Mjesec dana aktivizma u borbi protiv dječijeg prosjačenja: Ulica nije moj dom
Objavljeno: Ponedjeljak, April 16, 2018 - 19:18
Autor:
onogost.me

U sklopu kampanje - Mjesec dana aktivizma u borbi protiv dječijeg prosjačenja, Defendologija centar za bezbjednosna, sociološka i kriminološka istraživanja sproveo je veliki broj aktivnosti koje ukazuju na štetnost te pojave.

Foto : vijesti.me

Realizovali su akciju “Pruži manje, daj više” tokom koje su građanima objašnjavali posljedice od davanja novca djeci koja žive i rade na ulici i tom prilikom su podijelili preko 100 flajera.

Organizovana su tri dana otvorenih vrata u Dnevnom centru za djecu i porodicu Defendologija, gdje su ugostili preko 70 učenika osnovnih škola “Mileva Lajović Lalatović”, “Luka Simonović” i “Ratko Žarić” i desetak građana.

Tu su i likovne izložbe, izleti, okrugli stolovi, razgovori sa predstavnicima lokalne samouprave u cilju ukazivanja na značaj podrške djeci koja žive i rade na ulici i njihovim porodicima.

Organizovana je i petodnevna akcija prikupljanja polovne garderobe, hrane i drugih sredstava za potrebe djece koja žive i rade na ulici.

Aktivizam je završen obilježavanjem Međunarodnog dana djece ulice, gdje je više od 40 direktnih korisnika Dnevnog centra uživalo u organizaciji brojnih aktivnosti pod sloganom "Ulica nije moj dom".

 

Izvor: vijesti.me

Ukupno ocjena: 6

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Četvrtak, April 26, 2018 - 16:17
U Parku prirode Piva zadovoljni posjetom

Park prirode (PP) "Piva" trogodišnjicu postojanja obilježio je redizajniranim sajtom, jednim od najnaprednijih sajtova u Crnoj Gori, kako je rečeno na konferenciji za novinare.

Četvrtak, April 26, 2018 - 15:18
Pivarci prikupili 40 jedinica krvi

Klub dobrovoljnih davalaca krvi Pivare „Trebjesa“ organizovao je danas tradicionalnu proljećnu akciju davanja krvi, u kojoj je u Centru za transfuziju Opšte bolnice Nikšić prikupljeno 40 jedinica krvi.

Četvrtak, April 26, 2018 - 15:12
Radionice kreativnog pisanja na engleskom jeziku sjutra i preksjutra

Nastavljajući saradnju sa Angelom J. Kecojević, Fondacija Marija Kotri organizuje „Imagination...“ - radionice kreativnog pisanja na engleskom jeziku.

Četvrtak, April 26, 2018 - 12:29
DMEN: Krajnje je vrijeme da se odgovorno pristupi problemu zamućenja potoka Mačak

Zamućena boksitna voda iz rudokopa crvenih boksita - Biočki stan se i nakon mjesec i više odliva preko potoka Mačak u Gračanicu, Liverovićko jezero i dalje u  Zetu. Nije ovo jedini slučaj kada je rijeka Gračanica glavni recepijent otpadnih voda Rudnika Boksita, zato što ne postoje adekvatni taložnici koji bi spriječili odlivanje mulja, već je ovo poslednji u nizu ekoloških incidenata ovog tipa. Zapravo, Rudnik Boksita je praktično i jedini izvor zagađenja Gračanice na ovim prostorima, smatraju u Društvu mladih ekologa Nikšić.

Četvrtak, April 26, 2018 - 09:07
Dobri uslovi za vožnju

U Crnoj Gori jutros se saobraća po suvim putevima i uglavnom uz dobru vidljivost, saopštili su iz Auto-moto saveza Crne Gore.