Opština priredila prijem za dobitnike diplome “Luča”
Objavljeno: Ponedjeljak, Jun 19, 2017 - 14:26

Predsjednik opštine, Veselin Grbović, uručio je knjige svim dobitnicima diplome “Luča” nikšićkih osnovnih i srednjih škola na današnjoj svečanosti u Nikšićkom pozorištu.

Foto : Marija Vujović

On je tom prilikom istakao zadovoljstvo što su se danas sreli da podijele radost zbog sjajnih rezultata u toku osnovnog i srednjeg obrazovanja, a ujedno nadu i sigurnost da će u daljem školovanju ostvarivati ovakve rezultate.

„Nikšićke škole oduvijek su davale sjajno znanje i obrazovanje svojim učenicima, koji su kasnije činili okosnicu intelektualnog života, ne samo našeg grada, nego i Crne Gore i šire. I vas 274, koji ste ove godine zaslužili ovo najsjajnije priznanje crnogorskog školstva, predstavljate onaj glavni oslonac budućeg razvoja Nikšića. Naš grad je ponosan na vas, sigurno ništa manje od vaših roditelja, nastavnika i profesora jer ste još jednom potvrdili da posjedujemo veliku vrijednost i potencijal koji leži upravo u vama“, kazao je Grbović učenicima dodajući da je ovo samo dio njihovog puta ka sticanju znanja i umijeća, te da se nada da će ''lučaši'' i dalje istim elanom i trudom uspjeti da postignu visoko obrazovanje koje će iskoristiti za plodonosan i stvaralački rad, značajan ne samo za njih, već i za cjelokupno društvo.

„Na vama je da istrajete u tom putu, a na nama da vam stvorimo još bolje uslove za školovanje i rad, kako bi vaši intelektualni potencijali i ambicije dobili punu afirmaciju. Svaki vaš budući uspjeh biće naš, a mi iz lokalne uprave znaćemo da vas podržimo i pomognemo kao i do sada, čemu u prilog ide činjenica da svake godine kroz stipendije i studentske nagrade izdvajamo značajna sredstva u tu svrhu“, naveo je prvi čovjek grada poželjevši dobitnicima diplome „Luča“ da nastave sa ostvarivanjem dobrih rezultata u daljem školovanju, a kasnije i u obavljanju odgovornih poslova, a njihovim nastavnicima i profesorima da i dalje daju svoj maksimum u obrazovanju i vaspitanju mladih ljudi. „Siguran sam, dragi učenici, da ćete kao što danas ponosno nosite ovo priznanje, ubuduće kao prave lučonoše sa ponosom nositi ime nikšićkih škola i našeg grada, a meni preostaje da vam poželim dobro zdravlje, puno radosti i uspjeha u daljem životu“, zaključio je Grbović.

Ksenija Joksović, maturantkinja Gimnazije „Stojan Cerović“, u ime svih dobitnika diplome „Luča“ zahvalila se na priređenoj svečanosti i pažnji koja im je ukazana danas.

„Iza nas ostaje jedan bezbrižan period, bilo da je to osnovna ili srednja škola. Ono što slijedi je dosta teže, ali znamo da ako slijedimo naše želje i pratimo svoj put, ostvarićemo naš cilj. Vi ste nas danas učinili ponosnim na ono što smo postigli dosad i mi ćemo se i dalje truditi da opravdamo vaše povjerenje, za ponos našeg grada“, istakla je ona.

U programu su učestvovali učenici Srednje muzičke škole „Dara Čokorilo“ - Jovana Aleksić, Dragan Martinović i Ivana Dendić, koji su na državnim i međunarodnim takmičenjima osvojili nagrade.

Ukupno ocjena: 35

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Utorak, Maj 22, 2018 - 14:37
Predstavljamo nikšićke škole: OŠ ”Jagoš Kontić”

Duga i burna tradicija škole, prekidana ratom, ali obilježena istrajnošću mještana koji su bili željni znanja i obrazovanja, a potom brojni uspjesi učenika i zaposlenih, samo su neki od razloga zbog kojih osnovna škola “Jagoš Kontić” u Straševini, koja nosi ime po čuvenom učesniku u mnogim akcijama koje su izvodile partizanske jedinice u okolini Nikšića, kao i u čuvenoj Pljevaljskoj bici, zaslužuje da se pomene.

Utorak, Maj 22, 2018 - 10:23
Saobraća se po suvim putevima

U Crnoj Gori jutros se većinom saobraća po suvim putevima, saopšteno je iz Auto-moto saveza.

Utorak, Maj 22, 2018 - 09:25
Od početka godine devetoro poginulih u 1.200 saobraćajnih nezgoda

U Crnoj Gori se od početka godine dogodila 1.181 saoraćajna nezgoda, što je 9,4 odsto više u odnosu na isti period prošle godine, pokazuju preliminarni podaci Monstata.

Ponedjeljak, Maj 21, 2018 - 19:18
Mališani JPU „Dragan Kovačević“ u posjeti Cetinju

JPU „Dragan Kovačević“, povodom Dana Ustanove i ispraćaja budućih prvaka, organizuje edukativno-rekreativnu posjetu Cetinju pod nazivom “Osmijeh krasi naše lice, stižemo ti prijestonice”.

Ponedjeljak, Maj 21, 2018 - 15:29
Neplaćanje alimentacije sve izraženije

Neplaćanje alimentacije je veliki problem i država mora pronaći rješenje, posebno jer je sve više brakorazvodnih parnica, ocijenjeno je u emisiji "Okvir" RTCG.