Mljekara Srna
Željeznički prevoz: Situacija bolja nego prethodnih dana
Objavljeno: Srijeda, Januar 11, 2017 - 10:20
Autor:
onogost.me

Radnici Željezničke infrastrukture Crne Gore obilaze prugu kako se ne bi desilo da neki voz naiđe na santu leda, jer bi to bilo pogubno. 

Foto : Privatna arhiva

''Nadamo se da neće pasti novi snijeg kako bi se skoncentrisali na mostove i tunele, gdje je velika opasnost od formiranja ledenica'', kazala je Pobjedi portparolka ŽICG Mirjana Vujović.

''Problemi u željezničkom saobraćaju uslovljeni ekstremno niskim temperaturamajuče su nastavljeni, tako da je međunarodni brzi voz koji je saobraćao prema Beogradu iz Bara, nakon dvije blokade, uspio da stigne do Bijelog Polja sa skoro tri i po sata kašnjenja.

Portparolka Željezničkog prevoza Vesna Vučinić kazala je za Pobjedu da je situacija kada su u pitanju željeznički prevoz i vozovi ipak bolja nego prethodnih dana, ali, kako dodaje, ne mogu predvidjeti da li će tako ostati, odnosno što će se dešavati na pruzi.

Kašnjenja

''Kašnjenje međunarodnog voza prouzrokovalo je i kašnjenje lokalnog ka Bijelom Polju. Prema Baru i Nikšiću kašnjenja su bila minimalna tako da se saobraćaj odvija po ustaljenom redu vožnje'', kazala je Vučinić.

Ona je objasnila da je međunarodni brzi voz juče ujutro krenuo iz Bara na vrijeme, u 7.10h, ali da je već u Podgorici morao da se zaustavi, jer se čekalo uklanjanje teretnog voza sa pruge. Nakon što je uspostavljen saobraćaj, brzi voz je opet morao da stane u Kolašinu, dok ekipa Željezničke infrastrukture (ŽICG) otkloni sante leda iz tunela između stanica u Mojkovcu i Kruševu. Ekstremno niske temperature prave velike probleme zaposlenima u ŽICG, ali, kako je za taj list rekla portparolka preduzeća Mirjana Vujović, za sada je sve pod kontrolom.

''Na niskim temperaturama teško je održati redovnost saobraćaja. U ovakvim situacijana svi smo mobilni. Postoji štab koji je u stalnom zasijedanju i gdje se svaka dva sata dojavljuje kakvo je stanje na pruzi, koja je temperatura, visina sniježnog pokrivača, kao i da li ima sniježnih nanosa. U principu, za sada je sve pod kontrolom'', kazala je Vujović.

Ona je objasnila da se pri ekstremno niskim temperaturama u tunelima formiraju ledenice koje su izuzetno opasne, te da se na kolosijeku stvaraju sante leda.

Svi pripravni

''Naši radnici stalno obilaze prugu kako se ne bi desilo da neki voz naiđe na santu leda, jer bi to bilo pogubno. Može da dođe do ispadanja voza'', objasnila je Vujović.

Kako kaže, nadaju se rastu temperature, ali i da novi snijeg neće pasti.

''Tako bi se skoncentrisali na mostove i tunele, gdje je najveći problem, jer se u njima zbog velike vlage formiraju ledenice'', rekla je ona.

Vujović je demantovala navode pojedinih medija da su putnici u brzom vozu za Beograd bili više sati bez grijanja. Ona naglašava da nije moguće da se to desi, jer kada dođe do zastoja, objašnjava naša sagovornica, vozove ostavljaju tamo gdje ima napona i gdje je redovno snabdijevanje strujom.

 

Izvor: portalanalitika.me

Ukupno ocjena: 24

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Četvrtak, Jul 20, 2017 - 16:24
Nikšićanin izdao kuću, podstanar mu je „ispraznio“

Nikšićanin Žarko Živković (36) osumnjičen je da je tokom maja, iz kuće S.B. u Straševini, odnio namještaj i kućanske aparate.

Četvrtak, Jul 20, 2017 - 15:59
Nikšićani osumnjičeni za krađe, procesuirani i maloljetnici

Nikšićka policija je identifikovala i nadležnom tužiocu procesuirala sedmoricu sugrađana zbog sumnje da su izvršili krivična djela teške krađe i krađe.

Četvrtak, Jul 20, 2017 - 15:41
Šavnik dobija prvo javno igralište

Šavnik sjutra dobija prvo javno igralište koje je postavilo udruženje Roditelji, kroz projekat Vježbalište za velike i male, koji finansira Ministarstvo sporta. Igralište će biti otvoreno ujutru, u toku proslave Dana opštine Šavnik, čija je lokalna uprava takođe učestvovala u obezbjeđivanju mobilijara za igralište.

Četvrtak, Jul 20, 2017 - 14:34
Gardašević: Spašene dvije kuće u Macavarama

Požari na teritoriji opštine Nikšić su pod kontrolom i ne prijete objektima.

Četvrtak, Jul 20, 2017 - 13:23
Nagrada za hrabrost: Svakom vatrogascu na terenu po 400 eura

Vlada je na današnjoj sjednici izdvojila 230.000 eura za nagrade vatrogascima, koji se ovih dana bore sa vatrenom stihijom i ulažu nadljudske napore da spasu materijalna dobra i živote građana.