Krivolovci sve češće "u mrežama" SRK "Nikšić"
Objavljeno: Nedjelja, Mart 11, 2018 - 19:56
Autor:
onogost.me

Na adresu Sportsko-ribolovnog kluba "Nikšić" minulih mjeseci stižu priznanja sa raznih strana za izuzetne rezultate kada je u pitanju borba protiv krivolova. 

Foto : SCREENSHOT

Novo rukovodstvo tog kluba odlučilo je da se ozbiljno uhvati u koštac sa krivolovcima na nikšićkim vodama, pa su u kratkom roku napravljeni izuzetni rezultati. 

"Od decembra prošle godine do danas imali smo tri krivične prijave, imali smo jednu prekršajnu prijavu i zaplijenili smo 7 komada mreže od kojih je jedna bila duga čak 600 metara", kaže Bratislav Čolaković , predsjednik komisije za zaštitu SRK "Nikšić".

Sekretar kluba, Vlatko Simović zadovoljan je dosadašnjim učinkom. 
"Naša čuvarska služba reaguje momentalno, ako je neki veći problem ide asistencija centra bezbjednosti, interventna jedinica obilazi jezera uveče, tako da smo za 10 minuta najkasnije tu", kaže on.

Žejko Vukotić jedan je od trojice čuvara koji pokrivaju vode velike nikšićke opštine.  Sa skromnom opremom, ali uz dobru organizaciju i podršku aktivnih ribolovaca i volontera uspijevaju da izađu na kraj sa, kako kaže, i ozbiljnim krivolovcima. 

"Radi se o organizovanom vršenju krivoloma, to su ljudi koji imaju vozila, radio vezu, telefone, sa time se suočavamo svaki dan. Mi smo u fazi smo nabavke nekoliko sonara, kamere za nadzor revira, boljih motora i čamaca. Kako vrijeme ide mora i služba da se modernizuje", objašnjava Vukotić. 

Klub je od ministarstva poljoprivrede nedavno dobio pohvale za dosadašnji učinak, a od rukovodstva nacionalnog parka Skadarsko jezero, gdje godinama unazad cvjeta krivolov, i poziv u pomoć. 

"Direktor nacionalnog parka nas je kontaktirao da napravimo protokol o saradnji koji će biti realizovan tokom sledeće sedmice, tako da će naša čuvarska služba odlaziti naSkadarsko jezero i pomagati", navodi Simović

Iz kluba poručuju da će u narednom periodu sprovoditi i kaznenu politiku za nadoknadu štete od pedesetak eura po kilograbu izlovljne ribe. Vjeruju da će to biti dobra poruka svima da se na pecanje može samo sa štapom u ruci. 

    tvcg

Ukupno ocjena: 4

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Utorak, Mart 20, 2018 - 19:12
U OŠ “Ivan Vušović” učili o prevenciji bolesti zavisnosti

U okviru redovne aktivnosti Kancelarije za prevenciju bolesti zavisnosti Nikšić, a u skladu sa godišnjim Planom i programom rada, predstavnice za prevenciju bolesti zavisnosti, Ljubica Abramović i Ratka Jakšić,  upoznale su učenike VIII i  IX  razreda OŠ “Ivan Vušović“ sa tom temom.

Utorak, Mart 20, 2018 - 14:44
Potvrđena optužnica protiv Nikšićanina zbog krađe goriva

Osnovni sud u Nikšiću potvrdio je optužnicu tužilaštva protiv K.B. (18) zbog produženog krivičnog djela teška krađa. Ranije su iz Uprave policije saopštili da su K.B. i maloljetni P.K. 9. februara krali dizel gorivo iz agregata koji pripada firmi Telekom Crna Gora.

Utorak, Mart 20, 2018 - 08:18
AMSCG: Putevi mokri i klizavi

U Crnoj Gori jutros se, zbog kiše i snijega, saobraća po mokrim i klizavim putevima, uz smanjenu vidljivost, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMSCG).

Utorak, Mart 20, 2018 - 08:15
Djelovi opštine danas bez struje

Zbog planiranih radova na mreži danas će bez napajanja električnom energijom ostati pojedini djelovi nikšićke opštine.

Ponedjeljak, Mart 19, 2018 - 19:54
Pronađeno beživotno tijelo Momira Goranovića

Danas oko 17h pronađeno je tijelo Momira Goranovića za kojim su mještani, policija i spasioci tragali tri dana u rejonu Golije.