Zagrad dobio vrtić
Objavljeno: Petak, Novembar 24, 2017 - 14:32
Autor:
onogost.me

Na inicijativu Savjeta Mjesne zajednice Župa, u selu Zagrad otvoren je vrtić.

Foto : Privatna arhiva

Po skraćenom programu ovu novu vaspitnu jedinicu  počelo je pohađati oko petnaestak djece iz tog mjesta.

„Na ovaj način izašlo se u susret roditeljima koji nijesu mogli uskladiti svoje obaveze da djecu voze u vrtić "Mačak" u Mioljem Polju, a isto tako izbjegava se rizik prevoza djece posebno u zimskom periodu“, kazao je predsjednik Savjeta Dragoljub Radulović.

Vrtić se nalazi u prostorijama područne jedinice "OŠ "Dušan Bojović", a u narednom periodu će se izvesti i potrebni radovi u jednoj od prostorija kako bi se obezbijedili optimalni uslovi za obavljanje nastave za predškolce.

„Savjet mjesne zajednice izražava zahvalnost direktorici JPU "Dragan Kovačević" koja je sa zadovoljstvom prihvatila navedenu inicijativu i koja je za kratko vrijeme obezbijedila svu potrebnu saglasnost i opremu za izvođenje nastave. Takođe se zahvaljujemo i direktorici OŠ " Dušan Bojović " na iznalaženju mogućnosti da se obezbijedi prostorija za izvođenje nastave. Takođe smo zadovoljni što je i Ministarstvo prosvjete odmah dalo saglasnost na ovu inicijativu mjesne zajednice“, dodao je Radulović ističući da se kroz ovu inicijativu nastojalo da se sva djeca iz te MZ dovedu u isti položaj, s obzirom da, prevashodno zbog udaljenosti, većina njih nije pohađala nastavu u vrtiću "Mačak".

Ukupno ocjena: 50

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Subota, Mart 24, 2018 - 11:01
Ljetnje računanje vremena počeće noćas

Ljetnje računanje vremena počeće noćas, pomjeranjem kazaljki za sat unaprijed.

Subota, Mart 24, 2018 - 08:46
AMSCG: Oprezno zbog poledice na sjeveru

U Crnoj Gori jutros se saobraća po mokrim i klizavim putevima, a na sjeveruje je izražena poledica, saopšteno je iz Auto-moto saveza

Petak, Mart 23, 2018 - 17:02
Roditeljski kutak: Sa pedagogom o pripremama i prilagođavanju na početak školovanja

Početak školovanja, privikavanje na nove obaveze, okruženje i način funkcionisanja u ovom periodu su u fokusu roditelja budućih prvaka, zbog čega će o svemu što ih interesuje u vezi sa tim temama moći da razgovaraju u martovskom Roditeljskom kutku u Nikšiću, sa pedagogicom Marijom Draganić.

Petak, Mart 23, 2018 - 15:06
Plužine: Prikupljeno 55 jedinica krvi

U akciji koju su organizovali Crveni krst Plužine i Klub dobrovoljnih davalaca krvi “Plužine” prikupljeno je 55 jedinica ove dragocjene tečnosti.

Petak, Mart 23, 2018 - 11:01
Inspekcija: Vodotoci pocrvenjeli zbog prirodnih nepogoda

Iz Uprave za inspekcijske poslove ocijenili su da su vodotoci u Župi Nikšićkoj pocrvenjeli zbog prirodne nepogode, odnosno zbog kiše koja je otopila snijeg debljine oko dva metra iznad jame Biočki stan, te da je ta voda je preko kopa završila vodotocima rijeka. U NVO “Župa u srcu” nijesu saglasni sa tom tvrdnjom pa smatraju da je rudarski inspektor možda i nesvjesno utvrdio da je uzročnik zagađenja ipak rezultat radova nastalih tokom eksploatacije rude.