Nikšićanka pokrenula humanitarnu akciju „Plati osmijehom“
Objavljeno: Srijeda, Decembar 13, 2017 - 14:35
Autor:
onogost.me

Stižu praznici, dani veselja i darivanja, vrijeme kada makar malo zaboravimo na teške dane za nama. Ljudi razmišljaju gdje i kako provesti praznike, međutim, ima onih kojima ni ti dani ne odagnaju razne i nemale brige. 

Foto : Privatna arhiva

Neko će i ovih dana sastavljati jedva kraj sa krajem, boriti se sa teškom bolešću, brinuti o svojoj djeci sa smetnjama u razvoju, uz nadu da će biti bolje. Upravo na takve ljude mislila je Nikšićanka Goradana Kovačević kada nam se obratila nedavno sa idejom da preko našeg portala pokrene neobičnu humanu akciju pod nazivom „Pay with smile“ ili „Plati osmijehom“.

Naime, Gordana je po struci fizioterapeutkinja, a sugrađanima je poznata više po tome što se bavi japanskim iscrtavanjem obrva - manuelnom tehnikom koja je postala veoma popularna i kod nas zbog prirodnog izgleda koji pruža. 

Tako je odlučila da u susret novogodišnjim i božićnim praznicima svojim sugrađankama, koje zbog životnih briga nemaju vremena da se dotjeruju i makar na tren zaborave na svakodnevicu, pokloni tretman iscrtavanja obrva ne bi li, kako nam je kazala, podstakla slične akcije kod kolega iz drugih branši.

„Zaista postoji mnogo žena koje su zapravo prave heroine. Svakog dana se bore za svoju oboljelu djecu, ili se bore sa sopstvenim teškom bolestima. Najmanje što se može učiniti za njih je omogućiti im da makar, kad je to uljepšavanje u pitanju, ne moraju da brinu kad će i koliko platiti, treba samo da dođu i plate osmjehom. Takođe, treba svi da se udružimo i omogućimo, makar s vremena na vrijeme, da tim damama pokažemo da nijesu same", kaže Gordana. 

Ona dodaje da će se akcija odnositi prije svega za sve one žene koje su majke djeci sa smetnjama u razvoju, kao i onima kojima su dlake opale usljed liječenja hemoterapijom. 

„Poziv svim damama da se ne ustručavaju, neka dođu. Takođe, poziv svim kolegama koji se bave sličnim poslovima da se pridruže akciji. To može biti šminkanje, frizura, pedikir, ima načina, samo ako ima volje“, zaključuje Gordana. 

Za one pripadnice nježnijeg pola koje odluče da prihvate Gordanin poziv, to mogu uraditi na broj telefona 069/635-637.

Ukupno ocjena: 39

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Subota, Januar 20, 2018 - 13:19
Heroj sa osmjehom na gubilištu – poruka da ne može i ne smije biti mirenja sa zlom!

Borac i slobodar, Ljubo Čupić, koji je među brojnima strjeljan zbog antifašizma, sigurno nije bio jedini koji je bez straha izašao na crtu za metak. Herosjtvo i junaštvo krasilo je mnoge njegove drugove borce. 

Subota, Januar 20, 2018 - 08:10
AMSCG: Oprez zbog mokrih i klizavih puteva

U Crnoj Gori danas se saobraća po mokrim i klizavim putevima, a na sjeveru ima snijega i poledice.

Petak, Januar 19, 2018 - 14:34
Društvo mladih ekologa Nikšić obilježilo 25 godina postojanja

NVO „Društvo mladih ekologa Nikšić“ juče je obilježila 25 godina postojanja i tom prilikom prezentovala retrospektivu projekta „Promocija i valorizacija nedovoljno iskorišćenih ekoturističkih potencijala Nikšića“ .

Petak, Januar 19, 2018 - 09:11
Centar za socijalni rad: Sve više prijavljenih slučajeva nasilja u porodici

Nakon tri Dnevna boravka za stare, Gradskog vešeraja i Pomoći u kući, Nikšić je dobio i Savjetovalište za brak i porodicu i Dnevni boravak 27 plus.

Petak, Januar 19, 2018 - 08:26
Eksplozija u Željezari, nema povrijeđenih

U nikšićkoj Željezari u utorak, 16. januara oko 23h eksplodirala je mina koja se nalazila u peći sa otpadnim željezom čije je topljenje bilo počelo. U toku eksplozije u pogonu je bilo dvadesetak radnika, a srećom, niko nije povrijeđen.