Zagrad dobio vrtić
Objavljeno: Petak, Novembar 24, 2017 - 14:32
Autor:
onogost.me

Na inicijativu Savjeta Mjesne zajednice Župa, u selu Zagrad otvoren je vrtić.

Foto : Privatna arhiva

Po skraćenom programu ovu novu vaspitnu jedinicu  počelo je pohađati oko petnaestak djece iz tog mjesta.

„Na ovaj način izašlo se u susret roditeljima koji nijesu mogli uskladiti svoje obaveze da djecu voze u vrtić "Mačak" u Mioljem Polju, a isto tako izbjegava se rizik prevoza djece posebno u zimskom periodu“, kazao je predsjednik Savjeta Dragoljub Radulović.

Vrtić se nalazi u prostorijama područne jedinice "OŠ "Dušan Bojović", a u narednom periodu će se izvesti i potrebni radovi u jednoj od prostorija kako bi se obezbijedili optimalni uslovi za obavljanje nastave za predškolce.

„Savjet mjesne zajednice izražava zahvalnost direktorici JPU "Dragan Kovačević" koja je sa zadovoljstvom prihvatila navedenu inicijativu i koja je za kratko vrijeme obezbijedila svu potrebnu saglasnost i opremu za izvođenje nastave. Takođe se zahvaljujemo i direktorici OŠ " Dušan Bojović " na iznalaženju mogućnosti da se obezbijedi prostorija za izvođenje nastave. Takođe smo zadovoljni što je i Ministarstvo prosvjete odmah dalo saglasnost na ovu inicijativu mjesne zajednice“, dodao je Radulović ističući da se kroz ovu inicijativu nastojalo da se sva djeca iz te MZ dovedu u isti položaj, s obzirom da, prevashodno zbog udaljenosti, većina njih nije pohađala nastavu u vrtiću "Mačak".

Ukupno ocjena: 11

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Četvrtak, Decembar 14, 2017 - 13:20
Rasvijetljeno pet krađa, prijave protiv tri osobe

Službenici CB Nikšić rasvijetlil su pet krađa i podnijeli prijave protiv tri osobe.

Četvrtak, Decembar 14, 2017 - 10:18
U OŠ „Luka Simonović“ organizovan Novogodišnji bazar

Novogodišnji bazar, na kome su se prodavali kreativni radovi učenika urađeni u saradnji sa njihovim nastavnicima i roditeljima, ogranizovan je juče u OŠ „Luka Simonović“.

Četvrtak, Decembar 14, 2017 - 09:26
Bogojević: Studenti žele moju smjenu

Studentsko vijeće Filološkog fakulteta u Nikšiću pokrenulo je peticiju u kojoj su, između ostalog, zbog nezadovoljstva uslovima studiranja zatražili ostavku dekana Dragana Bogojevića, ali je on za Pobjedu rekao da je ova priča pokrenuta samo iz razloga da se pokrene njegova smjena.

Četvrtak, Decembar 14, 2017 - 08:37
U programe Zavoda uključeno više od 2.000 nezaposlenih

U Crnoj Gori, prema podacima Zavoda za zapošljavanje od 11. decembra, registrovano je 51.881 nezaposlena osoba, sa stopom nezaposlenosti od 22,36 odsto. U poređenju sa istim periodom prošle godine, broj nezaposlenih povećan je za oko 3.500, a stopa je porasla za oko dva procenta.

Četvrtak, Decembar 14, 2017 - 08:07
AMSCG: Putevi mokri i klizavi

U Crnoj Gori jutros se saobraća po mokrim i klizavim putevima, uz povremeno pojačan vjetar, saopštili su iz Auto-moto saveza Crne Gore.