembra u sali „Zahumlja” u 19h, odigraće se monodrama „Pometnje pitomca Tarlesa” po romanu Roberta Muzila.

Foto : Privatna arhiva

Adaptaciju romana slavnog austrijskog pisca uradio je dramaturg Vasko Raičević, režiju potpisuje Zoran Rakočević, a pitomca Terlesa glumi crnogorski glumac Marko Todorović. Producenti predstave su Dragana Tripković i Slobodan Radović, a predstava je nastala u produkciji Alternativne teatarske aktivne kompanije – ATAK dok je partner na projektu Kulturno informativni centar “Budo Tomović”.

Organizator događaja je KC „Punkt”, a u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću. Ulaz je besplatan.

Predstava „Pometnje pitomca Terlesa” po romanu Roberta Muzila se bavi problemima koje adolescenti homoseksualne orijentacije imaju u svojim životima. Projekat „Pometnje pitomca Terlesa” se realizuje kroz program malih grantova u okviru projekta „Doprinos unapređenju kvaliteta života LGBT osoba” koji sprovode NVO Juventas, Kvir Montenegro i Institut za pravne studije u partnerskoj saradnji sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava, a podržanog od strane Delegacije Evropske Unije u Crnoj Gori.

Ukupno ocjena: 41

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Subota, Mart 24, 2018 - 13:14
Cinema 213: Pogledajte koji filmovi su na repertoaru ove subote

Prvog dana vikenda u bioskopu Cinema 213 čeka vas raznovrstan repertoar.

Subota, Mart 24, 2018 - 07:53
Nikšićko pozorište: Film "Neka zvijer krepa"

U sali Nikšićkog pozorišta večeras sa početkom u 20h, u okviru manifestacije "Dani Frankofonije", biće prikazan film "Neka zvijer krepa", reditelja Kloda Šabrola.

Petak, Mart 23, 2018 - 16:21
U Tehnopolisu prezentovani kulturno-istorijski spomenici Zagrada

Kako bi javnost upoznali sa kulturno–istorijskim spomenicima Zagrada, u nikšićkoj Župi, ali i podstakli ih da ista budu što prije valorizovana TK “Montenegro” je u Tehnopolisu organizovao prezentaciju koju je pripremila NVO “Nikšići”, udruženje koje je osnovano prije tri godine i koje se zalaže za obnovu lokaliteta Dubrava.

Petak, Mart 23, 2018 - 10:42
Danas u bioskopu Cinema 213 četiri filma

Na današnjem repertoaru bioskopa Cinema 213 naći će se četiri filma.

Petak, Mart 23, 2018 - 08:01
Nikšićko pozorište: Film „Samuraj“

U sali Nikšićkog pozorišta večeras sa početkom u 20h, u okviru manifestacije "Dani Frankofonije", biće prikazan film „Samuraj“, reditelja Žan-Pjer Melvila.