Nikšićki vatrogasci traže pristojne uslove za rad
Objavljeno: Utorak, Mart 13, 2018 - 16:01
Autor:
onogost.me

Loše vremenske prilike aktivirale su stari problem u nikšićkoj Vatrogasnoj jedinici.

Foto : Screenshot

Nikšićki vatrogasci uputili su apel nadležnim organima da hitno reaguju i omoguće im, kako su kazali Televiziji Crne Gore, elementarne uslove za boravak i rad u službenim prostorijama.

Sinoć se, zbog dotrajalog krova koji prokišnjava, u jednoj od prostorija obrušio dio plafona i dio fasade.

Vatrogasci se žale na nehigijenu i manjak kvalitetne opreme za rad. Oni već godinama bezuspješno ukazuju na pomenute probleme i poručuju da je njihovom strpljenju došao kraj.

"Najbitnije je da se urade osnovni uslovi, kao kod svakog čovjeka i u svojoj kući, higijena. Vatrogasci kad dođu sa požara da operu ruke, da imaju da odmore pasivno, da sjednu jer sada nemamo gdje, soba je pretrpana pacovima, miševima, bubama. Mi to kad ujutru odemo kući sve nosimo svojim porodicama, možemo da fasujemo bolest, žuticu kući. Nadležni se ne okreću na nas, kao da ne postojimo", kazao je Dragan Nikolić, vatrogasac spasilac.

Gardašević: Znamo da uslovi nijesu idealni, za četiri godine u opremu uloženo oko 120 hiljada

Komandant Službe zaštite i spasavanja Veselin Gardašević saglasan je sa vatrlogascima da uslovi nijesu baš najbolji, ali i naglašava da je za prethodne četiri godine urađeno mnogo.

„Za nekih četiri godine dosta stvari je odrađeno po pitanju nabavke lične opreme i sredstava i bilo čega.  Preko nekih projekata bukvalno sad imamo i nabavku TETRA sistema veze i nabavku čizama profesionalnih za vatrogasce, tako da je to neka vrijednost bila u proteklih četiri godine od 115 do 120.000 eura. Znači, išlo se na to da se srede i adaptiraju prostorije i ovaj objekat koji je star stotinu godina, jednostavno to je objekat koje ruina godinama, tako da smo napravili dogovor da se taj dio objekta sanira bez nekog posebnog ulaganja jer opština razmatra da u nekoj budućnost i napravi neki kvalitetniji dom za ovu službu“, navodi Gardašević apelujući vatrogascima za još malo strpljenja i spremnosti na dogovor sa njim i nadležnima kako bi se prostorije sanirale.

  onogost.me, rtcg

Ukupno ocjena: 17

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Utorak, Mart 20, 2018 - 19:12
U OŠ “Ivan Vušović” učili o prevenciji bolesti zavisnosti

U okviru redovne aktivnosti Kancelarije za prevenciju bolesti zavisnosti Nikšić, a u skladu sa godišnjim Planom i programom rada, predstavnice za prevenciju bolesti zavisnosti, Ljubica Abramović i Ratka Jakšić,  upoznale su učenike VIII i  IX  razreda OŠ “Ivan Vušović“ sa tom temom.

Utorak, Mart 20, 2018 - 14:44
Potvrđena optužnica protiv Nikšićanina zbog krađe goriva

Osnovni sud u Nikšiću potvrdio je optužnicu tužilaštva protiv K.B. (18) zbog produženog krivičnog djela teška krađa. Ranije su iz Uprave policije saopštili da su K.B. i maloljetni P.K. 9. februara krali dizel gorivo iz agregata koji pripada firmi Telekom Crna Gora.

Utorak, Mart 20, 2018 - 08:18
AMSCG: Putevi mokri i klizavi

U Crnoj Gori jutros se, zbog kiše i snijega, saobraća po mokrim i klizavim putevima, uz smanjenu vidljivost, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMSCG).

Utorak, Mart 20, 2018 - 08:15
Djelovi opštine danas bez struje

Zbog planiranih radova na mreži danas će bez napajanja električnom energijom ostati pojedini djelovi nikšićke opštine.

Ponedjeljak, Mart 19, 2018 - 19:54
Pronađeno beživotno tijelo Momira Goranovića

Danas oko 17h pronađeno je tijelo Momira Goranovića za kojim su mještani, policija i spasioci tragali tri dana u rejonu Golije.