Nikšićko pozorište: Film „Kramer protiv Kramera“
Objavljeno: Ponedjeljak, April 16, 2018 - 08:07
Autor:
onogost.me

U sali Nikšićkog pozorišta večeras u 20h, u okviru ciklusa filmova glumice Meril Strip, biće prikazan američki igrani film "Kramer protiv Kramera" snimljen 1979. godine u režiji Roberta Bentona.

Foto : Ilustracija

Reditelj Robert Benton napravio je sjajnu adaptaciju bestselera Ejvori Kormana o savremenom problemu razvoda i promjene uloga u porodici.

Dastin Hofman igra radoholičara i marketinškog stručnjaka Teda Kramera koji dolazi kući sav srećan jer je dobio novog klijenta. Međutim, njegova supruga Džoana (Meril Strip) saopštava da ga napušta jer je odlučila da "pronađe sebe". Ted se sada mora sam brinuti za njihovog šestogodišnjeg sina Bilija koji je prilično siguran da tata ne zna pripremiti doručak ni sve ostale stvari koje je mama uvijek radila za njega. Ali, kad Ted uspije u svojoj životnoj ulozi, Džoana se pojavljuje zahtijevajući starateljstvo nad Bilijem, što se završava žestokom sudskom bitkom.

Film je bio nominovan za devet Oskara, a osvojio je pet i to: Oskar za najbolji film, Oskar za najboljeg režisera, Oskar za najboljeg glavnog glumca - Dastin Hofman, Oskar za najbolju sporednu glumicu - Meril Strip, i Oskar za najbolji scenario. Film je osvojio Zlatne globuse za pomenute kategorije, dok nije osvojio ni jednu BAFTA nagradu, iako je bio nominovan za šest. Dobitnik je i nagrade „Cezar“ za najbolji strani film.

Organizatori događaja su Crnogorska kinoteka i JU Nikšićko pozorište, a u okviru aprilskog repertoara Nikšićke kulturne scene 2018.

Ulaz je slobodan.
 

Ukupno ocjena: 7

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Četvrtak, April 26, 2018 - 08:01
Gradska kuća: Promocija romana „Lovac na tamu“

U Gradskoj kući večeras, sa početkom u 19h, biće upriličena promocija romana epske fantastike „Lovac na tamu“, autora Dušana Jabučanina.

Četvrtak, April 26, 2018 - 07:42
Cinema 213: Repertoar za naredne dane

Od danas u bioskop Cinema 213 stižu dva nova filma “Osvetnici - Rat beskraja” i “Igra istine”.

Srijeda, April 25, 2018 - 11:48
Gradska kuća: Promocija zbirke "Ključanje"

U Gradskoj kući večeras u 19h biće održana promocija zbirke „Ključanje“ i druge priče o divljim ženama iz knjige „Divlje žene“, izbor dr Aleksandra Nikčević Batrićević.

Srijeda, April 25, 2018 - 09:02
XI Festival dječijeg teatra Crne Gore: Prvo mjesto za „Akord“

Na XI Festivalu dječijeg teatra Crne Gore - Bar 2018, predstava „Koncert za Nevenu“ Kulturno-kreativnog centra „Akord“ proglašena je za najbolju u kategoriji najbolji ansambli.

Srijeda, April 25, 2018 - 07:48
Četiri filma na današnjem repertoaru bioskopa Cinema 213

Bioskop Cinema 213 za danas je pripremio četiri filma.