Zagrad dobio vrtić
Objavljeno: Petak, Novembar 24, 2017 - 14:32
Autor:
onogost.me

Na inicijativu Savjeta Mjesne zajednice Župa, u selu Zagrad otvoren je vrtić.

Foto : Privatna arhiva

Po skraćenom programu ovu novu vaspitnu jedinicu  počelo je pohađati oko petnaestak djece iz tog mjesta.

„Na ovaj način izašlo se u susret roditeljima koji nijesu mogli uskladiti svoje obaveze da djecu voze u vrtić "Mačak" u Mioljem Polju, a isto tako izbjegava se rizik prevoza djece posebno u zimskom periodu“, kazao je predsjednik Savjeta Dragoljub Radulović.

Vrtić se nalazi u prostorijama područne jedinice "OŠ "Dušan Bojović", a u narednom periodu će se izvesti i potrebni radovi u jednoj od prostorija kako bi se obezbijedili optimalni uslovi za obavljanje nastave za predškolce.

„Savjet mjesne zajednice izražava zahvalnost direktorici JPU "Dragan Kovačević" koja je sa zadovoljstvom prihvatila navedenu inicijativu i koja je za kratko vrijeme obezbijedila svu potrebnu saglasnost i opremu za izvođenje nastave. Takođe se zahvaljujemo i direktorici OŠ " Dušan Bojović " na iznalaženju mogućnosti da se obezbijedi prostorija za izvođenje nastave. Takođe smo zadovoljni što je i Ministarstvo prosvjete odmah dalo saglasnost na ovu inicijativu mjesne zajednice“, dodao je Radulović ističući da se kroz ovu inicijativu nastojalo da se sva djeca iz te MZ dovedu u isti položaj, s obzirom da, prevashodno zbog udaljenosti, većina njih nije pohađala nastavu u vrtiću "Mačak".

Ukupno ocjena: 90

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Subota, Jul 21, 2018 - 10:40
AMSCG: Dobri uslovi za vožnju

U Crnoj Gori jutros se saobraća po pretežno suvim putevima i uz dobru vidljivost, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMSCG).

Subota, Jul 21, 2018 - 08:24
FOTO I VIDEO: Pomor ribe na Slanom jezeru, članovi SRK „Nikšić“ spriječili pravu katastrofu

Članovi SRK „Nikšić“ juče su na lokalitetu Samardžića do, na Slanom jezeru, satima spasavali ribu od uginuća, nakon što su velike količine, mahom šarana, ostale zarobljene u rupama usljed ispuštanja vode iz akumulacije.

Petak, Jul 20, 2018 - 16:59
Simović sjutra u radnoj posjeti opštini Nikšić

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović boraviće sjutra u radnoj posjeti opštini Nikšić.

Petak, Jul 20, 2018 - 13:04
Počela kampanja "Kad pijem ne vozim"

Kampanja „Kad pijem ne vozim“, čiji je cilj ukazivanje na štetne posljedice vožnje pod dejstvom alkohola, počela je danas i trajaće do 31. avgusta.

Petak, Jul 20, 2018 - 12:13
Nikšićanin osumnjičen za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija

Policijski službenici Centra bezbjednosti Nikšić lišili su slobode M.P. (63) zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija.