Prijedlogom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o stručnom obrazovanju je utvrđeno da profesionalna praksa za učenike koji u toku nastavne godine nijesu imali praktično obrazovanje kod poslodavca može trajati najduže 15 radnih dana, imajući u vidu trajanje nastavne, odnosno školske godine, čime će se obezbijediti veća obuhvatnost profesionalnom praksom učenika stručnih škola.
26.6. 17:40
0

Obilježeno 74 godine od pogibije 25-orice boraca NOR-a
Povodom pogibije 25-orice boraca narodnooslobodilačkog rata (NOR) koji su strijaljani prije 74 godine na Kapinom Polju Udruženje boraca NOR-a (UBNOR) i antifašista Nikšića održalo je komemoraciju.
26.6. 16:24
0

UNIFIED opštinski turnir u fudbalu: Sportom do veće inkluzije djece sa intelektualnim smetnjama
Sportsko – rekreativno duštvo „Specijalna olimpijada Nikšić“ organizovalo je UNIFIED opštinski turnir u fudbalu „Fer play“ koji podrazumijeva uključivanje djece sa i bez intelektualnih smetnji u jedan sportski tim.
26.6. 16:04
0

Nestabilne vremenske prilike, praćene jakom grmljavinom, danas su pogodile Nikšić, a petočlana porodica Janjušević posebno će zapamtiti ovaj dan. Naime, njima su oko 13.30h, kako se pretpostavlja, od udara groma uginule četiri krave.

26.6. 13:48
0

Milan Lalatović (60) iz naselja Ozrinići lišen je slobode zbog sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju.

26.6. 8:56
0

Javne površine šest crnogorskih opština biće pokrivene video-nadzorom koji bi trebalo da doprinese smanjenju broj krivičnih djela i prekršaja, rečeno je Dnevnim novinama iz MUP-a.

26.6. 8:45
0

Zajednička akcija Uprave policije i Nacionalnog biroa osiguravača (NBOCG) „Stop neregistrovanim vozilima” koja se sprovodi već tri godine, daje dobre rezultate. Na to ukazuje podatak da je u saobraćaju uočen manji broj neregistrovanih i neosiguramh vozila, saopštio je Boris Šaban, izvršni direktor NBOCG.

26.6. 8:15
0

Članovi nikšićkog benda Kriza identiteta svirali su proteklih dana za Kristijana Radulovića, dječaka oboljelog od cerebralne paralize, i zajedno sa sugrađanima uspjeli da skupe preko 530 eura.