Odgovor Medojevića na jučerašnji članak iz OŠ “Ratko Žarić“
Objavljeno: Četvrtak, Decembar 7, 2017 - 12:05
Autor:
onogost.me

Povodom jučerašnjeg pisanja našeg portala o odvaljivanju plafona u OŠ "Ratko Žarić", te nakon toga o reakciji direktora te ustanove Vlastimira Medojevića da je odobrio profesorima da, zajedno sa učenicima, odvale krtični dio plafona budući da je ugrožavao bezbjednost djece koja borave u sali, Medojević je danas uputio odgovor.

Foto : onogost.me

Prenosimo ga u cjelosti.

„Juče je „Onogošt“ portal objavio vijest kako je u našoj školi došlo do obrušavanja dijela plafona u fiskulturnoj sali. Isti portal prenosi moju izjavu kako sam ja dao nalog nastavnom osoblju i učenicima da to namjerno rade. Iz konteksta jasno je izvući zaključak da sam tako ugrozio život nastavnog osoblja i učenika.

Istina je da ovakvu izjavu nijesam dao, jer se kosi sa mojim životnim i profesionalnim principima. Naprotiv, činjenica je da sam obavezao tehničko osoblje škole da uklone dio plafona, koji je mogao da ugrozi bezbjednost učenika, nastavnog osoblja i korisnika. U ostalom, moja pozicija u školi obavezuje me da veoma vodim računa o bezbjednosti učenika i svih zaposlenih i korisnika naše škole.

Upravo zbog toga odbacujem sve navode pomenutog portala, kao ostalih medija koji su prenijeli, bez i jedne trunke provjere činjeničnog stanja što se stvarno dogodilo“, naveo je Medojević.

Ukupno ocjena: 12

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Subota, Mart 24, 2018 - 11:01
Ljetnje računanje vremena počeće noćas

Ljetnje računanje vremena počeće noćas, pomjeranjem kazaljki za sat unaprijed.

Subota, Mart 24, 2018 - 08:46
AMSCG: Oprezno zbog poledice na sjeveru

U Crnoj Gori jutros se saobraća po mokrim i klizavim putevima, a na sjeveruje je izražena poledica, saopšteno je iz Auto-moto saveza

Petak, Mart 23, 2018 - 17:02
Roditeljski kutak: Sa pedagogom o pripremama i prilagođavanju na početak školovanja

Početak školovanja, privikavanje na nove obaveze, okruženje i način funkcionisanja u ovom periodu su u fokusu roditelja budućih prvaka, zbog čega će o svemu što ih interesuje u vezi sa tim temama moći da razgovaraju u martovskom Roditeljskom kutku u Nikšiću, sa pedagogicom Marijom Draganić.

Petak, Mart 23, 2018 - 15:06
Plužine: Prikupljeno 55 jedinica krvi

U akciji koju su organizovali Crveni krst Plužine i Klub dobrovoljnih davalaca krvi “Plužine” prikupljeno je 55 jedinica ove dragocjene tečnosti.

Petak, Mart 23, 2018 - 11:01
Inspekcija: Vodotoci pocrvenjeli zbog prirodnih nepogoda

Iz Uprave za inspekcijske poslove ocijenili su da su vodotoci u Župi Nikšićkoj pocrvenjeli zbog prirodne nepogode, odnosno zbog kiše koja je otopila snijeg debljine oko dva metra iznad jame Biočki stan, te da je ta voda je preko kopa završila vodotocima rijeka. U NVO “Župa u srcu” nijesu saglasni sa tom tvrdnjom pa smatraju da je rudarski inspektor možda i nesvjesno utvrdio da je uzročnik zagađenja ipak rezultat radova nastalih tokom eksploatacije rude.