Nagrade za Miloša, Kristijana i Vladanu na međunarodnim takmičenjima
Objavljeno: Srijeda, Maj 16, 2018 - 11:47
Autor:
onogost.me

Učenici Muzičke škole „Dara Čokorilo“ na takmičenjima u Beogradu, Skadru i Sremskoj Mitrovici nastavili su sa tradicijom ostvarivanja izuzetnih rezultata.

Foto : Privatna arhiva

Tako je Miloš Burić, učenik IV razreda Osnovne muzičke škole „Dara Čokorilo“ učestvovao je na 23. Međunarodnom takmičenju „Petar Konjović“ u Beogradu, u disciplini klavir  i osvojio treću nagradu.

„Za ovo prestižno takmičenje pripremala ga je prof. Milica Joković, koja je, osim Milošu, mentorka značajnom broju učenika, nadarnih pijanista, koji nastupaju i osvajaju nagrade na različitim međunarodnim takmičenjima“, naveli su iz Muzičke škole.

Na 17. Međunarodnom takmičenju “Pjeter Gaci”, koje se održavalo u Skadru od 10. do 13. maja, Kristijan Lalović, učenik II razreda srednje Škole, sa odsjeka za klarinet, osvojio je drugu nagradu. Kristijan je u klasi nastavnika Milutina Barbula, a klavirsku korepeticiju je izvodila prof. Ivana Pešić.

A na V Festivalu pijanizma koji se održavao u Sremskoj Mitrovici takođe od 10. do 13. maja, Vladana Šuković osvojila je drugu nagradu.

„Vladana je u klasi prof. Marijetke Nikčević, koja je osim Vladane pripremala i izvodila na međunarodna takmičenja učenike koji su dobitnici značajnih nagrada“, dodali su iz Škole.

Ukupno ocjena: 5

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Subota, Maj 26, 2018 - 13:23
Hotel Yugoslavia: Stand up veče "Zbraćom"

U okviru Yugoslavia Fest-a, večeras u bašti hotela Yugoslavia od 21h nastupiće braća Aleksandar i Igor Šuković koji na svojim stand up nastupima “Zbraćom” zasmijavaju publiku širom Crne Gore.

Subota, Maj 26, 2018 - 10:04
Cinema 213: Evo šta je na repertoaru ove subote

U bioskopu Cinema 213 danas će se prikazati pet filmova.

Subota, Maj 26, 2018 - 08:23
Pogledajte dnevni program Yugoslavia Fest-a

U okviru Yugoslavia Fest-a, na platou Hotela Trebjesa odvijaće se Dnevni program.

Petak, Maj 25, 2018 - 11:17
Galerija „Ilija Šobajić“: Izložba „Plač“

U galeriji „Ilija Šobajić“ večeras u 19h biće otvorena izložba „Plač“ autora Krsta Andrijaševića.

Petak, Maj 25, 2018 - 09:15
„Fantastična žena“ danas u bioskopu Cinema 213

Ovog petka bioskop Cinema 213 za vas je pripremio četiri filma.