Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Pariz: Učenicima muzičke škole “Dara Čokorilo“ jedna prva i tri druge nagrade

img-845dc84815364c0fbac1b3d482242a27-v
privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 15.07.2018. u 06:21

Učenici muzičke škole “Dara Čokorilo“ ostvarili su veliki uspjeh na nedavno završenom 29. pijanističkom takmičenju „FLAME“, koje je nedavno održano u Parizu.

Na takmičenju na kojem su se našli učesnici iz cijelog svijeta, naši sugrađani su učestvovali u I (od 6-9 godina) i IV (od 17-19 godina) grupi, a ocjenjivao ih je žiri sastavljen od istaknutih pijanista i pedagoga pa je sam nastup, pred takvim, renomiranim umjetnicima, predstavljao veliki uspijeh.

U I grupi Emilija Pejaković, iz klase prof. Gordane Milatović, a koju je za ovo takmičenje pripremala prof. Milena Kovač, osvojila je prvu nagradu, dok su učenici Miloš Burić i Milica Tadić, iz klase prof. Milice Joković osvojili drugu nagradu. U IV grupi školu je predstavljala Sara Stamatović, iz klase prof. Milice Joković i osvojila je drugu nagradu.

“Učešće na ovom takmičenju bila je izvanredna prilika našim učenicima da se upoznaju sa zahtjevima svjetskih takmičenja, nastupima kvalitetnih izvođača i kriterijumima koji se traže od uspješnih muzičara. Ovakvo iskustvo će im biti od velike pomoći u daljem usavršavanju i postizanju boljih rezultata u budućnosti“, kazali su iz uprave škole nakon uspjeha u glavnom gradu Francuske.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

U bioskop Cinema 213 ove sedmice stižu tri nova filma – anime “Porodica X špijuna šifra: Bijelo”, akcija “Kaskader” i drama “Rivali”.