Nikšićko pozorište: Film „Kramer protiv Kramera“
Objavljeno: Ponedjeljak, April 16, 2018 - 08:07
Autor:
onogost.me

U sali Nikšićkog pozorišta večeras u 20h, u okviru ciklusa filmova glumice Meril Strip, biće prikazan američki igrani film "Kramer protiv Kramera" snimljen 1979. godine u režiji Roberta Bentona.

Foto : Ilustracija

Reditelj Robert Benton napravio je sjajnu adaptaciju bestselera Ejvori Kormana o savremenom problemu razvoda i promjene uloga u porodici.

Dastin Hofman igra radoholičara i marketinškog stručnjaka Teda Kramera koji dolazi kući sav srećan jer je dobio novog klijenta. Međutim, njegova supruga Džoana (Meril Strip) saopštava da ga napušta jer je odlučila da "pronađe sebe". Ted se sada mora sam brinuti za njihovog šestogodišnjeg sina Bilija koji je prilično siguran da tata ne zna pripremiti doručak ni sve ostale stvari koje je mama uvijek radila za njega. Ali, kad Ted uspije u svojoj životnoj ulozi, Džoana se pojavljuje zahtijevajući starateljstvo nad Bilijem, što se završava žestokom sudskom bitkom.

Film je bio nominovan za devet Oskara, a osvojio je pet i to: Oskar za najbolji film, Oskar za najboljeg režisera, Oskar za najboljeg glavnog glumca - Dastin Hofman, Oskar za najbolju sporednu glumicu - Meril Strip, i Oskar za najbolji scenario. Film je osvojio Zlatne globuse za pomenute kategorije, dok nije osvojio ni jednu BAFTA nagradu, iako je bio nominovan za šest. Dobitnik je i nagrade „Cezar“ za najbolji strani film.

Organizatori događaja su Crnogorska kinoteka i JU Nikšićko pozorište, a u okviru aprilskog repertoara Nikšićke kulturne scene 2018.

Ulaz je slobodan.
 

Ukupno ocjena: 22

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Srijeda, Jul 18, 2018 - 09:41
Cinema 213: Danas tri filma

Na repertoaru bioskopa Cinema 213 danas su tri filma.

Srijeda, Jul 18, 2018 - 07:42
Zahumlje: Promocija knjige „Komandiri Pješivačkog bataljona“

U sali „Zahumlja“ večeras u 20h biće održana promocija knjige „Komandiri Pješivačkog bataljona“, autora mr Ilije Mijuškovića.

Utorak, Jul 17, 2018 - 07:44
Danas u Cinemi 213 četiri filma

Na današnjem repertoaru bioskopa Cinema 213 su četiri filma.

Ponedjeljak, Jul 16, 2018 - 07:42
Bedem: Međunarodna kolonija „Sve boje Crne Gore“

Od danas do 20. jula na Bedemu, u terminima od 7h-11h i od 17h-20h, održavaće se Međunarodna kolonija „Sve boje Crne Gore“ - bojenje vune biljnim bojama.

Nedjelja, Jul 15, 2018 - 12:03
Cinema 213: Evo koje filmove danas možete pogledati

Ukoliko odlučite da nedjelju provedete uz dobar film, bioskop Cinema 213 svakako da će biti pravi izbor.