Ministarstvo kulture objavilo konkurs za učešće u programu „Future Frames – 10 new filmmakers to follow“
Objavljeno: Utorak, Januar 10, 2017 - 17:59
Autor:
onogost.me

Shodno članstvu u panevropskoj mreži European Film Promotion (EFP), Ministarstvo kulture objavljuje poziv za predselekciju jednog kandidata za učešće u programu „Future Frames – 10 new filmmakers to follow“.

Foto : Ilustracija

Riječ je o programu koji je namijenjen promociji mladih evropskih reditelja i realizuje se tokom Međunarodnog filmskog festivala u Karlovim Varima (KVIFF).
Pravo učešča imaju studenti režije ili reditelji koji su diplomirali u 2016/2017. godini.

Film ili diplomski film (kratki/srednjemetražni do 60 minuta), kojim se aplicira, mora biti proizveden u prošloj ili ovoj godini, a premijerno prikazan nakon 1. avgusta 2016. godine.

U obzir dolazi i radna verzija filma, ali u kombinaciji sa dodatnim primjerima dosadašnjeg stvaralaštva kandidata.

“Na osnovu propozicija EFP-a i ovog poziva, predselekciju jednog kandidata u Crnoj Gori vrši Stručna komisija Ministarstva kulture, a finalnu selekciju KVIFF.
Ukoliko crnogorski kandidat bude odabran za učešće, u obavezi je da o svojem trošku izradi DCP kopiju filma sa engleskim titlom za potrebe češke premijere. Od kandidata se, takođe, očekuje i prisustvo na KVIFF od 2-5. jula 2017. godine”, navode iz Ministarstva kulture koje će finansirati participaciju u programu, te put i smještaj u Karlovim Varima.

Osim premijere filma na referentnom evropskom festivalu, odabrani reditelji biće u prilici da učestvuju u različitim sesijama, majstorskim radionicama i promotivnim aktivnostima kojima se afirmišu njihovi ukupni stvaralački potencijali.

Adresa za slanje projekata:

Ministarstvo kulture
Njegoševa ulica
81250 Cetinje
Naznaka: Konkurs European Film Promotion

 

CdM

Ukupno ocjena: 40

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Srijeda, Jul 26, 2017 - 07:45
Nikšićko pozorište: Film „Vrhovi Zelengore“

Večeras u sali Nikšićkog pozorišta, sa početkom u 20h, biće prikazan film „Vrhovi Zelengore“, reditelja Zdravka Velimirovića.

Utorak, Jul 25, 2017 - 17:24
Druženje sa Matijom za kraj

Najstarija književna manifestacija u Crnoj Gori, “Pjesnička riječ na izvoru Pive”, koju u kontinuitetu organizuje plužinski Centar za kulturu i lokalna uprava Plužina, proteklog vikenda održana je po 47. put.

Nedjelja, Jul 23, 2017 - 16:16
Nenezić: Mladi umjetnici u ozbiljnim egzistencijalnim problemima

Dio mlađih nezavisnih umjetnika u Crnoj Gori u ozbiljnim je egzistencijalnim problemima, upozorio je crnogorski pisac i dramaturg Obrad Nenezić navodeći da Konkurs Ministarstva kulture za kulturno-umjetničko stvaralaštvo nije dovoljan da se zadovolje potrebe tih stvaralaca.

Nedjelja, Jul 23, 2017 - 13:15
Šundić: Prepoznati smo u čitavom regionu kao nikada do sada

Ni više od pola sata kašnjenja radi isključenja struje nije spriječilo da se sinoć, na maloj sceni ljetnje pozornice gradske tvrđave, u intimnoj i drugarskoj atmosferi, održi promocija osmog Bedem festa.

Subota, Jul 22, 2017 - 10:54
Večeras promocija osmog Bedem festa

Na maloj sceni ljetnje pozornice, na gradskoj tvrđavi, večeras će sa početkom u 21.30h biti održana se promocija osmog Bedem festa.