Od subote novi red vožnje u Željezničkom prevozu
Objavljeno: Srijeda, Decembar 6, 2017 - 08:16
Autor:
onogost.me

Novi red vožnje u Željezničkom prevozu Crne Gore biće na snazi od subote.

Foto : onogost.me

Ključna izmjena je, kako piše Pobjeda, da voz iz Nikšića za Podgoricu više neće kretati u 5.45 sati već u 6.30, a povratak iz Podgorice je umjesto u 15.35 u 15.15 sati.

Ova izmjena ne odgovara nekim putnicima koji su se požalili našoj redakciji jer smatraju da novi red vožnje „nije logičan“ i da će zbog toga biti prinuđeni da otkazuju godišnje karte.

“Vlada je uvela radno vrijeme od sedam sati do 15 sati, a red vožnje je izmijenjen tako da voz ujutru kreće prekasno, a popodne prerano, jer ne možemo za desetak minuta stići do Zeljezničke stanice”,  rekla je sagovornica koja je željela da ostane anonimna.

Direktor sektora za lokalni prevoz, Nenad Babić, komentarišući ove navode rekao je da je novi red vožnje lokalnih putničkih vozova „dobrim dijelom definisan shodno pisanim zahtjevima korisnika usluga“. On tvrdi da je polazak jutarnjeg voza iz Nikšića za Podgoricu u 6.30 sati određen na pisani zahtjev putnika poslovodstvu Željezničkog prvoza, a da je isti slučaj i sa vozom koji kreće po novom redu vožnje u 15.15 sati iz Podgorice za Nikšić.

“Nažalost, zbog ograničenih voznih kapaciteta Željeznički prevoz nije u prilici da udovolji izvjesnom broju putnika. Želja je puno, a broj elektromotornih garnitura je ograničen. Mi smo tu zbog svojih klijenata, a kako bismo uspostavili bolju saradnju sa putnicima nudimo im na raspolaganju e-mail mica.pejovic@zpcg.me za sve korisne sugestije”,  rekao je Babić.

Naša sagovornica je rekla da nije istina da izmijenjeni red vožnje odgovara većem broju putnika, jer je ona razgovarala sa mnogo njih koji putuju iz Nikšića za Podgoricu i kaže da ovo nikome ne „ide u prilog“.

“Jednostavno sam ubijeđena da to ne odgovara ogromnom broju ljudi koje svaki dan srijećem u vozu i sa kojima sam razgovarala o tome. Ne znam za čije je dobro ovaj novi red vožnje, ali za dobro putnika nije, jer ćemo otkazati godišnje karte, ne znam kako im to odgovara”, kategorična je ona.

Kako je rekla, ne može da izlazi sa posla mnogo ranije da bi stigla na voz. Ona je, i pored nezadovoljstva izmjenama u redu vožnje, pohvalila osoblje koje radi u vozu i kazala da su izuzetno profesionalni i ljubazni.

“Oni su divni i zaista se trude da putovanje bude prijatnije. Uz to voz je sređen, više nema kašnjenja, čisto je i grijanje radi. Ne želim da pribjegavam soluciji da putujem nekim drugim prevoznim sredstvom, ali ću morati jer ovo mi ne odgovara, ali ni većini drugih putnika”,  rekla je ona.

Kako je navela, smatra da nema potrebe da nezadovoljni putnici pišu peticiju, jer, uvjerena je, to niko neće uvažiti.

 

Izvor: Pobjeda

Ukupno ocjena: 3

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Četvrtak, Decembar 14, 2017 - 13:20
Rasvijetljeno pet krađa, prijave protiv tri osobe

Službenici CB Nikšić rasvijetlil su pet krađa i podnijeli prijave protiv tri osobe.

Četvrtak, Decembar 14, 2017 - 10:18
U OŠ „Luka Simonović“ organizovan Novogodišnji bazar

Novogodišnji bazar, na kome su se prodavali kreativni radovi učenika urađeni u saradnji sa njihovim nastavnicima i roditeljima, ogranizovan je juče u OŠ „Luka Simonović“.

Četvrtak, Decembar 14, 2017 - 09:26
Bogojević: Studenti žele moju smjenu

Studentsko vijeće Filološkog fakulteta u Nikšiću pokrenulo je peticiju u kojoj su, između ostalog, zbog nezadovoljstva uslovima studiranja zatražili ostavku dekana Dragana Bogojevića, ali je on za Pobjedu rekao da je ova priča pokrenuta samo iz razloga da se pokrene njegova smjena.

Četvrtak, Decembar 14, 2017 - 08:37
U programe Zavoda uključeno više od 2.000 nezaposlenih

U Crnoj Gori, prema podacima Zavoda za zapošljavanje od 11. decembra, registrovano je 51.881 nezaposlena osoba, sa stopom nezaposlenosti od 22,36 odsto. U poređenju sa istim periodom prošle godine, broj nezaposlenih povećan je za oko 3.500, a stopa je porasla za oko dva procenta.

Četvrtak, Decembar 14, 2017 - 08:07
AMSCG: Putevi mokri i klizavi

U Crnoj Gori jutros se saobraća po mokrim i klizavim putevima, uz povremeno pojačan vjetar, saopštili su iz Auto-moto saveza Crne Gore.