Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšićko pozorište: Film „Kramer protiv Kramera“

kramer_protiv_kramera1
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 16.04.2018. u 06:07

U sali Nikšićkog pozorišta večeras u 20h, u okviru ciklusa filmova glumice Meril Strip, biće prikazan američki igrani film "Kramer protiv Kramera" snimljen 1979. godine u režiji Roberta Bentona.

Reditelj Robert Benton napravio je sjajnu adaptaciju bestselera Ejvori Kormana o savremenom problemu razvoda i promjene uloga u porodici.

Dastin Hofman igra radoholičara i marketinškog stručnjaka Teda Kramera koji dolazi kući sav srećan jer je dobio novog klijenta. Međutim, njegova supruga Džoana (Meril Strip) saopštava da ga napušta jer je odlučila da “pronađe sebe”. Ted se sada mora sam brinuti za njihovog šestogodišnjeg sina Bilija koji je prilično siguran da tata ne zna pripremiti doručak ni sve ostale stvari koje je mama uvijek radila za njega. Ali, kad Ted uspije u svojoj životnoj ulozi, Džoana se pojavljuje zahtijevajući starateljstvo nad Bilijem, što se završava žestokom sudskom bitkom.

Film je bio nominovan za devet Oskara, a osvojio je pet i to: Oskar za najbolji film, Oskar za najboljeg režisera, Oskar za najboljeg glavnog glumca – Dastin Hofman, Oskar za najbolju sporednu glumicu – Meril Strip, i Oskar za najbolji scenario. Film je osvojio Zlatne globuse za pomenute kategorije, dok nije osvojio ni jednu BAFTA nagradu, iako je bio nominovan za šest. Dobitnik je i nagrade „Cezar“ za najbolji strani film.

Organizatori događaja su Crnogorska kinoteka i JU Nikšićko pozorište, a u okviru aprilskog repertoara Nikšićke kulturne scene 2018.

Ulaz je slobodan.
 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci