Nagradni konkurs za srednjoškolce: Esej na temu „Mladi u evropskoj budućnosti Crne Gore“
Objavljeno: Srijeda, Mart 14, 2018 - 11:36
Autor:
onogost.me

U sklopu projekta „Želim da vidim, hoću da znam“, ALFA Centar realizuje nagradni konkurs za najbolji esej na temu „Mladi u evropskoj budućnosti Crne Gore“.

Foto : Ilustracija

Pravo učešća imaju srednjoškolci iz Nikšića, Žabljaka i Plužina.

Eseje (Times new roman 12, prored 1,5, dužine do 3 strane) je potrebno dostaviti elektronskim putem na e-mail adresu [email protected]. Uz esej dostaviti ime, prezime i kontakt podatke autora, a rok za dostavljanje je do 6. aprila u 17h.

Najbolji će biti nagrađen učešćem u studijskoj posjeti jednoj od članica EU, drugoplasirani sportskom opremom, a trećeplasirani Kompletom knjiga.

Takođe, autori tri najbolje rangirana eseja biće nagrađeni kompletom karata za Bedem fest.

„Autori pet najbolje rangiranih eseja učestvovaće na prestižnoj ljetnjoj školi REACT 2018 (polaznici dobijaju sertifikate), više o školi na www.reactmontenegro.me. Autori 15 najboljih eseja učestvovaće na Vikend školi omladinskog aktivizma (polaznici dobijaju sertifikate). Takođe, 15 najbolje rangiranih eseja biće objavljeno u publikaciji „Želim da vidim, hoću da znam!““, naveli su iz ALFA Centra.

Eseje će ocijeniti ekspertski žiri koji čine predstavnici Direktorata za mlade u Ministarstvu sporta i ALFA Centra, a treći “član” je publika na Facebooku.

Pristigli eseji de biti objavljivani i na Facebook stranici „Želim da vidim, hodu da znam”, a eseji sa većim brojem lajkova imaju više šanse za pobjedu.

Rezultati će biti objavljeni sedam dana nakon zatvaranja konkursa - 13.aprila na sajtu ALFA Centra (www.alfacentar.org) i na facebook stranici “Želim da vidim, hoću da znam!”.

Aktivnosti se realizuju uz podršku Ministarstva sporta

Dodatne informacije možete dobiti na Facebook stranici „Želim da vidim, hoću da znam!“, e-mail-u [email protected] i telefonima 040 246 008; 067 884 632.

Ukupno ocjena: 15

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Nedjelja, Jun 17, 2018 - 19:18
Predstavljen vodič za jednoroditeljske porodice

Udruženje Roditelji izdalo je vodič koji treba da pomogne članovima jednoroditeljskih porodica da jednom mjestu dobiju ključne informacije u vezi sa formalnim, pravnim i administrativnim procedurama koji prate proces razvoda, svim izazovima samohranog roditeljstva i usklađivanjem odnosa među bivšim partnerima, prije svega u cilju zaštite djece.

Nedjelja, Jun 17, 2018 - 16:33
Zaboravljenim stazama: Komarnica

Tekla je rijeka kroz planine i polja, nosila kamen ispred sebe, vardala i komarala, pa je nazvaše Komarnica. Dok je tako komarala i komadala, širila je svojim tokom poljanu između brda i greda, a onda je rascijepila zemlju pod sobom i u nju se glavački zaletjela. Poljana, raspolućena rijekom, koja se povukla u svoj tok zatravi, brdo se okiti drvetom... Samo sure grede junački izložiše gole grudi udarima vjetrova i snjegova. Polako cijeli taj kraj počeše zvati po rijeci...

Nedjelja, Jun 17, 2018 - 14:37
Nikšićanin 30 puta darovao krv: Ne treba da čekaš da te neko zove

Kada daješ krv treba da znaš da si nekome spasao život, ne treba da čekaš da te neko zove, kaže tridesetpetogodišnji Milan Hajrušaj iz Nikšića koji je do sada 30 puta dao krv.

Nedjelja, Jun 17, 2018 - 09:18
AMSCG: Povoljni uslovi za vožnju

U Crnoj Gori jutros se saobraća po suvim putevima, a iz Auto moto saveza apeluju na vozače da voze oprezno i poštuju saobraćajna pravila.

Nedjelja, Jun 17, 2018 - 08:55
Vodna škola na Grahovu od 18. do 24.

Savez izviđača Crne Gore od 18. do 24. juna 2018. godine organizuje izviđačku vodnu školu na Grahovu.