Nikšićki vatrogasci traže pristojne uslove za rad
Objavljeno: Utorak, Mart 13, 2018 - 16:01
Autor:
onogost.me

Loše vremenske prilike aktivirale su stari problem u nikšićkoj Vatrogasnoj jedinici.

Foto : Screenshot

Nikšićki vatrogasci uputili su apel nadležnim organima da hitno reaguju i omoguće im, kako su kazali Televiziji Crne Gore, elementarne uslove za boravak i rad u službenim prostorijama.

Sinoć se, zbog dotrajalog krova koji prokišnjava, u jednoj od prostorija obrušio dio plafona i dio fasade.

Vatrogasci se žale na nehigijenu i manjak kvalitetne opreme za rad. Oni već godinama bezuspješno ukazuju na pomenute probleme i poručuju da je njihovom strpljenju došao kraj.

"Najbitnije je da se urade osnovni uslovi, kao kod svakog čovjeka i u svojoj kući, higijena. Vatrogasci kad dođu sa požara da operu ruke, da imaju da odmore pasivno, da sjednu jer sada nemamo gdje, soba je pretrpana pacovima, miševima, bubama. Mi to kad ujutru odemo kući sve nosimo svojim porodicama, možemo da fasujemo bolest, žuticu kući. Nadležni se ne okreću na nas, kao da ne postojimo", kazao je Dragan Nikolić, vatrogasac spasilac.

Gardašević: Znamo da uslovi nijesu idealni, za četiri godine u opremu uloženo oko 120 hiljada

Komandant Službe zaštite i spasavanja Veselin Gardašević saglasan je sa vatrlogascima da uslovi nijesu baš najbolji, ali i naglašava da je za prethodne četiri godine urađeno mnogo.

„Za nekih četiri godine dosta stvari je odrađeno po pitanju nabavke lične opreme i sredstava i bilo čega.  Preko nekih projekata bukvalno sad imamo i nabavku TETRA sistema veze i nabavku čizama profesionalnih za vatrogasce, tako da je to neka vrijednost bila u proteklih četiri godine od 115 do 120.000 eura. Znači, išlo se na to da se srede i adaptiraju prostorije i ovaj objekat koji je star stotinu godina, jednostavno to je objekat koje ruina godinama, tako da smo napravili dogovor da se taj dio objekta sanira bez nekog posebnog ulaganja jer opština razmatra da u nekoj budućnost i napravi neki kvalitetniji dom za ovu službu“, navodi Gardašević apelujući vatrogascima za još malo strpljenja i spremnosti na dogovor sa njim i nadležnima kako bi se prostorije sanirale.

  onogost.me, rtcg

Ukupno ocjena: 30

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Nedjelja, Jun 17, 2018 - 19:18
Predstavljen vodič za jednoroditeljske porodice

Udruženje Roditelji izdalo je vodič koji treba da pomogne članovima jednoroditeljskih porodica da jednom mjestu dobiju ključne informacije u vezi sa formalnim, pravnim i administrativnim procedurama koji prate proces razvoda, svim izazovima samohranog roditeljstva i usklađivanjem odnosa među bivšim partnerima, prije svega u cilju zaštite djece.

Nedjelja, Jun 17, 2018 - 16:33
Zaboravljenim stazama: Komarnica

Tekla je rijeka kroz planine i polja, nosila kamen ispred sebe, vardala i komarala, pa je nazvaše Komarnica. Dok je tako komarala i komadala, širila je svojim tokom poljanu između brda i greda, a onda je rascijepila zemlju pod sobom i u nju se glavački zaletjela. Poljana, raspolućena rijekom, koja se povukla u svoj tok zatravi, brdo se okiti drvetom... Samo sure grede junački izložiše gole grudi udarima vjetrova i snjegova. Polako cijeli taj kraj počeše zvati po rijeci...

Nedjelja, Jun 17, 2018 - 14:37
Nikšićanin 30 puta darovao krv: Ne treba da čekaš da te neko zove

Kada daješ krv treba da znaš da si nekome spasao život, ne treba da čekaš da te neko zove, kaže tridesetpetogodišnji Milan Hajrušaj iz Nikšića koji je do sada 30 puta dao krv.

Nedjelja, Jun 17, 2018 - 09:18
AMSCG: Povoljni uslovi za vožnju

U Crnoj Gori jutros se saobraća po suvim putevima, a iz Auto moto saveza apeluju na vozače da voze oprezno i poštuju saobraćajna pravila.

Nedjelja, Jun 17, 2018 - 08:55
Vodna škola na Grahovu od 18. do 24.

Savez izviđača Crne Gore od 18. do 24. juna 2018. godine organizuje izviđačku vodnu školu na Grahovu.