Gradska kuća: Promocija reprint izdanja knjiga „Nikšić – Onogošt“ i „Zaloga“
Objavljeno: Srijeda, Septembar 13, 2017 - 08:00

Večeras u Gradskoj kući sa početkom u 20h, održaće se promocija reprint izdanja knjiga „Nikšić – Onogošt“ Petra Šobajića i „Zaloga“ Vladimira Mijuškovića, izdavačke djelatnosti JU Narodna biblioteka „Njegoš“ Nikšić.

Foto : Ilustracija

Na promociji će govoriti mr Sait Šabotić, istoričar i prof. Mihailo Perošević. Odlomke iz knjiga čitaće Sreten Mitrović.

Organizator događaja je JU Narodna biblioteka „Njegoš“ Nikšić, a u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću i manifestacije „Septembarski dani“.

Ukupno ocjena: 4

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Subota, Septembar 23, 2017 - 14:24
Nikšićko pozorište: Koncert folklornih ansambala

U sali Nikšićkog pozorišta održaće se večeras, sa početkom u 20h, koncert folklornog ansambla JU „Zahumlje“ i gostiju, KUD „Njegoš“ sa Cetinja i GKUD „Alat Swisslion“ iz Trebinja.

Subota, Septembar 23, 2017 - 10:34
Blues Brothers Bar: Multimedijalni događaj „Summer of love“

Povodom obilježavanja 50 godina od jednog od najvećih događaja u istoriji rok muzike, Blues Brothers Bar u večeras od 20h organizuje multimedijalni događaj „Summer of love“.

Petak, Septembar 22, 2017 - 11:32
Nikšićko pozorište: Predstava “Sveti i prokleti”

Na sceni Nikšićkog pozorišta večeras u 20h, biće izvedena predstava “Sveti i prokleti”, inspirisana legendom o Vladimiru i Kosari, nastala po tekstu i u režiji poznatog dramskog pisca Obrada Nenezića.

Četvrtak, Septembar 21, 2017 - 10:16
Festival gitare od 25. do 28.

Dvanaesto izdanje Međunarodnog festivala gitare Nikšić 2017, biće održano od 25. do 28. septembra. Festival će, tradicionalno, u gradu pod Trebjesom okupiti vrhunske umjetnike iz zemlje i regiona, sa ciljem afirmacije i promocije sadržaja koji odgovaraju najvišim umjetničkim standardima kada je riječ o izvođaštvu na gitari.

Četvrtak, Septembar 21, 2017 - 09:41
Za predškolce i osnovce: Sjutra predstava „Naša tradicija-naše blago!“

NVO „Udruženje Roma Budo Tomović“, povodom završetka projekta "Očuvanje i razvoj jezičkog identiteta kroz edukaciju romske djece i mladih o svojoj kulturi, nacionalnoj i etničkoj posebnosti'', organizuje  predstavu „Naša tradicija-naše blago!ʺ.