Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšićko pozorište: Predstava „Noć bogova“

noc_bogova1
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 20.06.2017. u 05:46

Večeras na sceni Nikšićkog pozorišta biće izvedena predstava „Noć bogova“ najizvođenijeg hrvatskog pozorišnog pisca Mira Gavrana, a u režiji Marka Manojlovića.

U predstavi, koja će početi u 20h, igraju Dejan Lutkić, Vojin Ćetković i Nebojša Ilić.

Gavranov dinamičan komad o ljubavi, prijateljstvu i vladanju, pun neočekivanih obrta koji pozorišnoj publici zadržavaju dah, u proteklih četvrt vijeka imao je čak 19 pozorišnih premijera širom svijeta od Sarajeva, Maribora, Podgorice i Mostara do Vašingtona, Melburna, Sofije, Praga…

Jedne večeri na desetogodišnjicu prijateljstva kralj Luj XIV (Ćetković), dvorska luda (Lutkić) i pisac Molijer (Ilić) se zajedno opijaju evocirajući uspomene na prohujala vremena. Usred veselja, kralj otkriva da je saznao da njih dvojica igraju farsu o njemu u kojoj ga ismijavaju, pa prisiljava svoje prijatelje da tu farsu odigraju samo za njega…

„Kao u većini komada napisanih od druge polovine 20. vijeka ne postoji jasno žanrovsko određenje. Ako bi morala da se izmisli žanrovska kovanica za ovu predstavu, to zvuči otprilike: tragikomedija sa elementima farse u okviru političkog teatra. Ili, kako se obično to opisuje, dosta slobodnim terminom – ’životna predstava‘“, rekla je kritika.

Ulaznice su u prodaji i mogu se kupiti na biletarnici Nikšićkog pozorišta po cijeni od pet eura, a za rezervacije može se pozvati na broj 068/461-310.

Organizator ovog događaja je JU Nikšićko pozorište, a u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

U bioskop Cinema 213 ove sedmice stiže pet novih filmova – animacija “Nojeva barka”, horor “Bezgrešna”, akcija “Građanski rat: Svakom carstvu dođe kraj”, drama “Anatomija pada” i animacija “Nina i ježeva tajna”.