Mjesec dana aktivizma u borbi protiv dječijeg prosjačenja: Ulica nije moj dom
Objavljeno: Ponedjeljak, April 16, 2018 - 19:18
Autor:
onogost.me

U sklopu kampanje - Mjesec dana aktivizma u borbi protiv dječijeg prosjačenja, Defendologija centar za bezbjednosna, sociološka i kriminološka istraživanja sproveo je veliki broj aktivnosti koje ukazuju na štetnost te pojave.

Foto : vijesti.me

Realizovali su akciju “Pruži manje, daj više” tokom koje su građanima objašnjavali posljedice od davanja novca djeci koja žive i rade na ulici i tom prilikom su podijelili preko 100 flajera.

Organizovana su tri dana otvorenih vrata u Dnevnom centru za djecu i porodicu Defendologija, gdje su ugostili preko 70 učenika osnovnih škola “Mileva Lajović Lalatović”, “Luka Simonović” i “Ratko Žarić” i desetak građana.

Tu su i likovne izložbe, izleti, okrugli stolovi, razgovori sa predstavnicima lokalne samouprave u cilju ukazivanja na značaj podrške djeci koja žive i rade na ulici i njihovim porodicima.

Organizovana je i petodnevna akcija prikupljanja polovne garderobe, hrane i drugih sredstava za potrebe djece koja žive i rade na ulici.

Aktivizam je završen obilježavanjem Međunarodnog dana djece ulice, gdje je više od 40 direktnih korisnika Dnevnog centra uživalo u organizaciji brojnih aktivnosti pod sloganom "Ulica nije moj dom".

 

Izvor: vijesti.me

Ukupno ocjena: 26

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Srijeda, Jul 18, 2018 - 16:57
Udružimo se, Rosi je za liječenje potrebno još 20.000 eura

Našoj sugrađanki, Rosi Knežević, za transplataciju bubrega potrebno  je još 20.000 eura, pa porodica i prijatelji apeluju da svi udruženim snagama skupimo novac za liječenje ove 27-godišnje djevojke.

Srijeda, Jul 18, 2018 - 15:06
Nikšićanin prvi profesionalni predavač hoda u Crnoj Gori: Volim od potencijala da pravim modele

Mladen Todorović iz Nikšića gradi uspješnu manekensku karijeru kako u Crnoj Gori, tako i u inostranstvu. Osim toga, ovaj dečko je poznat i po tome što je prvi i jedini profesionalni catwalk predavač, odnosno predavač hoda za ženske modele  u Crnoj Gori.

Srijeda, Jul 18, 2018 - 11:21
SRK „Nikšić“ i DMEN prebacili 120 kg ribe u Slano jezero

Volonteri NVO Društvo mladih ekologa su učestvovali u akciji spasavanja ribe na Slanom jezeru koju je organizovao Sportsko ribolovni klub "Nikšić" (SRK NK).

Srijeda, Jul 18, 2018 - 10:09
Saobraća se po suvim putevima

U Crnoj Gori jutros se saobraća po većinom suvim putevima, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMSCG).

Srijeda, Jul 18, 2018 - 09:47
U avgustu drugi rok za upis u srednje škole

Naknadni konkurs za upis u prvi razred srednjih škola je u pripremi i biće objavljen tokom jula. Prijavljivanje je planirano za 15., 16. i 17. avgust.