Nikšićanka pokrenula humanitarnu akciju „Plati osmijehom“
Objavljeno: Srijeda, Decembar 13, 2017 - 14:35
Autor:
onogost.me

Stižu praznici, dani veselja i darivanja, vrijeme kada makar malo zaboravimo na teške dane za nama. Ljudi razmišljaju gdje i kako provesti praznike, međutim, ima onih kojima ni ti dani ne odagnaju razne i nemale brige. 

Foto : Privatna arhiva

Neko će i ovih dana sastavljati jedva kraj sa krajem, boriti se sa teškom bolešću, brinuti o svojoj djeci sa smetnjama u razvoju, uz nadu da će biti bolje. Upravo na takve ljude mislila je Nikšićanka Goradana Kovačević kada nam se obratila nedavno sa idejom da preko našeg portala pokrene neobičnu humanu akciju pod nazivom „Pay with smile“ ili „Plati osmijehom“.

Naime, Gordana je po struci fizioterapeutkinja, a sugrađanima je poznata više po tome što se bavi japanskim iscrtavanjem obrva - manuelnom tehnikom koja je postala veoma popularna i kod nas zbog prirodnog izgleda koji pruža. 

Tako je odlučila da u susret novogodišnjim i božićnim praznicima svojim sugrađankama, koje zbog životnih briga nemaju vremena da se dotjeruju i makar na tren zaborave na svakodnevicu, pokloni tretman iscrtavanja obrva ne bi li, kako nam je kazala, podstakla slične akcije kod kolega iz drugih branši.

„Zaista postoji mnogo žena koje su zapravo prave heroine. Svakog dana se bore za svoju oboljelu djecu, ili se bore sa sopstvenim teškom bolestima. Najmanje što se može učiniti za njih je omogućiti im da makar, kad je to uljepšavanje u pitanju, ne moraju da brinu kad će i koliko platiti, treba samo da dođu i plate osmjehom. Takođe, treba svi da se udružimo i omogućimo, makar s vremena na vrijeme, da tim damama pokažemo da nijesu same", kaže Gordana. 

Ona dodaje da će se akcija odnositi prije svega za sve one žene koje su majke djeci sa smetnjama u razvoju, kao i onima kojima su dlake opale usljed liječenja hemoterapijom. 

„Poziv svim damama da se ne ustručavaju, neka dođu. Takođe, poziv svim kolegama koji se bave sličnim poslovima da se pridruže akciji. To može biti šminkanje, frizura, pedikir, ima načina, samo ako ima volje“, zaključuje Gordana. 

Za one pripadnice nježnijeg pola koje odluče da prihvate Gordanin poziv, to mogu uraditi na broj telefona 069/635-637.

Ukupno ocjena: 55

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Ponedjeljak, Jul 16, 2018 - 15:14
Tamari Vučević i timu 15.000 eura za izradu Studije

Vlada Crne Gore donijela je odluku da se izrada Lokalne studije lokacije prevođenja dijela voda rijeke Zete u akumulacije „Krupac“ i „Slano“ povjeri Tamari Vučević, i za taj posao je opredijeljeno 15.000 eura.

Ponedjeljak, Jul 16, 2018 - 14:31
Stara lica posjetila Žabljak i Šavnik

Nevladino udruženje “Impuls” iz Nikšića još jedanput je organizovalo izlet za stara lica koja su korisnici usluga dnevnih boravka u našem gradu.

Ponedjeljak, Jul 16, 2018 - 13:23
Mještani Brezana: Sramno je da moramo ovako da štitimo Ustav i zakone Crne Gore

Mještani pivskih sela Gornja i Donja Brezna već gotovo mjesec dana blokiraju put ka svojim selima i ne dozvoljavaju pristup energetskim kompanijama koje izvode radove na dalekovodima 110kV i 400kV, Krnovo Green Energy i Crnogorskom elektroprenosnom sistemu (CGES) u njihovim selima.

Ponedjeljak, Jul 16, 2018 - 11:14
FOTO: Organizovano čišćenje korita Bukovice i mosta na toj rijeci

Članovi Ekološkog pokreta Donja Bukovica juče su zajedno sa mještanima sela organizovali čišćenje korita rijeke Bukovice, kao i mosta u Donjoj Bukovici.

Ponedjeljak, Jul 16, 2018 - 10:29
Povoljni uslovi za vožnju

U Crnoj Gori se saobraća po suvim putevima, a vidljivost je dobra, osim na pojedinim dionicama na sjeveru, gdje je smanjena zbog magle.