„Ozon“ i „Breznica“ sjutra o aktuelnim problemima u oblasti životne sredine u Nikšiću i Pljevljima
Objavljeno: Utorak, Novembar 14, 2017 - 16:33
Autor:
onogost.me

Ekološki pokret „Ozon" i Ekološko društvo "Breznica", Pljevlja organizuju tematsku konferenciju za novinare „Ekološki Alarm – Upozorenje na aktuelne probleme u oblasti životne sredine u Nikšiću i Pljevljima“ kako bi skrenuli pažnju javnosti na trenutno stanje u opštinama koje su i najugroženije životne sredine u Crnoj Gori.

Foto : Ilustracija

Konferencija će biti upriličena sjutra u prostorijama Arhus centra Nikšić, Ulica Serdara Jola Pioletića bb (nova zgrada Miljanić) sa početkom u 10.30h.

Na konferenciji će govoriti Aleksandar Perović, direktor Ekološkog pokreta „Ozon" i Milorad Mitrović, izvršni direktor Ekološkog društva „Breznica", Pljevlja.

Aerozagađenje tokom sezone grijanja, industrijski zagađivači i integrisane dozvole, (ne)održivost privremenih lokacija za deponovanje komunalnog otpad, loše upravljanje zaštićenim predjelima, institucionalni kapaciteti u oblasti životne sredine na državnom i lokalnom nivou su problemi koji će biti u fokusu konferencije.

Ukupno ocjena: 10

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Ponedjeljak, Januar 22, 2018 - 16:43
Studenti Fakulteta za sport na praksi u Bugarskoj

Studenti treće godine Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore nalaze se od 19. januara u Bugarskoj, u svjetski poznatom skijaškom centru u Banskom, gdje će do 26. januara savladavati tehniku i metodiku skijanja.

Ponedjeljak, Januar 22, 2018 - 15:06
SOS linija prošle godine primila 3.471 poziv, najviše iz Nikšića

Projektni tim Nacionalne SOS linije za žrtve nasilja u porodici primio je tokom prošle godine ukupno 3 471 poziv. Najveći broj poziva stigao je od samih žrtava, njih 2954, dok su 517 puta zvali rođaci, građani, službenici centara za socijalni rad i centara bezbjednost.

Ponedjeljak, Januar 22, 2018 - 14:33
Raspisan međunarodni konkurs za koncept i sadržaj crnogorske postavke na Bijenalu u Veneciji

Ministarstvo održivog razvoja i turizma Crne Gore raspisalo je međunarodni konkurs za koncept i sadržaj crnogorske postavke na 16. Međunarodnoj izložbi arhitekture u Veneciji (La Biennale di Venezia di Architettura) 2018. godine.

Ponedjeljak, Januar 22, 2018 - 13:45
Majke najavile mirnu šetnju za četvrtak

Bivše korisnice naknada za majke sa troje i više djece, najavile su mirnu protestnu šetnju za 25 januar.

Ponedjeljak, Januar 22, 2018 - 10:18
Više od 220.000 građana na nikotinu

Broj pušača u Crnoj Gori porastao je za 4,5 odsto u odnosu na prije pet godina, a u mlađem uzrastu žene prednjače u konzumiranju duvanskih proizvoda u odnosu na muškarce, pokazuju rezultati istraživanja koje je lani sproveo Institut za javno zdravlje.