Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Ove godine bez „Viluškog kulturnog ljeta“

hor22223_0
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 13.06.2018. u 08:46

Zbog nedostatka novca jubilarno, 25. po redu “Viluško kulturno ljeto” neće biti održano.

Kako stoji u saopštenju organizatora, više je objektivnih razloga za neodržavanje ovogodišnje manifestacije, što ne znači da se ona zauvijek gasi. 

“I pored velikog entuzijazma osnivača, tradicionalno odgovornih prijatelja i sponzora festivala, zbog nedostatka finansijskih sredstava „Viluško kulturno ljeto“ neće biti održano. Naravno, ovo ne znači da se manifestacija zauvijek gasi. Nadamo se da će već naredne godine ponovo oživjeti i doživjeti preporod, uz obavezno učešće onih kojima je to dužnost“, piše u saopštenju koje potpisuje glavni organizator i direktor manifestacije Branko Kovačević.

On se zahvalio svim kulturnim stvaraocima i poslenicima, volonterima i sponzorima koji su svojom podrškom i radom pomogli i kreirali ovu manifestaciju pune 24 godine.

„Viluško kultuno ljeto“ je manifestacija koja se početkom jula organizuje na Vilusima i širem području Grahova i Banjana, a u okviru njega je održano više od 300 manifestacija iz svih sfera umjetnosti, kao i 10 likovnih kolonija u kojima je učešće uzelo oko 250 umjetnika iz cijelog svijeta.

Do sada je ova kulturna manifestacija opstajala zahvaljujući entuzijazmu mještana i ljudi koji su prepoznali njen značaj, dok su je pomagali i Opština Nikšić i Ministarstvo kulture.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci