Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšićko pozorište: Film „Kosa“

hair
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 19.06.2018. u 06:03

U Nikšićkom pozorištu večeras u 20h biće prikazan igrani film „Kosa“.

Film se prikazuje u okviru ciklusa filmova Miloša Formana koji je započeo u maju, a povodom 21. juna, Svjetskog dana muzike.

„Kosa“ je američki film iz 1979. baziran na istoimenom Brodvejskom mjuziklu iz 1968., koji govori o seoskom dečku koji je regrutovan i na putu za Vijetnam i koji susreće i postaje dobar prijatelj sa grupom dugokosih hipija.

Film je režirao Miloš Forman, koji je bio nominovan za César Award za svoj rad. Za koreografiju plesnih scena zaslužna je Twyla Tharp a izveli su ih Twyla Tharp Dance Foundation. Film je bio nominovan za najbolji film u klasi Golden Globe Award, a Treat Williams bio je nominiran za Golden Globe kao “New Star of the Year” u filmu.

Uloge: John Savage – Claude Hooper Bukowski, Treat Williams – George Berger, Beverly D'Angelo- Sheila Franklin, Don Dacus – Woof Daschund, Dorsey Wright – LaFayette “Hud” Johnson, Annie Golden – Jeannie Ryan.

Organizatori ovog događaja su Crnogorska kinoteka i JU Nikšićko pozorište, a u okviru junskog repertoara Nikšićke kulturne scene 2018.

Ulaz je slobodan.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci