Od subote novi red vožnje u Željezničkom prevozu
Objavljeno: Srijeda, Decembar 6, 2017 - 08:16
Autor:
onogost.me

Novi red vožnje u Željezničkom prevozu Crne Gore biće na snazi od subote.

Foto : onogost.me

Ključna izmjena je, kako piše Pobjeda, da voz iz Nikšića za Podgoricu više neće kretati u 5.45 sati već u 6.30, a povratak iz Podgorice je umjesto u 15.35 u 15.15 sati.

Ova izmjena ne odgovara nekim putnicima koji su se požalili našoj redakciji jer smatraju da novi red vožnje „nije logičan“ i da će zbog toga biti prinuđeni da otkazuju godišnje karte.

“Vlada je uvela radno vrijeme od sedam sati do 15 sati, a red vožnje je izmijenjen tako da voz ujutru kreće prekasno, a popodne prerano, jer ne možemo za desetak minuta stići do Zeljezničke stanice”,  rekla je sagovornica koja je željela da ostane anonimna.

Direktor sektora za lokalni prevoz, Nenad Babić, komentarišući ove navode rekao je da je novi red vožnje lokalnih putničkih vozova „dobrim dijelom definisan shodno pisanim zahtjevima korisnika usluga“. On tvrdi da je polazak jutarnjeg voza iz Nikšića za Podgoricu u 6.30 sati određen na pisani zahtjev putnika poslovodstvu Željezničkog prvoza, a da je isti slučaj i sa vozom koji kreće po novom redu vožnje u 15.15 sati iz Podgorice za Nikšić.

“Nažalost, zbog ograničenih voznih kapaciteta Željeznički prevoz nije u prilici da udovolji izvjesnom broju putnika. Želja je puno, a broj elektromotornih garnitura je ograničen. Mi smo tu zbog svojih klijenata, a kako bismo uspostavili bolju saradnju sa putnicima nudimo im na raspolaganju e-mail [email protected] za sve korisne sugestije”,  rekao je Babić.

Naša sagovornica je rekla da nije istina da izmijenjeni red vožnje odgovara većem broju putnika, jer je ona razgovarala sa mnogo njih koji putuju iz Nikšića za Podgoricu i kaže da ovo nikome ne „ide u prilog“.

“Jednostavno sam ubijeđena da to ne odgovara ogromnom broju ljudi koje svaki dan srijećem u vozu i sa kojima sam razgovarala o tome. Ne znam za čije je dobro ovaj novi red vožnje, ali za dobro putnika nije, jer ćemo otkazati godišnje karte, ne znam kako im to odgovara”, kategorična je ona.

Kako je rekla, ne može da izlazi sa posla mnogo ranije da bi stigla na voz. Ona je, i pored nezadovoljstva izmjenama u redu vožnje, pohvalila osoblje koje radi u vozu i kazala da su izuzetno profesionalni i ljubazni.

“Oni su divni i zaista se trude da putovanje bude prijatnije. Uz to voz je sređen, više nema kašnjenja, čisto je i grijanje radi. Ne želim da pribjegavam soluciji da putujem nekim drugim prevoznim sredstvom, ali ću morati jer ovo mi ne odgovara, ali ni većini drugih putnika”,  rekla je ona.

Kako je navela, smatra da nema potrebe da nezadovoljni putnici pišu peticiju, jer, uvjerena je, to niko neće uvažiti.

 

Izvor: Pobjeda

Ukupno ocjena: 65

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Srijeda, Jul 18, 2018 - 16:57
Udružimo se, Rosi je za liječenje potrebno još 20.000 eura

Našoj sugrađanki, Rosi Knežević, za transplataciju bubrega potrebno  je još 20.000 eura, pa porodica i prijatelji apeluju da svi udruženim snagama skupimo novac za liječenje ove 27-godišnje djevojke.

Srijeda, Jul 18, 2018 - 15:06
Nikšićanin prvi profesionalni predavač hoda u Crnoj Gori: Volim od potencijala da pravim modele

Mladen Todorović iz Nikšića gradi uspješnu manekensku karijeru kako u Crnoj Gori, tako i u inostranstvu. Osim toga, ovaj dečko je poznat i po tome što je prvi i jedini profesionalni catwalk predavač, odnosno predavač hoda za ženske modele  u Crnoj Gori.

Srijeda, Jul 18, 2018 - 11:21
SRK „Nikšić“ i DMEN prebacili 120 kg ribe u Slano jezero

Volonteri NVO Društvo mladih ekologa su učestvovali u akciji spasavanja ribe na Slanom jezeru koju je organizovao Sportsko ribolovni klub "Nikšić" (SRK NK).

Srijeda, Jul 18, 2018 - 10:09
Saobraća se po suvim putevima

U Crnoj Gori jutros se saobraća po većinom suvim putevima, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMSCG).

Srijeda, Jul 18, 2018 - 09:47
U avgustu drugi rok za upis u srednje škole

Naknadni konkurs za upis u prvi razred srednjih škola je u pripremi i biće objavljen tokom jula. Prijavljivanje je planirano za 15., 16. i 17. avgust.