Nagradni konkurs za srednjoškolce: Esej na temu „Mladi u evropskoj budućnosti Crne Gore“
Objavljeno: Srijeda, Mart 14, 2018 - 11:36
Autor:
onogost.me

U sklopu projekta „Želim da vidim, hoću da znam“, ALFA Centar realizuje nagradni konkurs za najbolji esej na temu „Mladi u evropskoj budućnosti Crne Gore“.

Foto : Ilustracija

Pravo učešća imaju srednjoškolci iz Nikšića, Žabljaka i Plužina.

Eseje (Times new roman 12, prored 1,5, dužine do 3 strane) je potrebno dostaviti elektronskim putem na e-mail adresu community@alfacentar.org. Uz esej dostaviti ime, prezime i kontakt podatke autora, a rok za dostavljanje je do 6. aprila u 17h.

Najbolji će biti nagrađen učešćem u studijskoj posjeti jednoj od članica EU, drugoplasirani sportskom opremom, a trećeplasirani Kompletom knjiga.

Takođe, autori tri najbolje rangirana eseja biće nagrađeni kompletom karata za Bedem fest.

„Autori pet najbolje rangiranih eseja učestvovaće na prestižnoj ljetnjoj školi REACT 2018 (polaznici dobijaju sertifikate), više o školi na www.reactmontenegro.me. Autori 15 najboljih eseja učestvovaće na Vikend školi omladinskog aktivizma (polaznici dobijaju sertifikate). Takođe, 15 najbolje rangiranih eseja biće objavljeno u publikaciji „Želim da vidim, hoću da znam!““, naveli su iz ALFA Centra.

Eseje će ocijeniti ekspertski žiri koji čine predstavnici Direktorata za mlade u Ministarstvu sporta i ALFA Centra, a treći “član” je publika na Facebooku.

Pristigli eseji de biti objavljivani i na Facebook stranici „Želim da vidim, hodu da znam”, a eseji sa većim brojem lajkova imaju više šanse za pobjedu.

Rezultati će biti objavljeni sedam dana nakon zatvaranja konkursa - 13.aprila na sajtu ALFA Centra (www.alfacentar.org) i na facebook stranici “Želim da vidim, hoću da znam!”.

Aktivnosti se realizuju uz podršku Ministarstva sporta

Dodatne informacije možete dobiti na Facebook stranici „Želim da vidim, hoću da znam!“, e-mail-u community@alfacentar.org i telefonima 040 246 008; 067 884 632.

Ukupno ocjena: 3

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Utorak, Mart 20, 2018 - 19:12
U OŠ “Ivan Vušović” učili o prevenciji bolesti zavisnosti

U okviru redovne aktivnosti Kancelarije za prevenciju bolesti zavisnosti Nikšić, a u skladu sa godišnjim Planom i programom rada, predstavnice za prevenciju bolesti zavisnosti, Ljubica Abramović i Ratka Jakšić,  upoznale su učenike VIII i  IX  razreda OŠ “Ivan Vušović“ sa tom temom.

Utorak, Mart 20, 2018 - 14:44
Potvrđena optužnica protiv Nikšićanina zbog krađe goriva

Osnovni sud u Nikšiću potvrdio je optužnicu tužilaštva protiv K.B. (18) zbog produženog krivičnog djela teška krađa. Ranije su iz Uprave policije saopštili da su K.B. i maloljetni P.K. 9. februara krali dizel gorivo iz agregata koji pripada firmi Telekom Crna Gora.

Utorak, Mart 20, 2018 - 08:18
AMSCG: Putevi mokri i klizavi

U Crnoj Gori jutros se, zbog kiše i snijega, saobraća po mokrim i klizavim putevima, uz smanjenu vidljivost, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMSCG).

Utorak, Mart 20, 2018 - 08:15
Djelovi opštine danas bez struje

Zbog planiranih radova na mreži danas će bez napajanja električnom energijom ostati pojedini djelovi nikšićke opštine.

Ponedjeljak, Mart 19, 2018 - 19:54
Pronađeno beživotno tijelo Momira Goranovića

Danas oko 17h pronađeno je tijelo Momira Goranovića za kojim su mještani, policija i spasioci tragali tri dana u rejonu Golije.