„Ozon“ i „Breznica“ sjutra o aktuelnim problemima u oblasti životne sredine u Nikšiću i Pljevljima
Objavljeno: Utorak, Novembar 14, 2017 - 16:33
Autor:
onogost.me

Ekološki pokret „Ozon" i Ekološko društvo "Breznica", Pljevlja organizuju tematsku konferenciju za novinare „Ekološki Alarm – Upozorenje na aktuelne probleme u oblasti životne sredine u Nikšiću i Pljevljima“ kako bi skrenuli pažnju javnosti na trenutno stanje u opštinama koje su i najugroženije životne sredine u Crnoj Gori.

Foto : Ilustracija

Konferencija će biti upriličena sjutra u prostorijama Arhus centra Nikšić, Ulica Serdara Jola Pioletića bb (nova zgrada Miljanić) sa početkom u 10.30h.

Na konferenciji će govoriti Aleksandar Perović, direktor Ekološkog pokreta „Ozon" i Milorad Mitrović, izvršni direktor Ekološkog društva „Breznica", Pljevlja.

Aerozagađenje tokom sezone grijanja, industrijski zagađivači i integrisane dozvole, (ne)održivost privremenih lokacija za deponovanje komunalnog otpad, loše upravljanje zaštićenim predjelima, institucionalni kapaciteti u oblasti životne sredine na državnom i lokalnom nivou su problemi koji će biti u fokusu konferencije.

Ukupno ocjena: 30

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Petak, Avgust 17, 2018 - 15:01
Prikupljeno 12 jedinica krvi

Klub dobrovoljnih davalaca krvi „Romi Nikšić“ danas je organizovao još jednu akciju tokom koje je prikupljeno 12 jedinica ove dragocijene tečnosti.

Petak, Avgust 17, 2018 - 14:12
Uhapšen Nikšićanin, policija pronašla marihuanu

Budvanska policija juče je, kontrolom jedne osobe na šetalištu u Budvi pronašla i oduzela devet pvc kesica sa marihuanom i tom prilikom uhapsila S.R. (21) iz Nikšića.

Petak, Avgust 17, 2018 - 13:45
Šipačno: Nikšićanin povrijeđen u udesu

U saobraćajnoj nezgodi koja se danas oko 10.30h dogodila na magistralnom putu Nikšić-Plužine, u mjestu Šipačno, povrijeđen je D.K. (35).

Petak, Avgust 17, 2018 - 11:37
Nesreća na Pivskom jezeru: Nastavljena potraga za mladićem iz Plužina

U nesreći koja se juče dogodila na Pivskom jezeru poginuo je Žarko Jokić (53) iz Nikšića, dok se za Slađanom Tijanićem (30) i dalje traga.

Petak, Avgust 17, 2018 - 09:07
AMSCG: Dobri uslovi za vožnju

U Crnoj Gori jutros se saobraća po suvim putevim i uz dobru vidljivost, saopštili su iz Auto-moto saveza i vozačima savjetovali da vožnju prilagode saobraćajnim i vremenskim uslovima.