Očišćeno napušteno imanje u Ulici Peka Pavlovića
Objavljeno: Četvrtak, Decembar 7, 2017 - 15:12
Autor:
onogost.me

Opština Nikšić danas je organizovala čišćenje napuštenog imanja u Ulici Peka Pavlovića gdje se godinama odlaže smeće, otpad i uginule životinje. O imanju je naš portal pisao potom kada smo saznali da krije nesvakidašnju životnu sudbinu i nevjerovatan gest njegove vlasnice, Vidosave Jelić, koja je oženila muža zbog potomstva. 

Foto : Privatna arhiva

Sekretar Sekretarijata za uređenje prostora i zaštitu životne sredine, Nebojša Adžić, kazao je da je današnja aktivnost rezultat dogovora sa vlasnicima kojih ima preko 20, te da je ovo mjesto predstavljalo  veliki ekološki problem.

“To je sa jedne strane bio i interes opštine i prihvatila je tu obavezu na sebe, iako je zakonska obaveza vlasnika da urade čišćenje. Ipak, tu je specifična situacija jer ima toliko vlasnika, tako da smo napravili mali iskorak, ispoštovali smo i Neneziće, stanovnike ulice, ali i prolaznike, jer je posjed zaista predstavljao opasnost za bezbjednost i ekološki problem. Čišćenje je organizovala opština. U objektima su spavale lutalice, a pored toga predstavljalo je i ekološki problem jer svi znamo da su tu bile velike količine smeća“, istakao je on podsjetivši da se ovo mjesto ipak nalazi u strogom centru grada blizu bolnice, te da je, imajući u vidu sve to, opstina odlučila da napravi izuzetak i rješi taj problem zbog opšteg dobra iako je privatno vlasništvo, naravno, uz saglasnost svih vlasnika.

Čišćenjem su zadovoljni i vlasnici, pa je tako Momir Nenezić kazao da je konačno riješen jedan veliki problem.

„Ovo je trebalo davno da se uradi. Ovim ćemo uspjeti da rješimo dugogodišnje probleme. Nadam se da će i građani imati razumjevanja i da tu više neće odlagati smeće“, rekao je on.

Branimiru Neneziću takođe je drago zbog današnje akcije.

„ Mi smo odavno tražili da se ovo očisti jer je zaista predstavljalo opasnost po bezbjednost i narušavalo je naš život“, kazao je on.

Problem sa napuštenim imanjem, koje je nakon smrti vlasnice Vidosave Jelić podijeljeno na više od 20 nasljednika, mještani su  pokušavali da riješe godinama.

Lokalna uprava nije mogla da se umiješa jer se radi o privatnom vlasništvu, ali je ipak, prije oko dvije godine pokušala da ga očisti i zaštiti od daljeg odlaganja smeća, ali pred samo izvršenje jedan od vlasnika Kostadin Đukanović vratio je mašine pod izgovorom da će mu uništiti voćnjak. Mala oronula baraka na imanju imala je čak i privremene stanare, tročlanu romsku porodicu iz Peći, koja je odbijala da napusti imanje i prijetila da će sve zapaliti, ukoliko im se neko približi. Međutim, čini se da je današnjim dogovorom, ipak, problem riješen.

Ukupno ocjena: 20

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Četvrtak, Decembar 14, 2017 - 13:20
Rasvijetljeno pet krađa, prijave protiv tri osobe

Službenici CB Nikšić rasvijetlil su pet krađa i podnijeli prijave protiv tri osobe.

Četvrtak, Decembar 14, 2017 - 10:18
U OŠ „Luka Simonović“ organizovan Novogodišnji bazar

Novogodišnji bazar, na kome su se prodavali kreativni radovi učenika urađeni u saradnji sa njihovim nastavnicima i roditeljima, ogranizovan je juče u OŠ „Luka Simonović“.

Četvrtak, Decembar 14, 2017 - 09:26
Bogojević: Studenti žele moju smjenu

Studentsko vijeće Filološkog fakulteta u Nikšiću pokrenulo je peticiju u kojoj su, između ostalog, zbog nezadovoljstva uslovima studiranja zatražili ostavku dekana Dragana Bogojevića, ali je on za Pobjedu rekao da je ova priča pokrenuta samo iz razloga da se pokrene njegova smjena.

Četvrtak, Decembar 14, 2017 - 08:37
U programe Zavoda uključeno više od 2.000 nezaposlenih

U Crnoj Gori, prema podacima Zavoda za zapošljavanje od 11. decembra, registrovano je 51.881 nezaposlena osoba, sa stopom nezaposlenosti od 22,36 odsto. U poređenju sa istim periodom prošle godine, broj nezaposlenih povećan je za oko 3.500, a stopa je porasla za oko dva procenta.

Četvrtak, Decembar 14, 2017 - 08:07
AMSCG: Putevi mokri i klizavi

U Crnoj Gori jutros se saobraća po mokrim i klizavim putevima, uz povremeno pojačan vjetar, saopštili su iz Auto-moto saveza Crne Gore.