„Ozon“ i „Breznica“ sjutra o aktuelnim problemima u oblasti životne sredine u Nikšiću i Pljevljima
Objavljeno: Utorak, Novembar 14, 2017 - 16:33
Autor:
onogost.me

Ekološki pokret „Ozon" i Ekološko društvo "Breznica", Pljevlja organizuju tematsku konferenciju za novinare „Ekološki Alarm – Upozorenje na aktuelne probleme u oblasti životne sredine u Nikšiću i Pljevljima“ kako bi skrenuli pažnju javnosti na trenutno stanje u opštinama koje su i najugroženije životne sredine u Crnoj Gori.

Foto : Ilustracija

Konferencija će biti upriličena sjutra u prostorijama Arhus centra Nikšić, Ulica Serdara Jola Pioletića bb (nova zgrada Miljanić) sa početkom u 10.30h.

Na konferenciji će govoriti Aleksandar Perović, direktor Ekološkog pokreta „Ozon" i Milorad Mitrović, izvršni direktor Ekološkog društva „Breznica", Pljevlja.

Aerozagađenje tokom sezone grijanja, industrijski zagađivači i integrisane dozvole, (ne)održivost privremenih lokacija za deponovanje komunalnog otpad, loše upravljanje zaštićenim predjelima, institucionalni kapaciteti u oblasti životne sredine na državnom i lokalnom nivou su problemi koji će biti u fokusu konferencije.

Ukupno ocjena: 14

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Četvrtak, April 26, 2018 - 16:17
U Parku prirode Piva zadovoljni posjetom

Park prirode (PP) "Piva" trogodišnjicu postojanja obilježio je redizajniranim sajtom, jednim od najnaprednijih sajtova u Crnoj Gori, kako je rečeno na konferenciji za novinare.

Četvrtak, April 26, 2018 - 15:18
Pivarci prikupili 40 jedinica krvi

Klub dobrovoljnih davalaca krvi Pivare „Trebjesa“ organizovao je danas tradicionalnu proljećnu akciju davanja krvi, u kojoj je u Centru za transfuziju Opšte bolnice Nikšić prikupljeno 40 jedinica krvi.

Četvrtak, April 26, 2018 - 15:12
Radionice kreativnog pisanja na engleskom jeziku sjutra i preksjutra

Nastavljajući saradnju sa Angelom J. Kecojević, Fondacija Marija Kotri organizuje „Imagination...“ - radionice kreativnog pisanja na engleskom jeziku.

Četvrtak, April 26, 2018 - 12:29
DMEN: Krajnje je vrijeme da se odgovorno pristupi problemu zamućenja potoka Mačak

Zamućena boksitna voda iz rudokopa crvenih boksita - Biočki stan se i nakon mjesec i više odliva preko potoka Mačak u Gračanicu, Liverovićko jezero i dalje u  Zetu. Nije ovo jedini slučaj kada je rijeka Gračanica glavni recepijent otpadnih voda Rudnika Boksita, zato što ne postoje adekvatni taložnici koji bi spriječili odlivanje mulja, već je ovo poslednji u nizu ekoloških incidenata ovog tipa. Zapravo, Rudnik Boksita je praktično i jedini izvor zagađenja Gračanice na ovim prostorima, smatraju u Društvu mladih ekologa Nikšić.

Četvrtak, April 26, 2018 - 09:07
Dobri uslovi za vožnju

U Crnoj Gori jutros se saobraća po suvim putevima i uglavnom uz dobru vidljivost, saopštili su iz Auto-moto saveza Crne Gore.