Nikšićanka pokrenula humanitarnu akciju „Plati osmijehom“
Objavljeno: Srijeda, Decembar 13, 2017 - 14:35
Autor:
onogost.me

Stižu praznici, dani veselja i darivanja, vrijeme kada makar malo zaboravimo na teške dane za nama. Ljudi razmišljaju gdje i kako provesti praznike, međutim, ima onih kojima ni ti dani ne odagnaju razne i nemale brige. 

Foto : Privatna arhiva

Neko će i ovih dana sastavljati jedva kraj sa krajem, boriti se sa teškom bolešću, brinuti o svojoj djeci sa smetnjama u razvoju, uz nadu da će biti bolje. Upravo na takve ljude mislila je Nikšićanka Goradana Kovačević kada nam se obratila nedavno sa idejom da preko našeg portala pokrene neobičnu humanu akciju pod nazivom „Pay with smile“ ili „Plati osmijehom“.

Naime, Gordana je po struci fizioterapeutkinja, a sugrađanima je poznata više po tome što se bavi japanskim iscrtavanjem obrva - manuelnom tehnikom koja je postala veoma popularna i kod nas zbog prirodnog izgleda koji pruža. 

Tako je odlučila da u susret novogodišnjim i božićnim praznicima svojim sugrađankama, koje zbog životnih briga nemaju vremena da se dotjeruju i makar na tren zaborave na svakodnevicu, pokloni tretman iscrtavanja obrva ne bi li, kako nam je kazala, podstakla slične akcije kod kolega iz drugih branši.

„Zaista postoji mnogo žena koje su zapravo prave heroine. Svakog dana se bore za svoju oboljelu djecu, ili se bore sa sopstvenim teškom bolestima. Najmanje što se može učiniti za njih je omogućiti im da makar, kad je to uljepšavanje u pitanju, ne moraju da brinu kad će i koliko platiti, treba samo da dođu i plate osmjehom. Takođe, treba svi da se udružimo i omogućimo, makar s vremena na vrijeme, da tim damama pokažemo da nijesu same", kaže Gordana. 

Ona dodaje da će se akcija odnositi prije svega za sve one žene koje su majke djeci sa smetnjama u razvoju, kao i onima kojima su dlake opale usljed liječenja hemoterapijom. 

„Poziv svim damama da se ne ustručavaju, neka dođu. Takođe, poziv svim kolegama koji se bave sličnim poslovima da se pridruže akciji. To može biti šminkanje, frizura, pedikir, ima načina, samo ako ima volje“, zaključuje Gordana. 

Za one pripadnice nježnijeg pola koje odluče da prihvate Gordanin poziv, to mogu uraditi na broj telefona 069/635-637.

Ukupno ocjena: 43

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Četvrtak, April 26, 2018 - 16:17
U Parku prirode Piva zadovoljni posjetom

Park prirode (PP) "Piva" trogodišnjicu postojanja obilježio je redizajniranim sajtom, jednim od najnaprednijih sajtova u Crnoj Gori, kako je rečeno na konferenciji za novinare.

Četvrtak, April 26, 2018 - 15:18
Pivarci prikupili 40 jedinica krvi

Klub dobrovoljnih davalaca krvi Pivare „Trebjesa“ organizovao je danas tradicionalnu proljećnu akciju davanja krvi, u kojoj je u Centru za transfuziju Opšte bolnice Nikšić prikupljeno 40 jedinica krvi.

Četvrtak, April 26, 2018 - 15:12
Radionice kreativnog pisanja na engleskom jeziku sjutra i preksjutra

Nastavljajući saradnju sa Angelom J. Kecojević, Fondacija Marija Kotri organizuje „Imagination...“ - radionice kreativnog pisanja na engleskom jeziku.

Četvrtak, April 26, 2018 - 12:29
DMEN: Krajnje je vrijeme da se odgovorno pristupi problemu zamućenja potoka Mačak

Zamućena boksitna voda iz rudokopa crvenih boksita - Biočki stan se i nakon mjesec i više odliva preko potoka Mačak u Gračanicu, Liverovićko jezero i dalje u  Zetu. Nije ovo jedini slučaj kada je rijeka Gračanica glavni recepijent otpadnih voda Rudnika Boksita, zato što ne postoje adekvatni taložnici koji bi spriječili odlivanje mulja, već je ovo poslednji u nizu ekoloških incidenata ovog tipa. Zapravo, Rudnik Boksita je praktično i jedini izvor zagađenja Gračanice na ovim prostorima, smatraju u Društvu mladih ekologa Nikšić.

Četvrtak, April 26, 2018 - 09:07
Dobri uslovi za vožnju

U Crnoj Gori jutros se saobraća po suvim putevima i uglavnom uz dobru vidljivost, saopštili su iz Auto-moto saveza Crne Gore.