“Pometnje pitomca Tarlesa” u petak u Zahumlju
Objavljeno: Srijeda, Decembar 6, 2017 - 16:11
Autor:
onogost.me

U petak, 08. decembra u sali „Zahumlja” u 19h, odigraće se monodrama „Pometnje pitomca Tarlesa” po romanu Roberta Muzila.

Foto : Privatna arhiva

Adaptaciju romana slavnog austrijskog pisca uradio je dramaturg Vasko Raičević, režiju potpisuje Zoran Rakočević, a pitomca Terlesa glumi crnogorski glumac Marko Todorović. Producenti predstave su Dragana Tripković i Slobodan Radović, a predstava je nastala u produkciji Alternativne teatarske aktivne kompanije – ATAK dok je partner na projektu Kulturno informativni centar “Budo Tomović”.

Organizator događaja je KC „Punkt”, a u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću. Ulaz je besplatan.

Predstava „Pometnje pitomca Terlesa” po romanu Roberta Muzila se bavi problemima koje adolescenti homoseksualne orijentacije imaju u svojim životima. Projekat „Pometnje pitomca Terlesa” se realizuje kroz program malih grantova u okviru projekta „Doprinos unapređenju kvaliteta života LGBT osoba” koji sprovode NVO Juventas, Kvir Montenegro i Institut za pravne studije u partnerskoj saradnji sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava, a podržanog od strane Delegacije Evropske Unije u Crnoj Gori.

Ukupno ocjena: 0

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Četvrtak, Decembar 14, 2017 - 12:42
Završeni XX Nikšićki književni susreti: Uručene nagrade „Mirko Banjević“

Stihovima 13 istaknutih pjesnika i uručivanjem nagrade „Mirko Banjević“ sinoć su završeni još jedni Nikšićki književni susreti i to jubilarni, 20. po redu.

Srijeda, Decembar 13, 2017 - 13:14
Nikšićanka Ana Pejović dobitnica nagrade "Mirko Banjević"

Na konkursu za nagradu „Mirko Banjević“, koju dodjeljuje istoimena književna zajednica, konkurisala su 23 ugledna crnogorska stvaraoca sa 26 knjiga (16 knjiga poezije i 10 knjiga proze). Tradicionalno se dodjeljuju tri ravnopravne nagrade.

Srijeda, Decembar 13, 2017 - 09:17
Nikšićki književni susreti: Veče nikšićkih pjesnika i prijatelja

U okviru XX Nikšićkih književnih susreta, u koncertnoj sali Muzičke škole "Dara Čokorilo" u 20h, biće upriličeno Veče nikšićkih pjesnika i prijatelja.

Srijeda, Decembar 13, 2017 - 07:46
Poetski časovi u osnovnim školama „Dobrislav - Đedo Perunović“ i „Dušan Đukanović“

U okviru manifestacije XX Nikšićki književni susreti, danas će u OŠ „Dobrislav - Đedo Perunović“ Bogetići u 9h i u OŠ „Dušan Đukanović“ Lukovo u 11h biće upriličeni poetski časovi sa crnogorskim dječjim pjesnicima.

Utorak, Decembar 12, 2017 - 16:20
Filozofski fakultet: Sjutra promocija knjige „Antropologija konzumerizma“

Filozofski fakultet Nikšić – Studijski program za sociologiju organizuje promociju knjige „Antropologija konzumerizma“ prof. dr Lidije Vujačić.