Nikšićanin osumnjičen za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija
Objavljeno: Petak, Jul 20, 2018 - 12:13
Autor:
onogost.me

Policijski službenici Centra bezbjednosti Nikšić lišili su slobode M.P. (63) zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija.

Naime, oni su 19. jula pretresom stana i drugih prostorija lica M.P. pronašli i privremeno oduzeli elektronske komponente i djelove za izradu pet improvizovanih eksplozivnih naprava i to: tri ručno prepravljana mobilna telefona sa baterijama, pripremljena za povezivanje sa elektrodetonatorskim kapislama; ručno prepravljenu ogrlicu za dresuru pasa, pripremljenu za povezivanje sa elektrodetonatorskom kapislom; nepoznatu elektronsku komponentu, ručno prepravljenu i povezanu sa antenom izvorom napajanja – baterijom, pripremljenu za povezivanje sa elektrodetonatorskom kapislom; dvije elektrodetonatorske kapisle; pištolj marke „Zastava“ kalibra 6.35mm u ilegalnom posjedu kao i veći broj municije različitog kalibra, takođe u ilegalnom posjedu.

Svi navedeni djelovi bili su pripremljeni za povezivanje sa elektrodetonatorskim kapislama i dalje sa eksplozivnim punjenjem, a način aktiviranja tako pripremljenih naprava bio bi daljinskim putem.

O događaju je upoznat nadležni državni tužilac, dok je osumnjičeni M.P. lišen slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo „nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija“.

U konsultaciji sa nadležnim tužiocem preduzimaju se dalje tužilačko-policijske mjere i radnje prema osumnjičenom.

Ukupno ocjena: 8

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Petak, Avgust 17, 2018 - 15:01
Prikupljeno 12 jedinica krvi

Klub dobrovoljnih davalaca krvi „Romi Nikšić“ danas je organizovao još jednu akciju tokom koje je prikupljeno 12 jedinica ove dragocijene tečnosti.

Petak, Avgust 17, 2018 - 14:12
Uhapšen Nikšićanin, policija pronašla marihuanu

Budvanska policija juče je, kontrolom jedne osobe na šetalištu u Budvi pronašla i oduzela devet pvc kesica sa marihuanom i tom prilikom uhapsila S.R. (21) iz Nikšića.

Petak, Avgust 17, 2018 - 13:45
Šipačno: Nikšićanin povrijeđen u udesu

U saobraćajnoj nezgodi koja se danas oko 10.30h dogodila na magistralnom putu Nikšić-Plužine, u mjestu Šipačno, povrijeđen je D.K. (35).

Petak, Avgust 17, 2018 - 11:37
Nesreća na Pivskom jezeru: Nastavljena potraga za mladićem iz Plužina

U nesreći koja se juče dogodila na Pivskom jezeru poginuo je Žarko Jokić (53) iz Nikšića, dok se za Slađanom Tijanićem (30) i dalje traga.

Petak, Avgust 17, 2018 - 09:07
AMSCG: Dobri uslovi za vožnju

U Crnoj Gori jutros se saobraća po suvim putevim i uz dobru vidljivost, saopštili su iz Auto-moto saveza i vozačima savjetovali da vožnju prilagode saobraćajnim i vremenskim uslovima.